Σάββατο 2 Ιούλη 2016
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 9
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΕΣ - ΣΩΜΑΤΕΙΑ
Ολοι τη Δευτέρα έξω από το υπουργείο Εργασίας

Παράσταση διαμαρτυρίας για τα Εργασιακά και τις Συλλογικές Συμβάσεις, στις 12 μ.

Υπό το φως των εξελίξεων, με την εφαρμογή των περικοπών στις συντάξεις και την προκλητική στάση της κυβέρνησης, η κινητοποίηση που καλούν Ομοσπονδίες και Συνδικάτα της Αττικής, τη Δευτέρα, στις 12 μ. στο υπουργείο Εργασίας για τα Εργασιακά και τις Συλλογικές Συμβάσεις, αποκτά ξεχωριστή σημασία.

Επιβεβαιώνεται η ανάγκη να πάρει απάντηση η προκλητικότητα και η επιθετικότητα της κυβέρνησης και των εργοδοτών, που, από τη μια, πετσοκόβουν συντάξεις και, από την άλλη, εμφανίζονται αδιάλλακτοι στις διαπραγματεύσεις για τις κλαδικές Συμβάσεις, στρώνοντας το έδαφος για τις ανατροπές που σχεδιάζουν να νομοθετήσουν από Σεπτέμβρη. Την πρωτοβουλία για την οργάνωση της κινητοποίησης πήραν οι Ομοσπονδίες Οικοδόμων, Γάλακτος - Τροφίμων και Ποτών, Φαρμάκου, Τύπου - Χάρτου, Λογιστών και τα Συνδικάτα Οικοδόμων και Εργατοϋπαλλήλων Τηλεπικοινωνιών - Πληροφορικής (ΣΕΤΗΠ).

Η ανταπόκριση από σωματεία, Επιτροπές Αγώνα και συνταξιουχικές Ομοσπονδίες είναι μεγάλη. Χαρακτηριστικό παράδειγμα αποτελούν το Συνδικάτο Επισιτισμού - Τουρισμού - Ξενοδοχείων Αττικής και επιχειρησιακά σωματεία του κλάδου, που θα συμμετέχουν στην κινητοποίηση της Δευτέρας με στάση εργασίας (10 π.μ. - 4.30 μ.μ.). Πρόκειται για δέκα σωματεία από τα ξενοδοχεία «Athens Ledra», «Metropolitan», «Intercontinental», «Royal Olympic», «Novotel», «S.G. Lycabetus», «Zafolia», «Crowne Plaza», «Stanley» και «Grand Resort Lagonisi».

Τα σωματεία καλούν σε συγκέντρωση στις 10.30 π.μ., στο ξενοδοχείο «Athens Ledra», προκειμένου να ξεκινήσουν από εκεί πορεία, η οποία θα καταλήξει στο υπουργείο Εργασίας. Στη διαδρομή, ενδιάμεσοι σταθμοί της κινητοποίησης θα γίνουν τα γραφεία του Συνδέσμου Ελληνικών Τουριστικών Επιχειρήσεων (ΣΕΤΕ) και το υπουργείο Τουρισμού. Καλούν όλους τους εργαζόμενους του κλάδου να ενώσουν τη φωνή τους με τους εργαζόμενους του «Athens Ledra» στον αγώνα ενάντια στην απληρωσιά, στις απολύσεις και τα νέα μέτρα της κυβέρνησης.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ