Τετάρτη 15 Ιούνη 2016
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 11
ΝΕΟΛΑΙΑ (ΤΕΤΡΑΣΕΛΙΔΟ)
Παρασκευή και Σάββατο τα Φεστιβάλ ΑΕΙ και ΤΕΙ Αττικής

Με σύνθημα «Αγώνας, Γνώση, Τόλμη, Αντοχή! "Να προχωράς κι εσύ καθώς προβαίνει μπρος η Ιστορία" (Ν. Χικμέτ)», το 42ο Φεστιβάλ ΚΝΕ - «Οδηγητή» έχει ξεκινήσει το ταξίδι του σε όλη τη χώρα.

Στο πλαίσιο αυτό, δυο διήμερες εκδηλώσεις διοργανώνονται αυτή τη βδομάδα από τις Οργανώσεις ΑΕΙ και ΤΕΙ στην Αττική, την Παρασκευή 17 και το Σάββατο 18 Ιούνη, με πλήθος εκθέσεων, αφιερωμάτων, θεατρικών, χορευτικών και μουσικών φοιτητικών σχημάτων.

Το Φεστιβάλ των ΑΕΙ Αττικής γίνεται στη Φοιτητική Εστία του Πανεπιστημίου Αθηνών (Ούλοφ Πάλμε 2, Ζωγράφου). Στο πρόγραμμά του ξεχωρίζουν: Παρασκευή 17 Ιούνη η ομιλία του Νίκου Σοφιανού, μέλους του ΠΓ της ΚΕ του ΚΚΕ, και η συναυλία με τους Θάνο Μικρούτσικο και Μίλτο Πασχαλίδη. Επίσης, τη δεύτερη μέρα, η συζήτηση με θέμα «Το πανεπιστήμιο που έχουμε, το πανεπιστήμιο που θέλουμε» με τον Δημήτρη Κοιλάκο, μέλος του Τμήματος Παιδείας και Ερευνας της ΚΕ του ΚΚΕ, και η συναυλία με τους Λ. Παπαδόπουλο, Γ. Γιοκαρίνη, Μ. Φάμελλο και Ν. Ζιώγαλα.

Το Φεστιβάλ των ΤΕΙ Αττικής θα γίνει στο Μπαρουτάδικο στο Αιγάλεω. Το Σάββατο 18 Ιούνη θα μιλήσει ο Κύριλλος Παπασταύρου, μέλος του ΠΓ της ΚΕ του ΚΚΕ, και θα γίνει συναυλία με τους Βασίλη Παπακωνσταντίνου και Γιάννη Ζουγανέλη. Μια μέρα πριν, την Παρασκευή 17 Ιούνη, στο Φεστιβάλ θα γίνει συζήτηση με θέμα «Σχέδιο "Αθηνά", Ανωτατοποιήσεις... Τι θα γίνει επιτέλους με τα ΤΕΙ;», με την Κέλλυ Παπαϊωάννου, μέλος του Τμήματος Παιδείας και Ερευνας της ΚΕ του ΚΚΕ, και το πρόγραμμα θα κλείσει με λαϊκό γλέντι με τον Βαγγέλη Κορακάκη.

Εκδηλώσεις σε όλη την Ελλάδα

Αύριο, 16 Ιούνη θα πραγματοποιηθεί, επίσης, στα Γιάννενα το Φεστιβάλ του Εργατικού Τομέα της Οργάνωσης και στην Κοζάνη το Φεστιβάλ στο Τμήμα Μηχανολόγων Μηχανικών του Πανεπιστημίου Δυτικής Μακεδονίας. Στις 17 Ιούνη στο Βόλο το Φεστιβάλ των ΑΕΙ και στα Γιάννενα το Φεστιβάλ των Οργανώσεων ΑΕΙ και ΤΕΙ. Την Κυριακή 19 Ιούνη φεστιβαλική εκδήλωση διοργανώνεται και στη Λούτσα, στις 8 μ.μ., στην πλατεία Ελευθερίου Βενιζέλου (έναντι 1ου Δημοτικού Σχολείου), με ομιλητή τον Κώστα Ρήγα, μέλος του ΚΣ της ΚΝΕ.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ