Παρασκευή 1 Ιούλη 2016
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 23
ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
ΟΥΑΛΙΑ - ΒΕΛΓΙΟ
Το αουτσάιντερ και η έκπληξη

Η κόντρα μεταξύ του Βελγίου, εκ των βασικών αουτσάιντερ πριν από την έναρξη των αγώνων, και της Ουαλίας, μιας από τις ευχάριστες εκπλήξεις της φετινής διοργάνωσης, που θα πραγματοποιηθεί σήμερα (22.00, ΕΡΤ) δίνει συνέχεια στην προημιτελική φάση του Euro της Γαλλίας. Οι δυο τους θα διεκδικήσουν το δεύτερο (χρονικά) εισιτήριο για την τετράδα, με τον νικητή να αντιμετωπίζει στα ημιτελικά τον αντίστοιχο της χτεσινής κόντρας Πολωνίας - Πορτογαλίας.

Το Βέλγιο είναι θεωρητικά το φαβορί της αναμέτρησης διαθέτοντας αξιόλογους παίκτες και μεγαλύτερη εμπειρία απ' την ομάδα της Ουαλίας σε τέτοιου είδους αγώνες. Αν και με τις εμφανίσεις του στα προκριματικά προκάλεσε αρκετό προβληματισμό, εντούτοις η πειστική και επιβλητική εμφάνιση κόντρα στην Ουγγαρία για τους «16» (νίκη 4-0) ανέβασε την ψυχολογία. Για σήμερα ο τεχνικός της ομάδας, Μαρκ Βίλμοτς, έχει δύο σημαντικά προβλήματα στην άμυνα αφού θα απουσιάσουν οι Βερμάλεν (τιμωρημένος) και Βερτόνχεν (τραυματίας).

Από την άλλη, οι Ουαλοί έχουν δείξει ότι διαθέτουν ένα αξιόμαχο και δυνατό σύνολο, ικανό να κάνει τη ζημιά σε οποιονδήποτε αντίπαλο. Μπορεί το παιχνίδι τους να μη θεωρείται θεαματικό, ωστόσο με δυναμισμό, προσοχή στην άμυνα και τον Μπέιλ να βγάζει τα... κάστανα απ' τη φωτιά στην επίθεση θεωρούνται ικανοί για το θετικό αποτέλεσμα. Οι ίδιοι μάλιστα δηλώνουν έτοιμοι για μια ακόμη υπέρβαση στη φετινή διοργάνωση μετά την αρχική πρόκριση στο β' γύρο και τον αποκλεισμό της Β. Ιρλανδίας στους «16».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ