Σάββατο 4 Ιούνη 2016
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 19
ΔΙΕΘΝΗ
ΓΕΡΜΑΝΙΚΟ ΚΡΑΤΙΔΙΟ ΤΗΣ ΘΟΥΡΙΓΓΙΑΣ
Η «Λίνκε» τσακίζει λαϊκά δικαιώματα με ... κορόνα τον αντικομμουνισμό

ΕΡΦΟΥΡΤΗ.--

Πέρα από τον αντικομμουνισμό στον οποίο επιδίδεται συστηματικά η λεγόμενη «αριστερή» κυβέρνηση στο κρατίδιο της Θουριγγίας (κυβέρνηση συνεργασίας της «Λίνκε» - Αριστερά, από τους πρωταγωνιστές μαζί με τον ΣΥΡΙΖΑ στο Κόμμα Ευρωπαϊκής Αριστεράς, με τους Σοσιαλδημοκράτες και Πράσινους, με πρωθυπουργό τον Μπόντο Ράμελοφ) κάνει και βήματα στην αντιλαϊκή επίθεση.

Καταρχήν στη συμφωνία για κυβέρνηση συνασπισμού στη Θουριγγία υπάρχει η αναφορά για «κράτος μη δικαίου» για τη Γερμανική Λαοκρατική Δημοκρατία (ΓΛΔ). Στην έκθεση της Κρατιδιακής Κυβέρνησης προς την Κρατιδιακή Βουλή στις 13/2/2016, «λυπάται γιατί είναι πολύ διαδομένη στον πληθυσμό η θετική άποψη για τη ΓΛΔ και η ικανοποίηση με το σοσιαλισμό, όπως αυτός υπήρχε στη ΓΛΔ» και δηλώνεται ότι η κυβέρνηση «θέλει να διαδώσει γνώσεις σχετικά με τη δικτατορία που πέρασε και για τα εγκλήματά της, να αναγνωρίσει λάθη και αδικίες, ενάντια στη λήθη ή στην ωραιοποίηση του δικτατορικού παρελθόντος».

Την ίδια ώρα, η σωρεία των υποσχέσεων που έδωσε το 2014 η κύρια δύναμη της κυβερνητικής συμμαχίας, η «Λίνκε», για να χειραγωγήσει τη λαϊκή ψήφο και να σπείρει αυταπάτες για λύσεις στο πλαίσιο του καπιταλισμού, από διορισμούς σε κοινωνικές υπηρεσίες, αυξήσεις μισθών, χρηματοδότηση των αναγκών των δήμων, έχουν μείνει στα χαρτιά και ταυτόχρονα τα πράγματα χειροτερεύουν. Η μερική απασχόληση, τα λεγόμενα «μίνι τζομπς» και η ενοικιαζόμενη κακοπληρωμένη εργασία παραμένουν στο 40% και το ποσοστό φτώχειας στο κρατίδιο στο 17,8%. Την ίδια ώρα, η «αριστερή κυβέρνηση» υιοθέτησε το λεγόμενο «φρένο των χρεών», που είναι κάτι ανάλογο με το δημοσιονομικό «κόφτη» στην Ελλάδα, τονίζοντας ότι «θα υπακούσει στην επιταγή του Συντάγματος για μη δημιουργία νέων χρεών και τις ρυθμίσεις για τους κρατικούς προϋπολογισμούς των κρατιδίων».

Ολα αυτά δείχνουν ότι η «αριστερή» διαχείριση του καπιταλισμού, και στη Γερμανία όπως και στην Ελλάδα, φέρνει και άλλα βάρη στις πλάτες των εργατών και των εκμεταλλευόμενων στρωμάτων, με φοροαφαίμαξη και τσάκισμα όποιων δικαιωμάτων και κατακτήσεων έχουν απομείνει.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ