Σάββατο 11 Ιούνη 2016
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 9
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΝΕΑ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ
Καταλογίζει «ανικανότητα» στην κυβέρνηση να υπηρετήσει αποτελεσματικά το κεφάλαιο

Το... δύσκολο έργο να πείσει το εγχώριο κεφάλαιο ότι μπορεί να υπηρετήσει καλύτερα τα συμφέροντά του από τον ΣΥΡΙΖΑ έχει η ΝΔ (φωτ. από πρόσφατη συνάντηση με το ΔΣ του ΣΕΤΕ)

Eurokinissi

Το... δύσκολο έργο να πείσει το εγχώριο κεφάλαιο ότι μπορεί να υπηρετήσει καλύτερα τα συμφέροντά του από τον ΣΥΡΙΖΑ έχει η ΝΔ (φωτ. από πρόσφατη συνάντηση με το ΔΣ του ΣΕΤΕ)
Συνεχίζει η ΝΔ την προσπάθειά της να καταδείξει στο κεφάλαιο ότι η κυβέρνηση δεν είναι άξια να διαχειριστεί αποτελεσματικά τα συμφέροντά του, λόγω των «ιδεοληψιών» της, της ανικανότητας ή της άρνησής της να προχωρήσει τάχιστα και στην πράξη τις αναδιαρθρώσεις που χρειάζονται οι επιχειρηματικοί όμιλοι για να αναθερμάνουν την κερδοφορία τους.

Τελευταίο τέτοιο παράδειγμα αποτελεί το πώς «πιάστηκε» η ΝΔ από δηλώσεις του υπουργού Υποδομών, Μεταφορών και Δικτύων, Χρ. Σπίρτζη, σχετικά με την ιδιωτικοποίηση του Ελληνικού που υπέγραψε η συγκυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ - ΑΝΕΛ.

«Ο κ. Σπίρτζης "πονάει" για την ιδιωτικοποίηση και αξιοποίηση του Ελληνικού, θεωρώντας το τίμημα πολύ μικρό. Ενα έργο πνοής για τους πολίτες, με χιλιάδες θέσεις εργασίας το καθυστερούν με τις ιδεοληψίες τους και την ανικανότητά τους», σπεύδει να σχολιάσει η ΝΔ, σε μια κριτική που αντικειμενικά συμβάλλει στο να προχωρά απρόσκοπτα η αντιλαϊκή πολιτική για λογαριασμό του κεφαλαίου.

Ταυτόχρονα, συνεχίζοντας να ζητά παραιτήσεις κυβερνητικών στελεχών, εκτιμώντας ίσως ότι έτσι θα αποδυναμώσει την κυβέρνηση, μετά το Ν. Φίλη, την παραίτηση του οποίου ζητούσε τις προηγούμενες μέρες, χτες ζήτησε και την παραίτηση Σπίρτζη με αφορμή τις προαναφερθείσες δηλώσεις του.

«Καρφώνει» την κυβέρνηση για «ολιγωρία» στη στήριξη των επενδύσεων του κεφαλαίου

Χαρακτήρα ανάλογου ψόγου προς την κυβέρνηση έχει και η ερώτηση που κατέθεσε ο γραμματέας της ΝΔ, Λ. Αυγενάκης, προς τους υπουργούς Οικονομίας και Οικονομικών, παραπέμποντας σε δηλώσεις του αντιπροέδρου της ΕΕ Γ. Κατάινεν για άγνοια και αδιαφορία από πλευράς Ελλάδας αναφορικά με τις χρηματοδοτήσεις από το λεγόμενο «πακέτο Γιούνκερ».

«Σε μια περίοδο που η οικονομική κατάσταση της χώρας επιβάλλει, περισσότερο όσο ποτέ άλλοτε, την αξιοποίηση όλων των ευρωπαϊκών χρηματοδοτικών εργαλείων και την προσέλκυση ιδιωτικών επενδύσεων, προκαλεί ιδιαίτερη εντύπωση η ύπαρξη δηλώσεων από στελέχη της κυβέρνησης που απαξιώνουν ένα χρήσιμο χρηματοδοτικό πακέτο, το πακέτο Γιούνκερ», αναφέρει ο Λ. Αυγενάκης και επιμένει: «Η ολιγωρία και η ανικανότητα της κυβέρνησης βυθίζει καθημερινά τη χώρα σε μεγαλύτερη ύφεση. Οταν υπάρχει αδιαφορία από πλευράς των αρμόδιων στελεχών της κυβέρνησης, όταν δεν υπάρχει μέριμνα ώστε οι τράπεζες και οι επιχειρήσεις να ενημερωθούν και να λάβουν γνώση των δυνατοτήτων που προσφέρει το πακέτο Γιούνκερ, πώς είναι δυνατόν να αξιοποιηθεί αυτή η σημαντική χρηματοδοτική ευκαιρία και να δημιουργηθούν οι προϋποθέσεις για ανάπτυξη και έξοδο από την κρίση;».

Την ίδια ώρα, όντας κόμμα του κεφαλαίου η ΝΔ, σπεύδει για άλλη μια φορά να δείξει τα δόντια της ενάντια στους αγώνες των εργαζομένων. Σε αυτή τη βάση, η συντονίστρια Παραγωγής και Εμπορίου της ΝΔ, Ολγα Κεφαλογιάννη, δήλωσε χτες, εκφράζοντας έγνοιες του κεφαλαίου: «Το κλείσιμο των λιμανιών του Πειραιά και της Θεσσαλονίκης αποτελεί ένα βαρύ πλήγμα εις βάρος της οικονομίας. Με απρόβλεπτες συνέπειες για τον κλάδο της κρουαζιέρας, τη διακίνηση εμπορευμάτων, την τροφοδοσία πλοίων. Ο επιχειρηματικός κόσμος αγωνιά και εκπέμπει σήμα κινδύνου. Η ελληνική οικονομία βουλιάζει. Η κυβέρνηση αδιαφορεί. Ας μπει ένα τέλος σε αυτόν τον κατήφορο».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ