Κυριακή 26 Ιούνη 2016
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 26
ΜΝΗΜΕΣ ΑΓΩΝΙΣΤΩΝ
ΣΤΗ ΜΝΗΜΗ ΑΓΩΝΙΣΤΩΝ

ΠΕΤΡΟΣ ΓΙΑΛΗΣ
ΠΕΤΡΟΣ ΓΙΑΛΗΣ
ΦΩΤΟ

Στην άσβεστη μνήμη του θείου μου ΣΠΥΡΟΥ ΚΑΛΟΔΙΚΗ, αγωνιστή - κομμουνιστή, Β' Γραμματέα της ΚΟΑ, που δολοφονήθηκε άνανδρα από τους μοναρχοφασίστες της Λάρισας, προσφέρω στο ΚΚΕ 500 ευρώ.

Το Κόμμα δεν ξεχνά και τιμά τους ήρωες μάρτυρές του και στη γενέθλια πόλη των Κολοδικαίων, τους Παξούς, διοργάνωσε πολιτική εκδήλωση αφιερωμένη στο μάρτυρα Σπύρο Καλοδίκη, που έδωσε και τη ζωή του για τα ιδανικά του δίκιου και της λευτεριάς. Ο Σπύρος Καλοδίκης με τις σφαίρες στο κορμί του, όρθιος, κατάπιε τα σημειώματα του Κόμματος και οι άθλιοι έφτασαν στο σημείο να τον ανοίξουν στο νοσοκομείο μήπως βρουν στοιχεία, παρά τις αντιρρήσεις των γιατρών.

Αυτούς τους ήρωες μόνο το ΚΚΕ μπορεί να εμπνεύσει και να καθοδηγήσει. Αυτή είναι μια από τις χιλιάδες ιστορίες μελών και στελεχών του Κόμματος.

Ασπα Μανδηλαρά

***

ΦΩΤΟ

Στη μνήμη του συντρόφου ΝΙΚΟΥ ΜΑΣΟΥΡΑ, η κόρη του Ντίνα Μασούρα και ο εγγονός του Γιώργος Διαμαντής, προσφέρουν για την ενίσχυση του ΚΚΕ το ποσό των 100 ευρώ, μέσω της ΚΟΒ Χαλανδρίου.

***

ΦΩΤΟ

Αυτόν τον Ιούνη συμπληρώνονται πέντε χρόνια που λείπεις από κοντά μας. Τεράστιο το κενό από την απουσία σου. Στη μνήμη της συντρόφισσας μου στη ζωή και στον αγώνα ΛΙΑΣ ΛΟΥΜΙΩΤΗ, προσφέρω στο Κόμμα 500 ευρώ, μέσω ΚΟΒ Ζωγράφου.

Νίκος Βερυκοκίδης

***

ΦΩΤΟ

ΑΓΓΕΛΙΚΗ ΣΟΥΛΕΜΕ - ΙΑΚΩΒΙΔΟΥ. Πόντια Σανταία. Ατρόμητη μπρος στις απειλές των ταγματασφαλιτών, συνεργατών των Γερμανών ναζί. Αταλάντευτη κομμουνίστρια και στα δύσκολα χρόνια της δικτατορίας του Ι. Μεταξά και στα πέτρινα μετεμφυλιακά. Πιστή αγωνίστρια στα ιδανικά του ΚΚΕ.

Βαδίζουμε στ' αχνάρια της, γι' αυτό και προσφέρουμε 400 ευρώ στη μνήμη της μέσω ΚΟΒ Βέροιας.

Γ. Ιακωβίδου - Πουλτσίδου

Σπύρος Καλοδίκης
Σπύρος Καλοδίκης
***

ΦΩΤΟ

Σήμερα, Κυριακή 26 Ιούνη, συμπληρώνονται έξι μήνες από τότε που «έφυγε» από κοντά μας ο αγαπημένος μας σύζυγος, πατέρας και παππούς ΜΠΑΜΠΗΣ ΠΑΤΣΑΛΙΑΣ.

Στη μνήμη του, η οικογένειά του προσφέρουμε 50 ευρώ στο ΚΚΕ μέσω της ΚΟ Ιθάκης, με την υπόσχεση ότι δεν θα τον ξεχάσουμε ποτέ και ότι θα προσφέρουμε τις δικές μας μικρές δυνάμεις στον αγώνα που και ο ίδιος είχε πιστέψει.

***

Συγγενείς και φίλοι προσφέρουν 25 ευρώ στο Κόμμα στη μνήμη του συναγωνιστή ΑΝΑΣΤΑΣΙΟΥ ΜΠΟΥΑ ΙΩΣΗΦ μέσω της ΚΟΒ Ιδιωτικών Υπαλλήλων της ΤΟ Κέρκυρας.

***

ΦΩΤΟ

Στη μνήμη της μητέρας μας ΑΛΕΞΑΝΔΡΑΣ ΚΑΤΣΟΥΛΑ, που γεννήθηκε το 1921 στο Τροβάτο Αγράφων και «έφυγε» στις 4 Ιούνη 2016, προσφέρουμε το ποσό των 100 ευρώ στο ΚΚΕ μέσω της ΚΟΒ Δραπετσώνας.

Στα 95 χρόνια της ζωής της πάλευε για μια κοινωνία χωρίς εκμετάλλευση. Από τα πρώτα χρόνια της, σε συνθήκες κατοχής έμαθε να αγωνίζεται με το κεφάλι ψηλά, για μια κοινωνία δίκαιη.

Τα παιδιά της Ειρήνη και Γιώργος Γεωργίου

***

ΦΩΤΟ

Ο Θέμης και ο Τάσος Παναγιώτου στη μνήμη της μητέρας τους ΖΩΗΣ ΠΑΝΑΓΙΩΤΟΥ προσέφεραν στην ΤΟ Σερρών του ΚΚΕ όλα τα έξοδα για την εγκατάσταση θέρμανσης στα γραφεία του Κόμματος.

***

ΦΩΤΟ 3

Πέρασαν κιόλας επτά χρόνια από το χαμό του παιδιού μου, του ΧΑΡΗ. Χρόνια που άλλοτε μοιάζουν αιώνες μοναξιάς κι άλλοτε μοιάζουν στιγμές απουσίας από τη φυσική παρουσία τους, του ΧΑΡΗ και του ΓΙΑΝΝΗ, του άλλου χαμένου παιδιού μου.

Ομως, οι αξίες που πίστευαν είναι επίκαιρες όσο ποτέ. Κι εγώ, εδώ, όσο μπορώ, στη μνήμη τους και για ένα καλύτερο αύριο όλων των παιδιών του κόσμου προσφέρω στο Κόμμα μας 100 ευρώ.

Επίσης, προσφέρω 20 ευρώ στη μνήμη του ΜΠΑΜΠΗ ΓΚΟΛΕΜΑ.

ΜΑΣΟΥΡΑΣ ΝΙΚΟΛΑΟΣ
ΜΑΣΟΥΡΑΣ ΝΙΚΟΛΑΟΣ
Αρκαδιανή, Ε. Πανταζή

***

ΦΩΤΟ

Στη μνήμη του αγωνιστή ΠΕΤΡΟΥ ΓΙΑΛΗ και για την ονομαστική γιορτή του, η συντρόφισσα της ζωής του Λαμπρινή και τα παιδιά του, προσφέρουν 50 ευρώ στο ΚΚΕ, μέσω ΚΟΒ Περιοχής Αγ. Κωνσταντίνου Ηλιούπολης.

***

ΦΩΤΟ

Στη μνήμη του ΘΩΜΑ ΠΟΡΤΕΛΟΥ, που γεννήθηκε το 1922 στην Αρέθουσα Ικαρίας και απεβίωσε στις 31 Μάη 2016 στη Μαλεσίνα Φθιώτιδας, προσφέρουμε αντί για στεφάνι 30 ευρώ στο ΚΚΕ.

Δημήτρης - Τασία

***

ΦΩΤΟ

Η συντρόφισσα ΚΛΕΑΝΘΗ ΤΣΕΛΕΜΠΗ - ΧΑΡΙΤΟΠΟΥΛΟΥ γεννήθηκε στις 18/1/1928 στο Λοφάριο του Ν. Ροδόπης. Στην περίοδο του Β' Παγκοσμίου Πολέμου συμμετείχε στον αντιστασιακό αγώνα στην Ελλάδα, στις γραμμές του ΕΑΜ και γλιτώνει από το εκτελεστικό απόσπασμα των Βούλγαρων κατακτητών. Από το 1946 παίρνει μέρος στον ΔΣΕ μέχρι και το 1949 που διέφυγε στη ΛΔ της Βουλγαρίας. Εκεί το 1954, γνωρίζει και παντρεύεται τον Αναστάσιο Τσελεμπή, επίσης μαχητή του ΔΣΕ. Παρέμεινε στη Βουλγαρία μέχρι το 1986, παλεύοντας μέσα από τις γραμμές του ΚΚΕ και του ΚΚ Βουλγαρίας.

Το 1986 επαναπατρίζεται, συνεχίζοντας τη δράση της ως μαχητικό μέλος του ΚΚΕ μέχρι το θάνατό της, στις 11/4/2016, παραμένοντας περήφανη για τη δράση και τη στάση της στη ζωή και στον αγώνα.

Στη μνήμη της, η οικογένειά της προσφέρει μέσω της ΤΕ Ροδόπης του ΚΚΕ το ποσό των 50 ευρώ, για να συνεχιστεί ο αγώνας της.

***

ΦΩΤΟ

Ο ΠΕΤΡΟΣ ΣΤΙΓΚΑΣ «έφυγε» από τη ζωή στα 53 του χρόνια, πιστός στα ιδανικά του μαρξισμού - λενινισμού. Τα τελευταία του λόγια στη γυναίκα του και τα παιδιά του ήταν «πάντα δίπλα στο Κόμμα της εργατικής τάξης, το ΚΚΕ, το μόνο κόμμα που αγωνίζεται και λέει την αλήθεια στο λαό».

Με τη συμπλήρωση 32 χρόνων από το θάνατό του, ο γιος του Σπύρος Στίγκας προσφέρει 50 ευρώ στο ΚΚΕ μέσω ΚΟΒ Πετραλώνων.

ΑΛΕΚΟΣ ΧΡΥΣΟΠΟΥΛΟΣ
ΑΛΕΚΟΣ ΧΡΥΣΟΠΟΥΛΟΣ
***

ΦΩΤΟ

Πριν από ένα χρόνο «έφυγε» από κοντά μας ο σύντροφος ΤΑΚΗΣ ΤΣΑΚΙΡΙΔΗΣ. Γεννημένος την 1η Ιούλη 1931 στην Ανω Ράχη Πτολεμαΐδας, εντάχτηκε από νωρίς στην πάλη για μια κοινωνία δίχως εκμετάλλευση. Την περίοδο της Κατοχής εντάχθηκε στα Αετόπουλα και έδρασε σαν σύνδεσμος μεταξύ ΕΛΑΣ και ΕΑΜικών Οργανώσεων της περιοχής του.

Στα πέτρινα χρόνια της χούντας τον συλλαμβάνουν την ώρα που δούλευε στα χωράφια και τον στέλνουν στη Γυάρο από όπου απολύθηκε 3,5 χρόνια αργότερα χωρίς να λυγίσει και να υπογράψει δήλωση. Η μεταπολίτευση τον βρίσκει δουλεύοντας στις οικοδομές για να θρέψει την πενταμελή οικογένειά του.

Σημαντική ήταν η συμβολή του όλα τα χρόνια στην κομματική οικοδόμηση, ενώ τον διέκρινε η αδιάλλακτη στάση απέναντι στην οπορτουνιστική παρέκκλιση. Δεν έλειψε από καμία δράση του Κόμματος και καθημερινός σύντροφός του ήταν ο «Ριζοσπάστης», τον οποίο διακινούσε μέχρι την τελευταία στιγμή.

Ο σ. Τάκης δε λύγισε ποτέ. Εγινε παράδειγμα για όλους. Αφιέρωσε αφιλοκερδώς όλη του τη ζωή για μια κοινωνία όπου ο λαός θα είναι νοικοκύρης στον τόπο του, για μια κοινωνία σοσιαλιστική - κομμουνιστική.

Αντί μνημοσύνου προσφέρουν στη μνήμη του, μέσω ΚΟ Συκεών, 90 ευρώ η γυναίκα του Σοφία και ο γιος του Χριστόφορος, και οι φίλοι και σύντροφοί του Στέλιος Τσιορμπατζής, Σ. Τσαλαμπούνη, Ηλ. Σαπρανίδης και Κ. Καστρίδου.

ΧΑΡΗΣ ΠΑΝΤΑΖΗΣ
ΧΑΡΗΣ ΠΑΝΤΑΖΗΣ
***

ΦΩΤΟ

Στις 19 Ιούνη συμπληρώθηκαν δύο χρόνια από τότε που «έφυγε» από τη ζωή ο πατέρας μας ΛΑΖΑΡΟΣ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΙΔΗΣ. Αγωνιστής της Εθνικής Αντίστασης και Μακρονησιώτης, μέλος του ΚΚΕ έως το τέλος της ζωής του, πάλεψε για τα δίκαια του λαού μας πάντα πιστός στα ιδανικά της εργατικής τάξης και του Κόμματος.

Στη μνήμη του, καθώς και στη μνήμη της μητέρας μας, ΕΥΔΟΚΙΑΣ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΔΟΥ, οπαδού του κόμματος, προσφέρουμε το ποσό των 50 ευρώ μέσω ΚΟΒ Λογιστών Πειραιά.

Τα παιδιά του, Σούλα και Γιώργος

***

ΦΩΤΟ

Στη μνήμη του ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΥ ΤΑΤΣΗ που «έφυγε» από τη ζωή στις 14/4/2016, σε ηλικία 86 ετών, συναγωνιστές και φίλοι του προσφέρουν 50 ευρώ στο ΚΚΕ.

Υπήρξε μέχρι την τελευταία του στιγμή σταθερός ενισχυτής του Κόμματος, του ΠΑΜΕ, του «Σπιτιού του Αγωνιστή» και της Δημοκρατικής Μέριμνας. Στα χρόνια της κατοχής και του αγώνα του ΔΣΕ έδρασε με ευθύνη στην καθοδήγηση της νεολαίας στην περιοχή της Μαγνησίας. Επίσης, ανέπτυξε συνδικαλιστική δράση για πολλά χρόνια στον κλάδο των ζαχαροπλαστών.

***

ΦΩΤΟ 2

Στη μνήμη του πατέρα μου ΧΑΡΑΛΑΜΠΟΥ ΤΟΠΑΛΙΔΗ που έμεινε πιστός στο ΚΚΕ και «έφυγε» απ' τη ζωή πριν από 40 μέρες και στη μνήμη του συντρόφου μου Γ. ΚΑΤΣΑΜΑΚΗ που «έφυγε» απ' τη ζωή πριν από τρεις μήνες προσφέρω στην ΤΕ Πιερίας του ΚΚΕ 300 ευρώ.

ΠΕΤΡΟΣ ΣΤΙΓΚΑΣ
ΠΕΤΡΟΣ ΣΤΙΓΚΑΣ
Η κόρη και σύντροφος Παρθένα Κωστίδου

***

ΦΩΤΟ

Στις 24/6/2016 συμπληρώθηκε ένας χρόνος από τότε που «έφυγε» από κοντά μας ο αγαπημένος μας σύζυγος και πατέρας ΔΙΟΓΕΝΗΣ ΘΕΟΦΑΝΙΔΗΣ, αγωνιστής της Εθνικής Αντίστασης και του ΔΣΕ. Γεννημένος στο χωριό Μικροκώμη του Λαγκαδά, από νωρίς εντάχθηκε στο ΕΑΜ, έγινε μέλος της ΟΚΝΕ και μετά της ΕΠΟΝ, και από το 1942 υπήρξε μέλος του ΚΚΕ. Ο εμφύλιος τον βρήκε στην πρώτη γραμμή του αγώνα, όπου το 1949 τραυματίστηκε βαριά και μεταφέρθηκε στη Βουλγαρία για ανάρρωση. Το 1950, πολιτικός πρόσφυγας στην Τσεχοσλοβακία, δημιούργησε τη δική του οικογένεια, χωρίς να πάψει να δουλεύει για το Κόμμα. Επαναπατρίστηκε το 1982 και παρά την κλονισμένη υγεία του παρέμεινε δίπλα στο Κόμμα μέχρι το τέλος της ζωής του.

Στη μνήμη του, η σύζυγός του Βασιλική και τα δυο του τέκνα προσφέρουν 50 ευρώ στο ΚΚΕ μέσω ΚΟΒ Μετεώρων.

***

ΦΩΤΟ

Στη μνήμη του ΑΛΕΚΟΥ ΧΡΥΣΟΠΟΥΛΟΥ, η μητέρα του και συντρόφισσα Σοφία Ελευθεριάδου - Χρυσοπούλου προσφέρει στην ΚΟ Καλαμαριάς 50 ευρώ. Ο Αλέκος Χρυσόπουλος ήταν μέλος της Νεολαίας ΕΔΑ και μετέπειτα της Νεολαίας Λαμπράκη. Το 1964 μετανάστευσε στη Σουηδία όπου και αγωνίστηκε για τα δικαιώματα των μεταναστών εργατών. Το 1979 εκλέχθηκε βουλευτής στη Σουηδία. Ηταν ο πρώτος μετανάστης βουλευτής.

ΖΩΗ ΠΑΝΑΓΙΩΤΟΥ
ΖΩΗ ΠΑΝΑΓΙΩΤΟΥ
***

ΦΩΤΟ

Στη μνήμη του αξέχαστου συντρόφου μου στη ζωή και στον αγώνα ΝΑΛΠΑΝΤΙΔΗ ΧΑΡΑΛΑΜΠΟΥ (Μπάμπη), από τον Περιστερώνα Λαγκαδά, που «έφυγε» για το μακρινό ταξίδι πριν δύο χρόνια, η σύζυγός του Ελένη, τα παιδιά του Σοφία και Κυριακούλα, τα εγγόνια του και ο γαμπρός του Νίκος, προσφέρουν 50 ευρώ στο αγαπημένο ΚΚΕ.

***

ΦΩΤΟ

Στη μνήμη του συντρόφου ΓΙΑΝΝΗ ΒΑΣΣΙΟΥ, που «έφυγε» στις 14 Μάρτη 2014, σύντροφοι και φίλοι του προσφέρουν για ενίσχυση του ΚΚΕ μέσω της ΚΟ Γερμανίας το ποσό των 290 ευρώ.

Ο σύντροφος Γιάννης, παιδί στελέχους του ΚΚΕ και αγωνιστή της Εθνικής Αντίστασης με χρόνια φυλακές και εξορίες, γεννήθηκε στην Κρανιά Πρεβέζης και από μικρός βγήκε στη βιοπάλη. Μετανάστευσε στη Γερμανία σε νεαρή ηλικία και από την πρώτη στιγμή εντάχθηκε στις γραμμές του Κόμματος. Οδηγός τραμ στην πόλη του Μονάχου, βρισκόταν πάντα στο πλευρό των μεταναστών και στις πρώτες γραμμές του εργατικού κινήματος. Διετέλεσε χρόνια στέλεχος της ΚΟ Γερμανίας.

Η Κομματική Οργάνωση προετοιμάζει στη μνήμη του πολιτική εκδήλωση και ειδική οικονομική εξόρμηση για την ενίσχυση του ΚΚΕ μέσα στο 2016.

***

Στη μνήμη του πατέρα μου ΛΟΥΚΑ ΚΡΑΛΛΗ, που σήμερα, Κυριακή 26/6/2016, κλείνουν 3 μήνες που «έφυγε» από τη ζωή, ψηφοφόρου του ΚΚΕ, τίμιου εργάτη, που εναντιώθηκε πολλές φορές στην εργοδοσία και στους ρουφιάνους της, καθώς επίσης στη μνήμη των ΤΑΚΗ ΤΣΙΓΚΑ, ΧΡΗΣΤΟΥ ΜΠΟΜΠΟΥ και όσων συναδέλφων από τον «Ριζοσπάστη» έχουν «φύγει» από τη ζωή προσφέρω στο ΚΚΕ 30 ευρώ.

Γ. Κ.


Γιάννης Βάσσιος
Γιάννης Βάσσιος

ΛΑΖΑΡΟΣ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΙΔΗΣ
ΛΑΖΑΡΟΣ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΙΔΗΣ

ΜΠΑΜΠΗΣ ΓΚΟΛΕΜΑΣ
ΜΠΑΜΠΗΣ ΓΚΟΛΕΜΑΣ

ΓΙΑΝΝΗΣ ΠΑΝΤΑΖΗΣ
ΓΙΑΝΝΗΣ ΠΑΝΤΑΖΗΣ

Αγγελική Σούλεμε Ιακωβίδου
Αγγελική Σούλεμε Ιακωβίδου

ΜΠΑΜΠΗΣ (ΧΑΡΑΛΑΜΠΟΣ) ΠΑΤΣΑΛΙΑΣ
ΜΠΑΜΠΗΣ (ΧΑΡΑΛΑΜΠΟΣ) ΠΑΤΣΑΛΙΑΣ

ΤΑΚΗΣ ΤΣΑΚΙΡΙΔΗΣ
ΤΑΚΗΣ ΤΣΑΚΙΡΙΔΗΣ

ΛΙΑ ΛΟΥΜΙΩΤΗ
ΛΙΑ ΛΟΥΜΙΩΤΗ

Κλεάνθη Τσελεμπή - Χαριτοπούλου
Κλεάνθη Τσελεμπή - Χαριτοπούλου

ΑΛΕΞΑΝΔΡΑ ΚΑΤΣΟΥΛΑ
ΑΛΕΞΑΝΔΡΑ ΚΑΤΣΟΥΛΑ

ΧΑΡΑΛΑΜΠΟΣ ΤΟΠΑΛΙΔΗΣ
ΧΑΡΑΛΑΜΠΟΣ ΤΟΠΑΛΙΔΗΣ

ΚΑΤΣΑΜΑΚΗΣ Γ.
ΚΑΤΣΑΜΑΚΗΣ Γ.

ΘΩΜΑΣ ΠΟΡΤΕΛΟΣ
ΘΩΜΑΣ ΠΟΡΤΕΛΟΣ

ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ ΤΑΤΣΗΣ
ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ ΤΑΤΣΗΣ

ΔΙΟΓΕΝΗΣ ΘΕΟΦΑΝΙΔΗΣ
ΔΙΟΓΕΝΗΣ ΘΕΟΦΑΝΙΔΗΣ

ΧΑΡΑΛΑΜΠΟΣ (ΜΠΑΜΠΗΣ) ΝΑΛΠΑΝΤΙΔΗΣ
ΧΑΡΑΛΑΜΠΟΣ (ΜΠΑΜΠΗΣ) ΝΑΛΠΑΝΤΙΔΗΣ

Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ