Τρίτη 31 Μάη 2016
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 11
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
Συνεχίζουν με επίσχεση εργασίας στο «Athens Ledra»

Γενική Συνέλευση έκαναν χτες οι εργαζόμενοι

Σε επίσχεση εργασίας προχωρούν οι εργαζόμενοι στο ξενοδοχείο «Athens Ledra», οι οποίοι είναι απλήρωτοι από τα μέσα Μάρτη και αντιμέτωποι με τα «θολά» σχέδια της εργοδοσίας για το μέλλον του ξενοδοχείου. Χτες, Δευτέρα, ξεκίνησαν την επίσχεση περίπου 50 εργαζόμενοι, ενώ μέχρι την Τετάρτη σε επίσχεση θα έχει βγει το σύνολο, πλην ελάχιστων εξαιρέσεων, του προσωπικού.

Παράλληλα, η Γενική Συνέλευση κατέληξε σε ομόφωνη απόφαση να εξουσιοδοτήσει το Διοικητικό Συμβούλιο του επιχειρησιακού σωματείου να αποφασίσει κινητοποιήσεις, ανάλογα με τους ελιγμούς και τις κινήσεις της εργοδοσίας. Αμέσως μετά, έγινε μαζική παράσταση διαμαρτυρίας στους εκπροσώπους της Διοίκησης του ξενοδοχείου.

Οι εργαζόμενοι απαίτησαν ενημέρωση, αλλά εισέπραξαν ωμή κοροϊδία από τα διευθυντικά στελέχη που ισχυρίστηκαν ότι δεν γνωρίζουν τίποτα γύρω από το τι θα γίνει τις επόμενες μέρες. Την ίδια στιγμή, όμως, που διευθυντές και σύμβουλοι παριστάνουν τους ανήξερους, στα αυτιά των εργαζομένων έφτασε το «νέο» ότι οι μαθητευόμενοι και πρακτικά ασκούμενοι ενημερώθηκαν να μην πάνε για δουλειά από την επόμενη Δευτέρα!

Οπως τόνισε ο πρόεδρος του επιχειρησιακού σωματείου, Μπάμπης Ντότσικας, μιλώντας χτες στη Γενική Συνέλευση, στόχος του σωματείου είναι η επίσχεση να μην ασκηθεί απλά και μόνο ως μια νομική ενέργεια, αλλά να πάρει το χαρακτήρα καθημερινής κινητοποίησης, με τους εργαζόμενους συνεχώς παρόντες στο χώρο και σε ετοιμότητα.

Δίπλα στους περίπου 150 εργαζόμενους με συμβάσεις εργασίας υπάρχει και ένας σημαντικός αριθμός «εξτρά» εργαζομένων, δηλαδή με συμβάσεις μιας μέρας. Οι εργαζόμενοι αυτοί δεν έχουν ούτε το δικαίωμα να προχωρήσουν σε επίσχεση εργασίας, για να διεκδικήσουν τα δεδουλευμένα τους, ωστόσο δεν βρίσκονται έξω από το σχεδιασμό του σωματείου: «Οπως δουλεύαμε μαζί, έτσι θα αγωνιστούμε και ο ένας δίπλα στον άλλο», τόνισε ο Μπ. Ντότσικας. Τη στήριξη του Συνδικάτου Επισιτισμού - Τουρισμού - Ξενοδοχείων μετέφερε στους εργαζόμενους ο πρόεδρός του, Νίκος Παπαγεωργίου.

Παράλληλα, το Συνδικάτο, με ανακοίνωσή του, απευθύνεται στους εργαζόμενους του κλάδου και τους καλεί να κάνουν τον αγώνα των εργαζομένων στο «Athens Ledra» δική τους υπόθεση.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ