Κυριακή 5 Αυγούστου 2001
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 28
ΔΙΕΘΝΗ
Οι πρώτες συμμετοχές

Καθώς εργάζεται η Διεθνές Οργανωτική Επιτροπή πυρετωδώς για τις προετοιμασίες τους 15ου Παγκόσμιου Φεστιβάλ Νεολαίας και Φοιτητών που θα γίνει στο Αλγέρι 8-16 Αυγούστου, πληθαίνει ο μακρύς κατάλογος των αντιπροσωπειών από όλες τις ηπείρους.

Σύμφωνα με το δελτίο τύπου της Διεθνούς Οργανωτικής Επιτροπής που δόθηκε στη δημοσιότητα στις αρχές του Ιούλη, που εκτός από συγκεκριμένες πρακτικές πληροφορίες, περιέχει και έναν μακρύ κατάλογο για τις πρώτες δηλώσεις συμμετοχής των αντιπροσώπων στο Φεστιβάλ.

Οπως αναφέρει: «Στην αφρικάνικη περιοχή σχεδόν όλες οι χώρες γνωρίζουν για την πραγματοποίηση του Φεστιβάλ. Σε σύνολο 53 χωρών της περιοχής, πάνω από 40 έχουν ήδη έρθει σε επαφή με τη Διεθνή Οργανωτική Επιτροπή και έχουν επικυρώσει τη συμμετοχή τους με αντιπροσώπους στο Φεστιβάλ.

Η Ναμίμπια θα στείλει περισσότερους από 100 αντιπροσώπους, η Νότια Αφρική 200, και η Δυτική Σαχάρα θα στείλει 500 αντιπροσώπους.

Στην αμερικάνικη περιοχή, υπάρχουν ήδη 25 χώρες που έχουν επικυρώσει τη συμμετοχή τους.

Παίρνοντας υπόψη τη σπουδαιότητα του θεσμού των Φεστιβάλ, η αντιπροσωπεία από τη Βενεζουέλα προσπαθεί να νοικιάσει τσάρτερ για να μεταφέρει τους 300 αντιπροσώπους της.

Η κουβανική αντιπροσωπεία, εκτός του ότι, σε δείγμα αλληλεγγύης προσφέρει τη δυνατότητα σε 250 αντιπροσώπους από τις χώρες της Λατινικής Αμερικής και της Αφρικής να συμμετάσχουν στο Φεστιβάλ, που αλλιώς δε θα μπορούσαν, διπλασιάζει τον αριθμό της συμμετοχής της, φτάνοντας τώρα τους 600.

Από την Ασία υπάρχει ήδη η επικύρωση της συμμετοχής αντιπροσώπων από την Αυστραλία, το Μπαγκλαντές, τη Βιρμανία, το Μπουτάν, την Καμπότζη, την Κίνα, την Ινδία, την Ινδονησία, την Ιαπωνία, την Κορέα (DPR), το Λάος, τη Μαλαισία, το Νεπάλ, τις Φιλιππίνες, τη Σρι Λάνκα, την Ταϊλάνδη, τη Νέα Ζηλανδία, τα Φίτζι, το Νησί Κουκ, το Πακιστάν, το Αζερμπαϊτζάν, το Καζαχστάν, την Κιργισία, και το Βιετνάμ.

Με πρωτοβουλία της Ασιατικής Ενωσης Φοιτητών συγκλήθηκε περιφερειακή συνάντηση στο Κατμαντού του Νεπάλ στις 8 Ιούνη. Σ' αυτήν συμμετείχαν 22 εθνικές, περιφερειακές και διεθνείς οργανώσεις, όπου νέοι άνθρωποι εξέφρασαν τη μεγάλη επιθυμία τους να συμμετάσχουν στο Φεστιβάλ.

Η ΕΠΕ της Ινδίας, διοργανώνει αποστολή των αντιπροσώπων της με λεωφορείο το οποίο θα φτάσει στην Αλγερία από την Ινδία μέσω του Πακιστάν, του Ιράν, του Ιράκ, της Ιορδανίας, της Αιγύπτου, της Λιβύης, της Τυνησίας. Η διάρκεια των 30.000 περίπου χιλιομέτρων που έχουν να διασχίσουν θα κρατήσει περίπου 28 μέρες, όπου θα προπαγανδίζουν και το 15ο ΠΦΝΦ.

Η ΕΠΕ του Νεπάλ, για άλλη μια φορά αποστέλνει ορειβάτη για να φτάσει την κορυφή του Εβερεστ και να τοποθετήσει τη σημαία του ΠΦΝΦ.

Η ΕΠΕ Αυστραλίας πραγματοποιεί εκστρατεία αλληλεγγύης με την Κολομβία και τον αγώνα της νεολαίας της Κολομβίας, με στόχο να βοηθήσει κάποιους αντιπροσώπους της Κολομβίας να φτάσουν στο Φεστιβάλ.

Στην ευρωπαϊκή περιοχή υπάρχουν περίπου 30 χώρες έτοιμες για το Φεστιβάλ. Μερικά παραδείγματα είναι τα εξής: η Γερμανία και η Ιταλία με 100 αντιπροσώπους, η Ρωσία με 250, η Ισπανία με 100 και η Ουκρανία με 150.

Στην Κοπεγχάγη στις 9 Ιούνη πραγματοποιήθηκε η 2η Σκανδιναβική Συντονιστική Συνάντηση για το 15ο ΠΦΝΦ, όπου οι οργανωτές που πήραν μέρος συμφώνησαν σε μια κοινή έκκληση, όπου επιβεβαιώνουν πως θα «συμμετέχουμε δραστήρια στο 15ο ΠΦΝΦ».

Ταυτόχρονα με αυτές τις δραστηριότητες, μερικές αντιπροσωπείες σχεδιάζουν να συμπεριλάβουν στις αντιπροσωπείες τους νέους και φοιτητές από φτωχές χώρες που ζουν στις χώρες τους.

Στη Μέση Ανατολή υπάρχουν ήδη 23 ΕΠΕ σε όλες τις χώρες της περιοχής. Αναμένονται 5.000 αντιπρόσωποι από τη Μέση Ανατολή με μερικά παραδείγματα την Αίγυπτο, το Ιράκ και τη Μαυριτανία με 150 αντιπροσώπους, τη Συρία και την Υεμένη με 250, την Τυνησία με 350 και τη Λιβύη και το Μαρόκο με 500.

Επιπρόσθετα, τον περασμένο Απρίλη πραγματοποιήθηκε στη Δαμασκό, από την Αραβική Ενωση Νέων, και κάτω από το σύνθημα του Φεστιβάλ, συνάντηση Αλληλεγγύης Νέων και Φοιτητών με την Παλαιστίνη, με την παρουσία περίπου 60 εθνικών, περιφερειακών και διεθνών οργανώσεων.

Και τον Μάη στη Λιβύη πραγματοποιήθηκε από τη Γενική Ενωση Αραβικών Φοιτητών, μια συμβουλευτική συνάντηση των Οργανώσεων των Αραβικών Φοιτητών σχετικά με το Φεστιβάλ με την παρουσία 43 Εθνικών Οργανώσεων».


Κλωντίν Χέσπερ

ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΘΕΜΑΤΑ
Στη μάχη και η Σουηδία (2005-06-16 00:00:00.0)
Στη μάχη για την επιτυχία του (2005-06-14 00:00:00.0)
Επιτυχίες και δυσκολίες (2001-09-23 00:00:00.0)
Αντιιμπεριαλιστικό νεανικό ραντεβού στο Αλγέρι (2001-07-29 00:00:00.0)
Νεανικό αντιιμπεριαλιστικό αντάμωμα στην Κούβα (1997-07-10 00:00:00.0)
"Για την Αντιιμπεριαλιστική Αλληλεγγύη, την Ειρήνη και τη Φιλία" (1996-11-10 00:00:00.0)

Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ