Τετάρτη 1 Ιούνη 2016
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 21
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
«Λοκ άουτ» από την εργοδοσία στα μεταλλεία βωξίτη

Με προσωρινή παύση εργασιών, εν είδει «λοκ άουτ» και αναγκαστικές άδειες, εκβιάζει η εργοδοσία στα μεταλλεία βωξίτη στην περιοχή της Φωκίδας τους εργαζόμενους, να παραιτηθούν από κάθε μέτρο προστασίας της ασφάλειάς τους. Η επιχείρηση, που ανήκει στο γαλλικό όμιλο «Kerneos», ανακοίνωσε παύση εργασιών έως την ερχόμενη Δευτέρα, αφού πιάστηκε να εκτελεί εργασίες σε στοά για την οποία δεν είχε λάβει σχετική άδεια, σε τακτική επιθεώρηση που διενεργήθηκε από την Επιθεώρηση Μεταλλείων την περασμένη Πέμπτη.

Μάλιστα, κατά τη διάρκεια της επιθεώρησης, οι εκπρόσωποι της εταιρείας επιχείρησαν να παρουσιάσουν τη στοά εκτός λειτουργίας, πράγμα που διαψεύστηκε τόσο από τους εκπροσώπους των εργαζομένων, όσο και από την ίδια την Επιθεώρηση Μεταλλείων που προχώρησε σε έλεγχο στη στοά. Σε Γενική Συνέλευση που έκαναν την Κυριακή οι εργαζόμενοι, αποφάσισαν να αντιπαρατεθούν με τους εκβιασμούς της εργοδοσίας. Ετσι, παρουσιάζονται καθημερινά για δουλειά, ενώ εφόσον η εταιρεία επιλέγει να μην τους δίνει αντικείμενο εργασίας, διεκδικούν να πληρωθούν τα μεροκάματά τους, αλλά και να μην αφαιρεθούν οι μέρες αυτές από την κανονική τους άδεια.

Υπενθυμίζουμε πως δεν είναι η πρώτη φορά που η εργοδοσία επιστρατεύει τέτοια μέσα, βάζοντας αισχρά το δίλημμα «μεροκάματο ή μέτρα ασφάλειας στην εργασία». Στο παρελθόν, μάλιστα, έχει προχωρήσει σε συκοφάντηση του Εργατικού Κέντρου Φωκίδας και του σωματείου, συγκεντρώνοντας ακόμα και υπογραφές εναντίον του, ενώ προπαγανδίζει στους εργαζόμενους ότι οι έλεγχοι θα οδηγήσουν τα μεταλλεία στο σφράγισμα και τους ίδιους στην ανεργία. Τους εκβιασμούς και τις μεθοδεύσεις της εργοδοσίας καταδικάζει η Τομεακή Επιτροπή Φωκίδας του ΚΚΕ.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ