Τετάρτη 29 Ιούνη 2016
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 16
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
ΣΩΜΑΤΕΙΑ ΤΗΣ ΙΔΙΩΤΙΚΗΣ ΥΓΕΙΑΣ ΣΕ ΑΘΗΝΑ - ΠΕΙΡΑΙΑ
Προετοιμάζουν τη μεθαυριανή απεργία για τη Σύμβαση

Με εξορμήσεις σε χώρους δουλειάς και συμμετοχή συνδικαλιστών στις Γενικές Συνελεύσεις και συσκέψεις

Από παλιότερη κινητοποίηση στην Ιδιωτική Υγεία
Από παλιότερη κινητοποίηση στην Ιδιωτική Υγεία
Συσκέψεις κι εξορμήσεις γίνονται καθημερινά σε κλινικές και διαγνωστικά κέντρα, ενόψει της απεργίας στον κλάδο της Ιδιωτικής Υγείας την Παρασκευή, ενάντια στις νέες μειώσεις μισθών και αφαίρεση δικαιωμάτων που προβλέπει η διαιτητική απόφαση του ΟΜΕΔ με ισχύ συλλογικής σύμβασης. Νωρίς το πρωί της απεργίας, τα κλαδικά σωματεία Αθήνας και Πειραιά καλούν σε συγκεντρώσεις κι εξορμήσεις σε χώρους δουλειάς και στις 11 π.μ. σε συγκέντρωση στο χώρο συνεδριάσεων του Συνδέσμου Ελληνικών Κλινικών (ΣΕΚ) στο «Ιατρικό Κέντρο» (Μαρούσι).

Χτες το μεσημέρι, έγινε σύσκεψη με εργαζόμενους στην «Ευρωκλινική», την οποία ο πρόεδρος της Ομοσπονδίας Συλλόγων Νοσηλευτικών Ιδρυμάτων Ελλάδας προσπάθησε να μετατρέψει σε μονόλογο, για να «βγάλει λάδι» την εργοδοσία, αλλά και την πλειοψηφία της Ομοσπονδίας, που υπέγραψε το 2012 ΣΣΕ με δραματικές περικοπές σε μισθούς, επιδόματα, ειδικά ωράρια κ.ά. Οι εργαζόμενοι της «Ευρωκλινικής» απαίτησαν να μάθουν γιατί η πλειοψηφία της Ομοσπονδίας δεν κινητοποίησε τους εργαζόμενους πριν βγει η απόφαση του ΟΜΕΔ, αλλά προκηρύσσει απεργία εκ των υστέρων, ενώ έχει ήδη λήξει η ισχύς της διαιτητικής απόφασης από τις 11/6/2016 και βρίσκονται σε μετενέργεια.

Παίρνοντας το λόγο, ο πρόεδρος του κλαδικού σωματείου της Αθήνας, Δ. Αλεξόπουλος, αναφέρθηκε στις μεθόδους που χρησιμοποιεί η εργοδοσία για να υπονομεύσει την απεργία. Από τη μια, είπε, τρομοκρατεί και ανέφερε σαν χαρακτηριστικό παράδειγμα το «ΙΑΣΩ» στη Λάρισα, όπου όποιος εργαζόμενος παίρνει ανακοίνωση του σωματείου μπαίνοντας στο προαύλιο, ο φύλακας σεκιούριτι «κρατάει» τον αριθμό του αυτοκινήτου του. Από την άλλη, οι εργοδότες καθησυχάζουν μεμονωμένα πως στο δικό τους χώρο δεν θα εφαρμοστεί η διαιτητική απόφαση, τουλάχιστον προς το παρόν...

Υπενθύμισε, επίσης, πως το 2012 η πλειοψηφία της ΟΣΝΙΕ υπέγραψε ΣΣΕ που προέβλεπε το διαχωρισμό παλιών και νεοπροσλαμβανόμενων εργαζομένων, τον οποίο σήμερα χαρακτηρίζει ...αντισυνταγματικό. Τόνισε πως δεν υπάρχουν «συνταγματικές» και «αντισυνταγματικές» μειώσεις και περικοπές και πως οι εργαζόμενοι πρέπει να αντιταχθούν. Αναφορικά με τον ΟΜΕΔ, είπε πως το πλαίσιο των αποφάσεων που παίρνει, είναι προσαρμοσμένο στην ανταγωνιστικότητα και την κερδοφορία των επιχειρηματικών ομίλων. Για όλα αυτά πρέπει να ενημερώνονται οι εργαζόμενοι και να γίνονται κινητοποιήσεις κατά τη διάρκεια της διαπραγμάτευσης, κατέληξε ο συνδικαλιστής.

Σύσκεψη έγινε χτες και στο «Ερρίκος Ντυνάν», ενώ σήμερα θα γίνει εξόρμηση στο μαιευτήριο «ΙΑΣΩ» και στην κλινική «Φιλοκτήτης». Τα σωματεία απαιτούν: Να αποσυρθεί η απόφαση του ΟΜΕΔ. Μία σύμβαση για όλο τον κλάδο, που θα έχει υποχρεωτική ισχύ. Κλαδική Σύμβαση με αυξήσεις στους μισθούς με κάλυψη των απωλειών. Επαναφορά ειδικών ωραρίων και αδειών. Κανένας διαχωρισμός νέων και παλιών εργαζομένων.

ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΘΕΜΑΤΑ
Επαναλειτουργία κλειστών νοσοκομείων και επίταξη του ιδιωτικού τομέα (2021-11-23 00:00:00.0)
Τριμερής για τις απολύσεις στην «Ευρωκλινική» (2016-07-22 00:00:00.0)
Συγκέντρωση χτες στην «Ευρωκλινική» Αθήνας (2014-07-03 00:00:00.0)
Ζητά κυβερνητική παρέμβαση για κατάργηση της ΣΣΕ! (2011-12-13 00:00:00.0)
Με προτροπή της ΓΣΕΕ συμφώνησε σε μείωση μισθών! (2010-07-31 00:00:00.0)
Διεκδικούν τα αναδρομικά (1998-09-29 00:00:00.0)

Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ