Τρίτη 7 Ιούνη 2016
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 17
ΝΕΟΛΑΙΑ
Απεργούν αύριο οι εκπαιδευτικοί Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης

Σε συγκέντρωση στις 12 το μεσημέρι στην Ομόνοια καλεί η Πανελλαδική Γραμματεία Εκπαιδευτικών του ΠΑΜΕ

Από την κινητοποίηση του περασμένου Σαββάτου
Από την κινητοποίηση του περασμένου Σαββάτου
Απεργούν αύριο Τετάρτη δάσκαλοι και νηπιαγωγοί, ενάντια στα κυβερνητικά μέτρα που περικόπτουν το μορφωτικό δικαίωμα των παιδιών της λαϊκής οικογένειας και το δικαίωμα των εκπαιδευτικών στη δουλειά.

Σε συγκέντρωση στις 12 το μεσημέρι, στην Ομόνοια, καλεί η Πανελλαδική Γραμματεία Εκπαιδευτικών του ΠΑΜΕ, διεκδικώντας: Μόνιμη και σταθερή δουλειά για όλους! Καμία απόλυση αναπληρωτών, κανείς εκπαιδευτικός δεν περισσεύει! Μαζικούς μόνιμους διορισμούς τώρα για την κάλυψη όλων των κενών στην Εκπαίδευση. Κατάργηση της νομοθετικής ρύθμισης που καταργεί τα Τμήματα Ενταξης και του άρθρου που κλείνει Νηπιαγωγεία. Να παρθεί πίσω τώρα η Υπουργική Απόφαση αλλά και η νέα εγκύκλιος για τα ολοήμερα δημοτικά και νηπιαγωγεία. Κανένας μαθητής - κανένα νήπιο εκτός Ολοήμερου. Κανένα προνήπιο εκτός Νηπιαγωγείου. Εγγραφή όλων των παιδιών χωρίς περιορισμούς και προϋποθέσεις. Να λειτουργήσουν όλες οι δομές Ειδικής Αγωγής.

Το απόγευμα του Σαββάτου, εκπαιδευτικοί και γονείς πραγματοποίησαν κινητοποίηση στο κέντρο της Αθήνας. Στην Ομόνοια συγκεντρώθηκαν δυνάμεις του ΠΑΜΕ Εκπαιδευτικών και γονείς. Την ανάγκη συμπόρευσης των γονιών με τους εκπαιδευτικούς επισήμανε χαιρετίζοντας στη συγκέντρωση ο πρόεδρος της ΑΣΓΜΕ, Δημ. Λάμπρου, ενώ κάλεσμα μαζικής συμμετοχής στην αυριανή απεργία και τα συλλαλητήρια απηύθυνε εκ μέρους της Πανελλαδικής Γραμματείας Εκπαιδευτικών του ΠΑΜΕ ο Σπ. Μαρίνης, καλώντας σε μαζική συμμετοχή στην απεργία, να γίνει η αγανάκτηση δύναμη αγώνα και διεκδίκησης της Παιδείας των πραγματικών σύγχρονων αναγκών. Ακολούθησε πορεία προς την πλατεία Συντάγματος.

Κάλεσμα συμμετοχής στην αυριανή κινητοποίηση απευθύνουν η Ομοσπονδία Γονέων Αττικής, η Πρωτοβουλία Αναπληρωτών - Ωρομισθίων και Ελαστικά Εργαζομένων στην Εκπαίδευση, η ΟΓΕ, ο Σύλλογος Εργαζομένων στην Ιδιωτική Εκπαίδευσης Αττικής «Βύρων», η ΟΛΜΕ και πρωτοβάθμια σωματεία εκπαιδευτικών.

Στους φοιτητές των παιδαγωγικών και καθηγητικών σχολών απευθύνεται η Εκτελεστική Γραμματεία του Μετώπου Αγώνα Σπουδαστών, καλώντας τους να βρεθούν στο πλευρό των εκπαιδευτικών, στις 12 το μεσημέρι, στην Ομόνοια. «Η θέση μας βρίσκεται πλάι στους εργαζόμενους εκπαιδευτικούς, που αγωνίζονται για το δικαίωμά τους στην εργασία με πλήρη ασφαλιστικά και εργασιακά δικαιώματα!» τονίζει μεταξύ άλλων, απαιτώντας μαζικούς μόνιμους διορισμούς για να ικανοποιηθούν οι σύγχρονες μορφωτικές ανάγκες και το πτυχίο να είναι μοναδική προϋπόθεση για το επάγγελμα.

Στη Λέσβο κινητοποίηση κάνουν οι εκπαιδευτικοί, σήμερα, στις 6 μ.μ. στην πλατεία Σαπφούς.

Απεργιακές συγκεντρώσεις πραγματοποιούνται αύριο επίσης σε:

Θεσσαλονίκη, 11.30 το πρωί στο Αγαλμα Βενιζέλου. Το ΠΑΜΕ Εκπαιδευτικών καλεί στις 9 π.μ., στο ΙΚΑ της Αριστοτέλους και σε προσυγκέντρωση στον ίδιο χώρο, στις 11 π.μ., καλεί η Α' ΕΛΜΕ Θεσσαλονίκης. Σε συμμετοχή καλεί η Ομοσπονδία Γονέων Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας.

Δράμα, στις 11 π.μ., στην κεντρική πλατεία καλεί το ΠΑΜΕ Εκπαιδευτικών.

Ηράκλειο, στις 12.30 μ.μ., στην Περιφερειακή Διεύθυνση Εκπαίδευσης.

Λήμνο, στις 12 το μεσημέρι, στην πλατεία ΟΤΕ, καλεί ο Σύλλογος Εκπαιδευτικών «Αργύριος Μοσχίδης».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ