Σάββατο 11 Ιούνη 2016
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 10
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΔΙΚΗ ΧΡΥΣΗΣ ΑΥΓΗΣ
Δεκτό το αίτημα της Πολιτικής Αγωγής για αυτοπρόσωπη παρουσία κατηγορουμένων

Το δικαστήριο έκανε δεκτό χτες, με πρόταση και της εισαγγελέως Αδ. Οικονόμου, το αίτημα των συνηγόρων της Πολιτικής Αγωγής για να παρίστανται στη δικαστική αίθουσα οι 18 κατηγορούμενοι που σχετίζονται με τη δολοφονία του Παύλου Φύσσα και συνήθως απουσιάζουν από το δικαστήριο. Οι συνήγοροι κρίνουν αναγκαία την παρουσία τους, γιατί «η κατάθεση των γεγονότων στις προσεχείς συνεδριάσεις από αυτόπτες μάρτυρες καθιστά αναγκαία την παρουσία τους, για τη διαδικασία της αναγνώρισης προσώπων».

Να σημειωθεί ότι οι περισσότεροι εκ των συνηγόρων των χρυσαυγιτών, παρά τις φλυαρίες για το... ενδιαφέρον τους περί της αποκάλυψης της αλήθειας, δε δέχτηκαν το αίτημα, αφήνοντας μάλιστα και αιχμές για παρεμβάσεις στη διαδικασία κατάθεσης από μάρτυρες... Αυτό προκάλεσε την άμεση αντίδραση της προέδρου: «Μην αφήνετε αιχμές να αιωρούνται. Να είστε σαφής», είπε η πρόεδρος. Να σημειωθεί ότι και χτες, μόνο ένας από τους 68 κατηγορούμενους βρίσκονταν στο εδώλιο.

Επιπρόσθετα, ένταση επικράτησε κατά τη διαδικασία της δίκης, όταν οι υπερασπιστές των χρυσαυγιτών προσπάθησαν γι' ακόμη μια φορά να εξομοιώσουν τη ναζιστική εγκληματική οργάνωση και τα τάγματα εφόδου της Χρυσής Αυγής με το Πανεργατικό Αγωνιστικό Μέτωπο (ΠΑΜΕ). Ο συνήγορος του χρυσαυγίτη βουλευτή Ι. Λαγού, Ν. Ρουσόπουλος, επέδειξε στο μάρτυρα αστυνομικό της ομάδας ΔΙΑΣ Α. Μπιαγκή που κατέθετε, φωτογραφία από κινητοποιήσεις του ΠΑΜΕ και του ζήτησε να περιγράψει την εικόνα! Η αντίδραση των συνηγόρων της Πολιτικής Αγωγής ήταν άμεση. Οι συνήγοροι για τη δολοφονική επίθεση στα μέλη του ΚΚΕ, έκαναν λόγο για αναφορές σύγχυσης, που δεν έχουν καμία σχέση με τη δίκη. «Δεν δικάζεται εδώ το ΠΑΜΕ, εδώ δικάζουμε εγκληματίες, όχι αγώνες των εργαζομένων» ξεκαθάρισε ο Α. Βρεττός. Οι συνήγοροι των χρυσαυγιτών άρχισαν να φωνάζουν και να χειρονομούν... Παρά το ότι το δικαστήριο διέκοψε, η ένταση συνεχίστηκε.

Βέβαια, κάθε φορά που αποκαλύπτεται πτυχή της ναζιστικής εγκληματικής οργάνωσης Χρυσής Αυγής ή επιβεβαιώνονται στοιχεία, οι υπερασπιστές των χρυσαυγιτών ενοχλούνται και αντιδρούν. Ετσι και χτες, στο σχολιασμό τους αντέδρασαν για την κατάθεση του μάρτυρα αστυνομικού της Αμεσης Δράσης (του προηγούμενου μάρτυρα) και για τα όσα είπε για τα τάγματα εφόδου, αναφερόμενος σε επίθεση της Χρυσής Αυγής σε τζαμί το 2012, στον Πειραιά, που γνώριζε υπηρεσιακά, όπου 15-20 άτομα μπήκαν στο τζαμί, φορούσαν μπλουζάκια της Χρυσής Αυγής, σύμφωνα με μαρτυρίες, κρατούσαν καπνογόνα, λοστούς, επιτέθηκαν σε κάποιους και εξαφανίστηκαν σε λίγα λεπτά...


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ