Παρασκευή 3 Ιούνη 2016
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 12
ΚΟΜΜΑΤΙΚΗ ΖΩΗ ΚΑΙ ΔΡΑΣΗ (ΤΕΤΡΑΣΕΛΙΔΟ)
Στην ΠΥΡΚΑΛ των Ελληνικών Αμυντικών Συστημάτων

Με τους εργαζόμενους μίλησε η Δ. Μανωλάκου, μέλος της ΚΕ του ΚΚΕ και βουλευτής

Η Δ. Μανωλάκου μιλά στους εργαζόμενους της ΠΥΡΚΑΛ
Η Δ. Μανωλάκου μιλά στους εργαζόμενους της ΠΥΡΚΑΛ
Σε εργαζόμενους της ΠΥΡΚΑΛ των Ελληνικών Αμυντικών Συστημάτων στον Υμηττό μίλησε η Διαμάντω Μανωλάκου, μέλος της ΚΕ του ΚΚΕ και βουλευτής.

«Πάνω στην ώρα ήρθες», της έλεγαν οι εργαζόμενοι, ενημερώνοντάς την ότι αποφάσισαν να πραγματοποιήσουν κινητοποίηση, γιατί τους χρωστάνε δεδουλευμένα κοντά ενάμιση μήνα.

Στη συγκέντρωση, που πραγματοποιήθηκε στο μηχανουργείο της μονάδας, πριν από την κινητοποίηση, η Δ. Μανωλάκου ανέδειξε τις αιτίες των χρόνιων προβλημάτων που αντιμετωπίζουν οι εργαζόμενοι στα Αμυντικά Συστήματα, μια βιομηχανία με μεγάλες παραγωγικές δυνατότητες και έμπειρο εργατικό δυναμικό. Υπενθύμισε ότι παράλληλα με τη συγκρότηση του ευρωστρατού, η ΕΕ έφτιαξε και τον «Ευρωπαϊκό Αμυντικό Οργανισμό», που προέβλεπε κοινές αμυντικές βιομηχανίες, με στόχο να ευνοηθούν και να κυριαρχήσουν μεγάλα ευρωπαϊκά μονοπώλια. Αρα οι σχεδιασμοί προϋπάρχουν, κατέληξε συμπερασματικά, και κάλεσε τους εργαζόμενους να συνειδητοποιήσουν πόσο υπονομεύονται οι πραγματικές παραγωγικές δυνατότητες της χώρας από τον καπιταλιστικό δρόμο ανάπτυξης και τη συμμετοχή στην ΕΕ.

«Η υποχρηματοδότηση, οι ελλείψεις σε προσωπικό, αφού δεν γίνονται προσλήψεις, η συνολική απαξίωση της αμυντικής βιομηχανίας είναι διαχρονικό έργο που ακολουθούν όλες οι κυβερνήσεις και οδηγεί με μαθηματική ακρίβεια στο στραγγαλισμό και στη χρεοκοπία. Μάλιστα, δε θα διστάσουν να ρίξουν το φταίξιμο στους εργαζόμενους, όπως έγινε στην "Ολυμπιακή" και σε άλλες περιπτώσεις», πρόσθεσε η βουλευτής του Κόμματος.

«Τι πρέπει να κάνουμε;»... Απαντώντας σε αυτό το ερώτημα, η Δ. Μανωλάκου υπογράμμισε ότι η Ιστορία του εργατικού κινήματος λέει ότι όταν και όπου οι εργαζόμενοι ξεσηκώθηκαν, σε συμμαχία με όλο το λαό, τότε έβαλαν εμπόδια: «Το μόνο που μπορεί να σταματήσει αυτήν την πολιτική που μας τσακίζει είναι το οργανωμένο εργατικό κίνημα, τα δυνατά συνδικάτα, που συντονίζονται και γίνονται ακόμα πιο ισχυρά. Και προφανώς η ενίσχυση του ΚΚΕ, ακόμα και αν δε συμφωνείτε σε όλα μαζί του. Είναι το μόνο Κόμμα που δίνει προοπτική στην πάλη, για την ανατροπή αυτού του συστήματος. Που λέει την αλήθεια και ποτέ δεν πρόδωσε τα εργατικά συμφέροντα, με οποιοδήποτε κόστος...».

«Είναι ρεαλιστικά αυτά που λέει το ΚΚΕ;», έθεσε το ερώτημα η Δ. Μανωλάκου, για να απαντήσει ότι «ρεαλιστικό» είναι να έχουν όλοι οι εργαζόμενοι δουλειά, να παράγουν αυτό που έχουν ανάγκη και με βάση τις δυνατότητες της χώρας, να έχουν δημόσια και δωρεάν Υγεία, μόρφωση και ο πλούτος να μη συγκεντρώνεται σε εκατό οικογένειες, με τους πολλούς να δυστυχούν. «Προϋπόθεση για να γίνει πράξη είναι να το πάρει απόφαση ο λαός και να το κάνει στόχο του», κατέληξε, καλώντας τους εργαζόμενους να δυναμώσουν ακόμα περισσότερο την πάλη μπροστά στο νέο γύρο αντιλαϊκής επίθεσης.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ