Σάββατο 28 Μάη 2016
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 15
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
«ΛΑΪΚΗ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗ» ΩΡΩΠΟΥ
Ζητά μέτρα ανακούφισης για όσους ζουν στο Κέντρο Φιλοξενίας στη Μαλακάσα

Να λάβει επιτέλους τα στοιχειώδη μέτρα ανακούφισης της ζωής των προσφύγων - μεταναστών που διαμένουν στο Κέντρο της Μαλακάσας καλεί τη δημοτική αρχή η «Λαϊκή Συσπείρωση» Ωρωπού. Παράλληλα, καλεί το λαό της περιοχής να δυναμώσει την αλληλεγγύη απέναντί τους. Συγκεκριμένα, σε ανακοίνωσή της με αφορμή την πρόσφατη κινητοποίηση των προσφύγων - μεταναστών του Κέντρου, η «Λαϊκή Συσπείρωση» τονίζει:

«Η κινητοποίηση των προσφύγων την Πέμπτη 19/5/2016 στον κόμβο της Μαλακάσας είναι αποτέλεσμα της ανυπαρξίας υποδομών στο χώρο φιλοξενίας τους, καθώς και του γεγονότος ότι θα παραμείνουν εγκλωβισμένοι στη χώρα μας για μεγάλο χρονικό διάστημα.

Τεράστιες είναι οι ευθύνες της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ - ΑΝΕΛ και της δημοτικής αρχής Ωρωπού, καθώς έχουν αφήσει τους πρόσφυγες κυριολεκτικά στο έλεος της τύχης τους. Ενδεικτικά, δεν έχει γίνει απεντόμωση, η περιοχή είναι γεμάτη με φίδια και σκορπιούς, δεν υπάρχουν παιδίατροι και γιατροί άλλων ειδικοτήτων. Δεν έχουν γίνει εμβολιασμοί στα παιδιά. Σε κάθε μία από τις τέντες φιλοξενούνται δύο οικογένειες προσφύγων (συνήθως πολυμελείς) και η ζέστη είναι αφόρητη. Επιπλέον, ηλικιωμένοι και παιδιά κοιμούνται στο χώμα, με συνέπεια πολλοί από αυτούς να έχουν αρρωστήσει. Οι κάδοι απορριμμάτων στο Κέντρο είναι μόλις δέκα για χίλιους τετρακόσιους πρόσφυγες και δεν πλένονται, με συνέπεια την έντονη δυσοσμία και τη δημιουργία εστιών μόλυνσης.

Οι πρόσφυγες βρίσκονται στη χώρα μας σαν πέρασμα προς τις χώρες που έχουν επιλέξει ως τελικό προορισμό. Ο ιμπεριαλιστικός πόλεμος κατέστρεψε τη ζωή τους στις πατρίδες τους. Είμαστε ενάντια στον ιμπεριαλιστικό πόλεμο. Ξέρουμε ότι αυτοί που τον προκαλούν για να μοιράσουν τον πλούτο των χωρών τους, είναι οι ίδιοι που διαλύουν τη ζωή των εργαζομένων στη χώρα μας, την Κοινωνική Ασφάλιση και τσακίζουν συντάξεις και μεροκάματα για να αυξήσουν τα κέρδη τους. Καλούμε το λαό της περιοχής σε δυνάμωμα της αλληλεγγύης στους πρόσφυγες - μετανάστες. Καλούμε τη δημοτική αρχή να λάβει επιτέλους τα στοιχειώδη μέτρα ανακούφισης για τη ζωή των προσφύγων στο κέντρο της Μαλακάσας».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ