Σάββατο 11 Ιούνη 2016
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 17
ΚΟΙΝΩΝΙΚΗ ΣΥΜΜΑΧΙΑ
Συνάντηση των συνταξιούχων με τον υπουργό Υγείας

Συνάντηση με τον υπουργό Υγείας, Α. Ξανθό, είχε την Πέμπτη αντιπροσωπεία της Συντονιστικής Επιτροπής Αγώνα των Συνεργαζόμενων Συνταξιουχικών Οργανώσεων ΙΚΑ, ΕΛΤΑ, Δημοσίου, ΟΣΕ, ΟΑΕΕ, ΝΑΤ, ΟΤΑ και ΠΟΣΕ ΟΑΕΕ. Η συνάντηση πραγματοποιήθηκε μετά από τις μεγάλες συγκεντρώσεις διαμαρτυρίας των συνταξιούχων, σε δεκάδες πόλεις σε όλη τη χώρα, την περασμένη Τετάρτη, για τα προβλήματα στον τομέα της Υγείας.

Στα δίκαια αιτήματά τους, ο υπουργός απάντησε ότι θα κινηθεί μέσα στα πλαίσια της κυβερνητικής πολιτικής. Οπως σημειώνουν οι Συνεργαζόμενες Συνταξιουχικές Οργανώσεις στην ανακοίνωσή τους, «αυτό σημαίνει ότι τα προβλήματα στην Υγεία και την ιατροφαρμακευτική περίθαλψη θα χειροτερεύουν, η ιδιωτική Υγεία, η εμπορευματοποίηση θα δυναμώνουν και τελικά Υγεία θα έχει όποιος έχει χρήματα. Το ταξικό πρόσημο της πολιτικής της κυβέρνησης που επικαλείται, είναι σε βάρος των συνταξιούχων και των λαϊκών στρωμάτων. Το δυνάμωμα των αγώνων μας είναι μονόδρομος».

Στο μεταξύ, την πρωτοβουλία της δημοτικής αρχής Αιγάλεω, η οποία πρόσκειται στον ΣΥΡΙΖΑ, να καλέσει τους συνταξιούχους σε εκδήλωση ενημέρωσης για τον σακχαρώδη διαβήτη την περασμένη Τετάρτη, τη μέρα δηλαδή της πανυγειονομικής απεργίας και του πανσυνταξιουχικού συλλαλητηρίου στην Αθήνα, καταγγέλλει ο Σύνδεσμος Συνταξιούχων ΙΚΑ Αιγάλεω - Χαϊδαρίου - Αγίας Βαρβάρας. Καλεί τους συνταξιούχους της περιοχής να γυρίσουν την πλάτη στην αντιλαϊκή πολιτική που διαλύει την Υγεία και στη δημοτική αρχή που τη στηρίζει, να βρεθούν στο δρόμο του αγώνα, όπως βρέθηκαν κατά χιλιάδες στις κινητοποιήσεις της Τετάρτης.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ