Παρασκευή 17 Ιούνη 2016
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 9
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
Ψήφισμα της πανδικαστικής συνέλευσης για το Ασφαλιστικό

Ψήφισμα καταδίκης των αντιασφαλιστικών νόμων υιοθέτησε η πανδικαστική συνέλευση που συγκάλεσαν η Ενωση Δικαστών και Εισαγγελέων, η Ενωση Δικαστικών Λειτουργών Συμβουλίου Επικρατείας, η Ενωση Διοικητικών Δικαστών, η Ενωση Εισαγγελέων Ελλάδος, η Ενωση Δικαστικών Λειτουργών Ελεγκτικού Συνεδρίου, η Ενωση Μελών Νομικού Συμβουλίου του Κράτους και η Ενωση Συνταξιούχων Δικαστικών Ελλάδος και Νομικών του Συμβουλίου του Κράτους.

Στο ψήφισμά τους, μεταξύ άλλων, αναφέρουν: «Εκφράζουμε την έντονη αντίθεση και διαμαρτυρία μας στα νέα μέτρα που επιφέρουν οι νόμοι 4387/2016 και 4389/2016, τα οποία θίγουν για μία ακόμη φορά κυρίως τους μισθωτούς και τους συνταξιούχους, ενώ πλήττουν ιδιαίτερα και καταφανώς άδικα τους δικαστικούς λειτουργούς και τους λειτουργούς του Νομικού Συμβουλίου του Κράτους (ΝΣΚ), εν ενεργεία και συνταξιούχους».

Επίσης, τονίζουν ότι «η διαχρονική (από τον α.ν. 1611/1950 μέχρι και σήμερα) αξιοποίηση από το κράτος των αποθεματικών των ασφαλιστικών ταμείων για σκοπούς άσχετους με το φυσικό τους προορισμό, η εισφοροδιαφυγή, η μεγάλη έκταση της ανασφάλιστης εργασίας, η ανεργία και η διαρκώς μειούμενη κρατική χρηματοδότηση των ασφαλιστικών ταμείων είναι οι παράγοντες που "υπονόμευσαν" διαχρονικά το ασφαλιστικό σύστημα. Ομως, για τις συνέπειες της υπονόμευσης αυτής δεν ευθύνονται οι εργαζόμενοι και οι συνταξιούχοι, μεταξύ των οποίων και οι δικαστικοί λειτουργοί και οι λειτουργοί του ΝΣΚ, οι οποίοι κατέβαλαν διαχρονικά και με συνέπεια τις προβλεπόμενες ασφαλιστικές εισφορές τους».

Τέλος, δηλώνουν ότι θα διεκδικήσουν «με τα νόμιμα μέσα την αποκατάσταση των δικαιωμάτων των μελών μας, τα οποία θίγονται από τα νέα μέτρα».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ