Παρασκευή 27 Μάη 2016
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 23
ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΣΥΡΙΖΑ - ΑΝΕΛ
Βαφτίζει την ιδιωτικοποίηση του ΟΑΚΑ... «αξιοποίηση»

Συνεχίζονται οι αντιδράσεις στα σχέδια της κυβέρνησης να εντάξει το Ολυμπιακό Αθλητικό Κέντρο Αθηνών (ΟΑΚΑ) στο νέο υπερ-ταμείο ιδιωτικοποιήσεων. Αν και όλο το προηγούμενο διάστημα το ΟΑΚΑ και οι υποδομές του δεν έχουν μείνει έξω από το χορό της εμπορευματοποίησης, με αρκετούς από τους χώρους του να έχουν παραχωρηθεί για εκμετάλλευση σε ιδιωτικά συμφέροντα, τώρα η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ - ΑΝΕΛ, πατώντας πάνω σε αυτή την κατάσταση αλλά και στη λογική της «ανταποδοτικότητας» που καλλιεργείται, έρχεται με τον πλέον επίσημο τρόπο να πάει το συγκεκριμένο ζήτημα ένα βήμα παραπέρα. Ετσι, ό,τι έχει απομείνει από τις εγκαταστάσεις που δημιουργήθηκαν και ανακαινίστηκαν με τα λεφτά του ελληνικού λαού για τις ανάγκες των Ολυμπιακών Αγώνων της Αθήνας, δίνεται πλέον, ως φιλέτο, για περαιτέρω εκμετάλλευση σε επιχειρηματίες και ομίλους.

Οσο και εάν οι κυβερνητικοί παράγοντες, όπως ο υφυπουργός Αθλητισμού, Σταύρος Κοντονής, προσπαθούν με λεκτικά σχήματα να σώσουν κάπως τις εντυπώσεις στο θέμα που έχει προκληθεί, οι πραγματικές προθέσεις δεν μπορούν να κρυφτούν. Κάτι που προκύπτει ξεκάθαρα με βάση και τα λεγόμενα - απάντηση του υφυπουργού στην προχτεσινή επιστολή του Γ. Βασιλακόπουλου, ο οποίος τάχθηκε κατά των κυβερνητικών σχεδίων. Σύμφωνα με τον υφυπουργό, «το ΟΑΚΑ δεν πωλείται αλλά θα αξιοποιηθεί μέσω της σύμπραξης με τον ιδιωτικό τομέα». Δεν είναι Γιάννης, είναι Γιαννάκης, δηλαδή, σύμφωνα με τον υφυπουργό, που αναπαράγει την επιχειρηματολογία των υπόλοιπων υπουργών της κυβέρνησης ότι οι ιδιωτικοποιήσεις που προωθούνται σε όλα τα μέτωπα, είναι «αξιοποίηση» της δημόσιας περιουσίας. Παιχνίδια με τις λέξεις δηλαδή, ώστε να κρύβεται η ουσία ότι η «αξιοποίηση» - ιδιωτικοποίηση όχι μόνο δεν έχει καμία σχέση αλλά εξ ορισμού αντιστρατεύεται τις ανάγκες των εργαζομένων και της νεολαίας στη δωρεάν άθληση και τη φυσική αγωγή, αλλά και τις ανάγκες Ομοσπονδιών και Συλλόγων που έχουν ως έδρα τους το ΟΑΚΑ, δήμων, σωματείων και σχολείων, που αξιοποιούν, έστω και με τους μέχρι τώρα περιορισμούς που βάζει η εμπορευματοποίηση, τις υποδομές του.

Αντιδράσεις από εργαζομένους και Ολυμπιονίκες

Την πρώτη τους αντίδραση στα σχέδια της κυβέρνησης για την εκποίηση του Αθλητικών Εγκαταστάσεων έκαναν πράξη χτες οι εργαζόμενοι στο ΟΑΚΑ, που πραγματοποίησαν συμβολική κατάληψη της Σπύρου Λούη για 1 περίπου ώρα κρατώντας μαύρες σημαίες. Οι εργαζόμενοι αναφέρουν ότι με την κίνηση αυτή που κάνει η κυβέρνηση γίνεται εκποίηση της δημόσιας περιουσίας. «Ο αθλητισμός, ως δημόσιο και κοινωνικό αγαθό, προστατεύεται από το Σύνταγμα και το ξεπούλημά του θα πλήξει καίρια την αθλητική νεολαία της χώρας», αναφέρουν μεταξύ άλλων και καλούν όλο τον κόσμο του αθλητισμού να σταθεί στο πλευρό τους. Την αντίθεση στα κυβερνητικά σχέδια για το ΟΑΚΑ εξέφρασε και ο Σύλλογος Ελλήνων Ολυμπιονικών (ΣΕΟ), καθώς, όπως υποστηρίζει σε σχετική ανακοίνωση, «οι εξελίξεις στο ιδιοκτησιακό καθεστώς του ΟΑΚΑ (...) είναι προφανές ότι θα επηρεάσουν δυσμενώς την λειτουργία του ως αθλητικό κέντρο». Ο ΣΕΟ καλεί την κυβέρνηση να αποσύρει την ένταξη του ΟΑΚΑ στο Ταμείο Ιδιωτικοποιήσεων.

Απάντηση Γ. Βασιλακόπουλου σε Κοντονή

Ο πρόεδρος της Ελληνικής Ομοσπονδίας Καλαθοσφαίρισης, Γ. Βασιλακόπουλος, με νεότερη επιστολή του - απάντηση στα λεγόμενα του υφυπουργού Αθλητισμού, τονίζει μεταξύ άλλων: «Προς γνώσιν του κοινού, πάντως, στο μνημόνιο της 12ης Ιουλίου 2015, το οποίο έχει υπογράψει η κυβέρνηση της οποίας είναι μέλος ο κ. Κοντονής, στην 4η σελίδα της ελληνικής έκδοσης, αναφέρει τις λέξεις "ρευστοποίηση και εκποίηση". Αν αυτό δεν συνιστά πώληση, τότε διαφέρουμε σαφώς στην κατανόηση της ελληνικής γλώσσας. Ετερον ουδέν και δεν πρόκειται να επανέλθω».

ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΘΕΜΑΤΑ
Εντονη ανησυχία εκφράζει ο Σύλλογος Ολυμπιονικών (2022-05-12 00:00:00.0)
Αντίδραση Βασιλακόπουλου (2016-05-26 00:00:00.0)
Νέα κόντρα Ολυμπιακού - Κοντονή (2016-05-19 00:00:00.0)
Τελικώς... σήμερα (2016-05-17 00:00:00.0)
Σε εξέλιξη τα συμφωνηθέντα, ανακοινώνεται η συνέχιση του Κυπέλλου (2016-04-15 00:00:00.0)
Κατατέθηκε στη Βουλή (2015-04-22 00:00:00.0)

Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ