Τετάρτη 22 Ιούνη 2016
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 4
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΠΕΑΕΑ - ΔΣΕ
Επίσκεψη συμπαράστασης στο κέντρο φιλοξενίας στο Σχιστό

Τους πρόσφυγες που φιλοξενούνται στο κέντρο φιλοξενίας στο Σχιστό επισκέφτηκε αντιπροσωπεία της Διοίκησης της ΠΕΑΕΑ - ΔΣΕ (με επικεφαλής τον πρόεδρο, Χρ. Τσιντζιλώνη, και τον αντιπρόεδρό της, Γρ. Τουγλίδη, που είναι και μέλη της ΕΕ της FIR, την οποία και εκπροσώπησαν επίσης) και εξέφρασε τη συμπαράσταση των Αγωνιστών της Εθνικής Αντίστασης και των Αντιφασιστών για την αντιμετώπιση των προβλημάτων τους και με βάση τα δικαιώματά τους που αναγνωρίζουν οι διεθνείς Συνθήκες για τους πρόσφυγες. Η αντιπροσωπεία παρέδωσε ποσότητα γραφικής ύλης για τα παιδιά των πολιτικών προσφύγων.

Σε σχετική δήλωση που ήταν μεταφρασμένη στα Αγγλικά και τα Αραβικά, οι εκπρόσωποι της ΠΕΑΕΑ - ΔΣΕ ανέφεραν μεταξύ άλλων:

«Η Πανελλήνια Ενωση Αγωνιστών Εθνικής Αντίστασης και Δημοκρατικού Στρατού Ελλάδας, μαζί με τους απογόνους και φίλους των Αγωνιστών και Αγωνιστριών κατά της φασιστικής κατοχής στο Β' Παγκόσμιο Πόλεμο και των Μαχητών και Μαχητριών κατά του μοναρχοφασισμού στο μεγάλο ένοπλο Ταξικό Αγώνα του ΔΣΕ της περιόδου 1946 - 1949, έχοντας και την εξουσιοδότηση της Διεθνούς Ομοσπονδίας Αντιστασιακών (του Β' Παγκοσμίου Πολέμου) και Αντιφασιστών (FIR), σας εκφράζει ολόψυχα τη συμπαράστασή της.

Η Ενωσή μας, τόσο σε εθνικό επίπεδο μαζί με όλες τις άλλες δημοκρατικές δυνάμεις όσο και σε διεθνές επίπεδο στο πλαίσιο της FIR, παλεύει για να σας δοθεί η δυνατότητα να πάτε αμέσως στις χώρες που επιθυμείτε και εκεί να σας δοθεί αμέσως σπίτι και δουλειά, για να μπορέσετε να ζήσετε αξιοπρεπώς με τις οικογένειές σας, όπως ορίζουν, άλλωστε, και διεθνείς Συμβάσεις που η πρόσφατη συμφωνία ΕΕ - Τουρκίας καταπατά και την οποία καταγγέλλουμε.

Γνωρίζουμε πολύ καλά ότι οι επεμβάσεις των ιμπεριαλιστών (ΗΠΑ - ΝΑΤΟ - ΕΕ) για να αποκτήσουν τον έλεγχο του ορυκτού πλούτου (πετρέλαιο - φυσικό αέριο) των πατρίδων σας και τους δρόμους μεταφοράς του, σας έφεραν τον πόλεμο, τους βομβαρδισμούς, την καταστροφή και το θάνατο και σας ανάγκασαν να ξεριζωθείτε. Αντιμετωπίσατε θανάσιμους κινδύνους και φτάσατε έως εδώ, όπου κρατείστε σε απαράδεκτες συνθήκες και σας απαγορεύουν να συνεχίσετε το δρόμο προς τον τελικό προορισμό σας.

Εμείς συνεχίζουμε τον αγώνα για να σταματήσουν οι ιμπεριαλιστικές επεμβάσεις στις πατρίδες σας, ώστε να μπορέσετε να γυρίσετε με ασφάλεια στα σπίτια σας.

Σαν ελάχιστο δείγμα αλληλεγγύης, οι Αγωνιστές της Εθνικής Αντίστασης και του Δημοκρατικού Στρατού Ελλάδας, οι απόγονοι και οι φίλοι τους, προσφέρουν στα παιδιά σας μια ποσότητα γραφικής ύλης».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ