Πέμπτη 30 Ιούνη 2016
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 23
ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
ΠΟΛΩΝΙΑ - ΠΟΡΤΟΓΑΛΙΑ
Πρεμιέρα προημιτελικών με κόντρα αουτσάιντερ

Mε το ντέρμπι ανάμεσα σε δυο βασικά αουτσάιντερ της φετινής διοργάνωσης, το οποίο θα διεξαχθεί σήμερα στο Βελοντρόμ της Μασσαλίας (22.00 ΕΡΤ), ανοίγει η αυλαία της προημιτελικής φάσης στο EURO της Γαλλίας. Από τη μια οι Πορτογάλοι του Φερνάντο Σάντος, που μπορεί ακόμα να μην έχουν πείσει με την απόδοσή τους, ωστόσο με πιστή εφαρμογή της συνταγής του τεχνικού τους ήδη φιγουράρουν στην οκτάδα, και από την άλλη οι πολλά υποσχόμενοι - με βάση την εικόνα τους μέχρι τώρα - Πολωνοί του Λεβαντόφσκι, θα διεκδικήσουν το πρώτο εισιτήριο για την τετράδα. Αν και φαβορί της αναμέτρησης θεωρούνται οι Πορτογάλοι, το παιχνίδι φαντάζει λεπτών ισορροπιών με μοιρασμένα προγνωστικά.

Με βάση την εικόνα των δυο αντιπάλων μέχρι τώρα, αναμένεται να δώσουν το μεγαλύτερο βάρος στην ανασταλτική λειτουργία, αφού πρώτο μέλημα και των δυο είναι το μηδέν παθητικό.

Η Πορτογαλία μετά τον αποκλεισμό της Κροατίας δείχνει να έχει πάρει τα πάνω της ψυχολογικά, ενώ οι αλλαγές σε πρόσωπα και σχήμα που πραγματοποίησε ο Φερνάντο Σάντος βγήκαν, αποδεικνύοντας ότι η ομάδα διαθέτει το βάθος ώστε να εμφανίζεται έτοιμη κάθε φορά ανάλογα με την περίσταση. Από την άλλη οι Πολωνοί διαθέτουν τη δεύτερη καλύτερη άμυνα του τουρνουά, με μόλις 1 γκολ παθητικό μέχρι τώρα, έχουν ένα συμπαγές σύνολο, ωστόσο η έλλειψη βάθους στο ρόστερ έχει οδηγήσει σε σημάδια κούρασης. Τα τελευταία φάνηκαν χαρακτηριστικά στο τελευταίο 20λεπτο του αγώνα με την Ελβετία.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ