Τετάρτη 8 Ιούνη 2016
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 18
ΔΙΕΘΝΗ
ΓΑΛΛΙΑ
Διαρκείς πιέσεις ενάντια στον απεργιακό αγώνα

ΠΑΡΙΣΙ.-

Μπροστά και στην έναρξη του Ευρωπαϊκού Πρωταθλήματος Ποδοσφαίρου, μεγαλώνουν οι πιέσεις κυβέρνησης και εργοδοσίας για να σταματήσουν οι εργατικές απεργιακές και άλλες κινητοποιήσεις ενάντια στο νόμο «Ελ Κομρί».

Οι πιέσεις επικεντρώνονται σε κλάδους όπως οι Σιδηροδρομικοί, όπου η «εργασιακή ειρήνη» είναι κρίσιμη και για την απρόσκοπτη ολοκλήρωση της ιδιωτικοποίησης της SNCF (κρατική εταιρεία σιδηροδρόμων). Τα ξημερώματα της Δευτέρας προς Τρίτη έληξε ένας πολύωρος γύρος διαπραγματεύσεων ανάμεσα στη διοίκηση της εταιρείας και τους εκπροσώπους των συνδικάτων του κλάδου και ανακοινώθηκε ότι επιτεύχθηκε «συμφωνία». Η Ομοσπονδία του κλάδου CFDT (όπου πλειοψηφούν δυνάμεις του κυβερνώντος κόμματος) έσπευσε να βάλει την υπογραφή της αμέσως, ωστόσο άλλα συνδικάτα την απέρριψαν ή κάλεσαν τους εργαζόμενους σε συνελεύσεις για να αποφασίσουν.

Οι κινητοποιήσεις συνεχίζονται όμως και σε άλλους χώρους, όπως η διαχείριση αποβλήτων, όπου οι εργαζόμενοι συνεχίζουν για δεύτερη συνεχόμενη βδομάδα την απεργία, σε μονάδες όπως αυτή στην περιοχή Ιβρί-σουρ-Σεν, κοντά στο Παρίσι.

  • Πέντε άτομα έχασαν τη ζωή τους και άλλα 11 τραυματίστηκαν, μετά από πυρκαγιά που ξεκίνησε το απόγευμα της Δευτέρας σε διαμέρισμα στην περιοχή Σεν Ντενί στο Παρίσι, από αιτίες που οι αρχές δήλωσαν ότι ερευνώνται.

Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ