Τετάρτη 1 Ιούνη 2016
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 21
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
Μπροστά σε νέο κύκλο επίθεσης οι εργαζόμενοι στον «Ζούρα»

Τη διατήρηση όλων των θέσεων εργασίας, παλιών και νέων εργαζομένων, χωρίς συρρίκνωση των δικαιωμάτων, διεκδικεί το Σωματείο Εργαζομένων στις Συνεργαζόμενες Πτηνοτροφικές Επιχειρήσεις «Λειβαδίτη», «Ζούρα», ΒΙΟΚΟΤ, ΕΛΙΖΑ, ΑΛΚΟΤ (συμφερόντων «Ζούρα»).

Τα αιτήματα των εργαζομένων προέβαλε, σε συνάντηση που είχε χτες η Ομοσπονδία Γάλακτος - Τροφίμων - Ποτών με εκπροσώπους της εργοδοσίας «Νιτσιάκος», η οποία φαίνεται ότι έχει αναλάβει τη διαχείριση των εγκαταστάσεων, που μέχρι πρότινος λειτουργούσαν υπό τη διεύθυνση της «Ζούρα». Από τη συνάντηση ορίστηκε νέο ραντεβού για την επόμενη βδομάδα.

Οπως σημειώνει σε ανακοίνωσή του το Σωματείο, η εργοδοσία «Ζούρα» από τα τέλη Μάρτη είχε βγάλει σε υποχρεωτική άδεια όσους εργαζόμενους είχαν συμμετάσχει στον απεργιακό αγώνα, διάρκειας σχεδόν δύο μηνών, που είχε γίνει στα τέλη του 2015, ενώ απέλυσε ορισμένους από τους απεργούς. Ο λόγος που επικαλέστηκε για την υποχρεωτική άδεια, ήταν οι εργασίας επισκευής και συντήρησης στις εγκαταστάσεις της Τανάγρας.

Ομως, στις 26 Μάη η εργοδοσία προσπάθησε να τις ανοίξει «με νέο προσωπικό που είχε προσληφθεί από τον "Νιτσιάκο" (...) Ξημερώματα που θα ξεκινούσε η παραγωγή, αποφασίσαμε να πάμε και εμείς να εργαστούμε στα πόστα μας, διεκδικώντας να μπούμε όλοι για δουλειά, παλιοί και νέοι εργαζόμενοι. Ο "Νιτσιάκος" απάντησε με μήνυση στην αστυνομία για διατάραξη οικιακής ειρήνης, όμως μπροστά στη μαχητική παρουσία μας η παραγωγή τελικά δεν μπήκε μπροστά».

Είναι φανερό ότι η νέα εργοδοσία εντείνει το μέτωπο στο σωματείο και στους εργαζόμενους που συσπειρώνει μέσα στους χώρους δουλειάς. Το σωματείο, από την πλευρά του, διεκδικεί τη διατήρηση των θέσεων εργασίας για παλιούς και νέους εργαζόμενους, εφαρμογή σε όλους της Συλλογικής Σύμβασης Εργασίας για τις πτηνοτροφικές επιχειρήσεις, καταβολή των δεδουλευμένων που ξεπερνάνε τους 6 μήνες, μέτρα υγιεινής και ασφάλειας, ανθρώπινες συνθήκες εργασίας.

Για το συγκεκριμένο ζήτημα, το ΚΚΕ κατέθεσε Επίκαιρη Ερώτηση στη Βουλή, ενώ την αλληλεγγύη τους εκφράζουν με ανακοινώσεις και ψηφίσματα συμπαράστασης συνδικαλιστικές οργανώσεις και άλλοι φορείς.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ