Τρίτη 31 Ιούλη 2001
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 23
Τηλεόραση
Προκηρύξεις αδειοδότησης ραδιοσταθμών

Δεκαπέντε ραδιοφωνικές συχνότητες προκήρυξε κατακαλόκαιρο το υπουργείο Τύπου, οι οποίες αφορούν το νομό Αττικής και έχουν τετραετή διάρκεια. Ετσι τελικά, μαζί με τους 20 ρ/σ που πήραν ήδη άδεια εκπομπής, θα λειτουργήσουν 35 συνολικά ραδιοφωνικοί σταθμοί στην Αττική και όχι 39 όπως είχε ανακοινωθεί τελευταία.

Η προκήρυξη - που δημοσιεύτηκε την περασμένη βδομάδα - έρχεται να συμπληρώσει την προκήρυξη των 20 πρώτων συχνοτήτων, στις 12 Ιουνίου 1996, τροποποιώντας, παράλληλα, την προηγούμενη που είχε γίνει στις 10 Απριλίου 2001 για τις οκτώ συχνότητες, ορίζοντας, τελικά τον αριθμό των προκηρυσσόμενων θέσεων σε 15.

Οπως φαίνεται από τη σχετική απόφαση του υπουργού Τύπου και ΜΜΕ Δ. Ρέππα, οι 35 σταθμοί θα εκπέμπουν από τον Υμηττό, καθώς, όπως αναφέρεται «το ραδιοτηλεοπτικό πάρκο στη θέση "Αέρας" Πάρνηθας δεν έχει τεθεί σε λειτουργία».

Θα πρέπει να σημειωθεί ότι με τον τρόπο αυτό ουσιαστικά ικανοποιούνται και οι ιδιοκτήτες των ραδιοφωνικών σταθμών, καθώς η «μετακόμιση» της πλειοψηφίας των κεραιών από τον Υμηττό στην Πάρνηθα, ήταν, σε αντίθεση με την ΕΙΙΡΑ (Ενωση Ιδιοκτητών Ιδιωτικών Ραδιοσταθμών Αττικής). Η τελευταία υποστηρίζει ότι, σύμφωνα με μελέτες που έχει στη διάθεσή της, από τον Υμηττό μπορούν να εκπέμψουν με μείωση της ισχύος των πομπών τους, 35 ραδιοφωνικοί σταθμοί. Την ίδια ώρα η αύξηση του αριθμού των συχνοτήτων, δίνει τη δυνατότητα στην κυβέρνηση να «παίξει», ικανοποιώντας περισσότερους ιδιοκτήτες ραδιοφωνικών σταθμών.

Ολα αυτά βέβαια συμβαίνουν αρκετούς μήνες, αφότου ο υπουργός Τύπου, Δ. Ρέππας, με αφορμή την έναρξη λειτουργίας του νέου αεροδρομίου και αφού πίεσε το ΕΣΡ, εκτός από τις 20 νόμιμες άδειες, να «υποδείξει» και άλλους οκτώ ραδιοφωνικούς σταθμούς για το «μεταβατικό» στάδιο, προχώρησε στο κλείσιμο των υπόλοιπων ραδιοφωνικών σταθμών.

Σύμφωνα με την προκήρυξη, οι ενδιαφερόμενοι ιδιοκτήτες των ραδιοφωνικών σταθμών που επιθυμούν να πάρουν άδεια εκπομπής θα πρέπει έως τις 21 Αυγούστου να καταθέσουν τις αιτήσεις τους μαζί με το παράβολο των 7 εκατομμυρίων δραχμών που προβλέπει ο νόμος.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ