Τετάρτη 1 Ιούνη 2016
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 7
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
Στην Αθήνα ο Γάλλος πρωθυπουργός

Επίσημη επίσκεψη στην Ελλάδα πραγματοποιεί αύριο και μεθαύριο ο Γάλλος πρωθυπουργός, Μ. Βαλς, συνοδευόμενος από τον υπουργό Οικονομικών, Μ. Σαπέν και τον υφυπουργό Ευρωπαϊκών Υποθέσεων, Α. Ντεζίρ.

Σύμφωνα με σχετική ανακοίνωση της γαλλικής πρεσβείας στην Αθήνα, ο Μ. Βαλς θα έχει συναντήσεις με τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας, Πρ. Παυλόπουλο, και τον πρωθυπουργό, Αλέξη Τσίπρα, ενώ το πρόγραμμα προβλέπει και την υπογραφή «Χάρτη Πορείας» που αφορά τη στρατηγική ελληνογαλλική εταιρική σχέση, καθώς - όπως σημειώνεται - βασικός στόχος των συναντήσεων θα είναι να ανιχνευτούν «νέες προοπτικές» στις διμερείς σχέσεις.

Η επίσκεψη συνδέεται και με την πρόσφατη απόφαση του Γιούρογκρουπ, μετά την οποία, η πρεσβεία σημειώνει πως με την επίσκεψη «θα υπάρξει ευκαιρία να επισημανθεί ξανά η στήριξη της Γαλλίας στις μεταρρυθμίσεις που συνεχίζει η Ελλάδα, αλλά και για τη διατήρηση της θέσης της στην Ευρωζώνη». Στην ατζέντα θα βρεθεί και το Προσφυγικό με όλες του τις προεκτάσεις, συγκεκριμένα «η βοήθεια που η Γαλλία μπορεί να προσφέρει για να επιτραπεί στην Ελλάδα να αντιμετωπίζει στην πρόκληση» των τόσο πολλών προσφύγων στο έδαφός της.

Ο Μ. Βαλς φτάνει στην Αθήνα σε μια περίοδο που στη χώρα του συνεχίζονται μεγάλες απεργιακές κινητοποιήσεις ενάντια στο αντεργατικό έκτρωμα «Ελ Κομρί», με το οποίο η γαλλική πλουτοκρατία εξασφαλίζει νέα προνόμια, με τη γαλλική κυβέρνηση να επιστρατεύει τις περιβόητες «βέλτιστες πρακτικές» για την ενίσχυση της ανταγωνιστικότητας του κεφαλαίου, έτοιμη να δώσει αντίστοιχες συμβουλές και στους στενούς της «εταίρους», όπως η συγκυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ - ΑΝΕΛ...


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ