Σάββατο 2 Ιούλη 2016
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 15
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
Περιοδεία των οικοδόμων στα μαρμαράδικα της Δράμας

Από την περιοδεία σε επιχείρηση της Δράμας
Από την περιοδεία σε επιχείρηση της Δράμας
Τα ζητήματα των σοβαρών ελλείψεων σε μέτρα υγείας και ασφάλειας στην εργασία και η ανάγκη οργάνωσης και κινητοποίησης των εργαζομένων βρέθηκαν στο επίκεντρο της τριήμερης περιοδείας, που οργάνωσε κλιμάκιο της Ομοσπονδίας Οικοδόμων Ελλάδας, με επικεφαλής τον πρόεδρο, Γιάννη Τασιούλα, στην περιοχή της Δράμας.

Το κλιμάκιο επισκέφτηκε το σύνολο σχεδόν των επιχειρήσεων στον κλάδο του μαρμάρου, ενώ συμμετείχε και σε εκδήλωση της Γραμματείας Δράμας του ΠΑΜΕ με θέμα την υγεία και την ασφάλεια στους χώρους δουλειάς, με ομιλητή τον πρόεδρο της Ομοσπονδίας Οικοδόμων. Υπενθυμίζουμε πως μόνο το τελευταίο διάστημα, έχουν χάσει τη ζωή τους δύο εργαζόμενοι σε λατομεία της περιοχής.

Μιλώντας στην εκδήλωση, ο Γ. Τασιούλας τόνισε πως οι συνθήκες στους κλάδους των κατασκευών και του μαρμάρου εκθέτουν σε σοβαρούς κινδύνους την υγεία, ακόμα και τη ζωή των εργαζομένων. Ανέδειξε την ευθύνη που έχουν για τα εργατικά «ατυχήματα» τόσο η εργοδοσία, που στο βωμό του κέρδους δεν εφαρμόζει ούτε τα υποτυπώδη μέτρα, όσο και οι κυβερνήσεις που διατηρούν υποστελεχωμένα τα παραρτήματα της Επιθεώρησης Εργασίας, χωρίς τον αναγκαίο εξοπλισμό.

Στο πλαίσιο της περιοδείας, το κλιμάκιο της Ομοσπονδίας συναντήθηκε με το Σωματείο Εργαζομένων στην επιχείρηση «Λαζαρίδης», ενώ στην επιχείρηση «Παυλίδης» η εργοδοσία προσπάθησε να εμποδίσει τις ταξικές δυνάμεις να έρθουν σε επικοινωνία με τους εργαζόμενους.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ