Τετάρτη 1 Ιούνη 2016
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 19
ΔΙΕΘΝΗ
ΤΟΥΡΚΙΚΗ ΑΣΤΙΚΗ ΤΑΞΗ
Εντείνει διάφορα παζάρια

Συνομιλία Ερντογάν - Μέρκελ

ΑΓΚΥΡΑ - ΤΕΛ ΑΒΙΒ.--

Εξελίξεις για τις τουρκο-ισραηλινές σχέσεις προμηνύουν δηλώσεις που φέρεται να έκανε ο Ισραηλινός πρωθυπουργός, Μπέντζαμιν Νετανιάχου.

Σύμφωνα με δημοσίευμα της «Χααρέτζ», ο Νετανιάχου είπε σε μέλη του Αμερικανικού Κογκρέσου που βρέθηκαν πρόσφατα στη χώρα του, ότι βρίσκεται πολύ κοντά μια «συμφωνία συμφιλίωσης» με την Τουρκία. Το δημοσίευμα εμφανίζει τον Ισραηλινό ηγέτη πολύ αισιόδοξο για την εξομάλυνση των διμερών σχέσεων, ενώ επικαλείται «πηγές», σύμφωνα με τις οποίες την επόμενη βδομάδα θα γίνει μια κρίσιμη συνάντηση στην Ευρώπη, μεταξύ των διαπραγματευτικών ομάδων που έχουν συγκροτηθεί.

Το ζήτημα των τουρκο-ισραηλινών σχέσεων ήταν ένα από αυτά που συζήτησαν σε χτεσινή τους τηλεφωνική συνομιλία και ο Τούρκος Πρόεδρος, Ρ. Τ. Ερντογάν με τη Γερμανίδα καγκελάριο, Αγκελα Μέρκελ. Σύμφωνα με τη «Σαμπάχ», ο Τούρκος ηγέτης επέστησε την προσοχή στην «ανησυχία» της Αγκυρας και δήλωσε ότι προσδοκά «κοινή λογική», ενόψει της συζήτησης στη γερμανική βουλή για τη γενοκτονία των Αρμενίων (μίλησε και για την πιθανότητα καταστροφικών συνεπειών για τις διμερείς σχέσεις).

Σύμφωνα με την ίδια πηγή, οι δυο ηγέτες συμφώνησαν στη σημασία που έχει η συνέχιση των συνομιλιών για την εφαρμογή της συμφωνίας για το Προσφυγικό και η Μέρκελ δήλωσε ότι το Βερολίνο θα κάνει ό,τι μπορεί για να αντιμετωπιστούν οι τουρκικές ανησυχίες.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ