Τετάρτη 1 Ιούνη 2016
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 6
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΠΑΣΟΚ
Ζητά «κυβέρνηση εθνικής ενότητας» για να εφαρμόσει τα μνημόνια

Επιμένει το ΠΑΣΟΚ στην πρότασή του για νέα κυβέρνηση από την παρούσα Βουλή, με συμμετοχή όλων των «φιλοευρωπαϊκών» δυνάμεων, ώστε να εφαρμοστούν απρόσκοπτα τα αντιλαϊκά μνημονιακά μέτρα που έχει ανάγκη το κεφάλαιο.

Χαρακτηριστικά, η αναπληρώτρια εκπρόσωπος Τύπου του κόμματος, Νάντια Γιαννακοπούλου, έγραψε σε άρθρο της στο «liberal.gr»: «Η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ - ΑΝΕΛ μπορεί όψιμα να συνειδητοποίησε ότι το μνημόνιο είναι μονόδρομος, όμως απέδειξε περίτρανα ότι μόνη της δεν μπορεί ούτε να διαπραγματευτεί, ούτε να διαφυλάξει τα εθνικά συμφέροντα, ούτε βεβαίως να το εφαρμόσει (...) Ούτε όμως είναι λύση να καταφύγουμε πάλι στις κάλπες».

Σε αυτήν τη βάση, συνέχισε: «Μπορούμε καλύτερα και μπορούμε μαζί. Το αποδείξαμε το καλοκαίρι, που τα φιλοευρωπαϊκά κόμματα της αντιπολίτευσης βάλαμε πλάτη για την παραμονή της χώρας στην Ευρώπη», ψηφίζοντας μαζί με τα κυβερνητικά κόμματα το τρίτο μνημόνιο...

Ζήτησε, δε, «αντί να επιδιδόμαστε σε κοκορομαχίες, ας πρυτανεύσει η φωνή της λογικής. Και η λογική επιβάλλει συναινέσεις, για να έχουμε κοινωνική συνοχή, για να κάνουμε τις απαραίτητες μεταρρυθμίσεις. Δεν είναι αργά για να ανασκουμπωθούμε και να δουλέψουμε μαζί για να πετύχουμε τους στόχους μας,με τη συμμετοχή όλων των φιλοευρωπαϊκών δυνάμεων σε μια ευρεία κυβέρνηση εθνικής ενότητας».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ