Πέμπτη 30 Ιούνη 2016
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 9
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
Νέες άρσεις ασυλίας σε βάρος χρυσαυγιτών βουλευτών

Την άρση ασυλίας του αρχηγού της ναζιστικής Χρυσής Αυγής, Ν. Μιχαλολιάκου, και του εκπροσώπου Τύπου και βουλευτή της, Ηλ. Κασιδιάρη, αποφάσισε χτες η Ολομέλεια της Βουλής, κάνοντας δεκτό σχετικό αίτημα του εισαγγελέα και της αρμόδιας Κοινοβουλευτικής Επιτροπής.

Από τους 192 παρόντες βουλευτές, 172 ψήφισαν υπέρ της άρσης ασυλίας και 20 κατά της άρσης. Να σημειωθεί ότι στην αρμόδια Επιτροπή ο βουλευτής εκπρόσωπος της ΝΔ είχε ψηφίσει κατά της άρσης.

Μιχαλολιάκος και Κασιδιάρης κατηγορούνται για συκοφαντική δυσφήμιση από πρώην επιστημονικό συνεργάτη της Χρυσής Αυγής. Σύμφωνα με το κατηγορητήριο, φέρονται να χαρακτήρισαν με δύο δημοσιεύματα στην ιστοσελίδα της οργάνωσής τους τον πρώην συνεργάτη τους ως «ψυχοπαθή» και «διεστραμμένο ψυχικά», χαρακτηρισμούς που του απέδωσαν μετά την κατάθεσή του στη δίκη της ΧΑ, όπου τάχθηκε κατά της ναζιστικής οργάνωσης.

Ο Ηλ. Κασιδιάρης, παίρνοντας το λόγο στην Ολομέλεια, αναμάσησε τα περί πολιτικών διώξεων σε βάρος της ΧΑ, επιχειρώντας να «κουκουλώσει» την εγκληματική δράση του μαντρόσκυλου του κεφαλαίου.

Η Ολομέλεια, επίσης με 167 ψήφους κατά και 25 υπέρ, τάχθηκε κατά της άρσης ασυλίας του υπουργού Παιδείας, Ν. Φίλη, για τις απόψεις που είχε εκφράσει σχετικά με τη γενοκτονία των Ποντίων (είχε κάνει λόγο για «εθνοκάθαρση»). Το ΚΚΕ ψήφισε κατά της άρσης, ενώ στη συνεδρίαση της Επιτροπής ο βουλευτής του Κόμματος, Μ. Συντυχάκης, είχε επισημάνει ότι ο Ν. Φίλης εξέφρασε προσωπική πολιτική εκτίμηση, προσθέτοντας ότι ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζεται, αναλαμβάνοντας βέβαια την ευθύνη των όσων λέει.

Απορρίφθηκε, τέλος, με 173 ψήφους κατά, 18 υπέρ και ένα λευκό, η άρση ασυλίας του βουλευτή της ΝΔ, Μ. Βαρβιτσιώτη, σε βάρος του οποίου έχει υποβάλει μήνυση ο «Πατριωτικός Σύνδεσμος Λακωνίας», κατηγορώντας τον για απαξιωτικούς χαρακτηρισμούς σε μουσουλμάνους κατοίκους χωριού της Ροδόπης. Το ΚΚΕ ψήφισε κατά της άρσης.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ