Τρίτη 12 Ιούλη 2016
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 15
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
Νεκρός 25χρονος εργάτης στα Χανιά

Ενας 25χρονος εργάτης έχασε τη ζωή του χτες το πρωί στα Χανιά, όταν καταπλακώθηκε από μηχάνημα κλαρκ με το οποίο εκτελούσε εργασίες, στο Βιοτεχνικό Πάρκο της πόλης. Υπό εξέταση ήταν χτες το εάν είχε την άδεια που απαιτείται για το χειρισμό του μηχανήματος κλαρκ. Σύμφωνα με πληροφορίες, ο άτυχος εργάτης, υπήκοος Πακιστάν, έχασε τον έλεγχο του οχήματος, το οποίο τον καταπλάκωσε, προκαλώντας του θανάσιμο τραύμα στο κεφάλι.

Τη σορό του απεγκλώβισαν άνδρες της Πυροσβεστικής που έφτασαν στο σημείο με τρία οχήματα, ενώ ασθενοφόρο τη μετέφερε στο τοπικό νοσοκομείο, για τη διενέργεια νεκροψίας. Στο χώρο του εργατικού «ατυχήματος» πραγματοποίησε αυτοψία το κλιμάκιο της Επιθεώρησης Εργασίας.

Στο μεταξύ, το εργατικό «ατύχημα» που συνέβη στον οδικό άξονα της Ιονίας Οδού στην περιοχή της Κλόκοβας το μεσημέρι της περασμένης Παρασκευής, όπου χτυπήθηκαν από ρεύμα πέντε εργαζόμενοι, ευτυχώς χωρίς να κινδυνεύσει η ζωή τους, καταγγέλλουν το Εργατικό Κέντρο Αγρινίου και η Ενωση Οικοδόμων Αιτωλοακαρνανίας.

Στην ανακοίνωσή τους σημειώνουν: «Το συγκεκριμένο περιστατικό λαμβάνει χώρα λίγες μέρες μετά τις φιέστες από πλευράς της πολιτείας και της κατασκευαστικής εταιρείας για τη διάνοιξη της σήραγγας της Κλόκοβας. Είναι μανούλες για την προβολή και το κόψιμο κορδελών στα διάφορα κατασκευαστικά έργα, αδιαφορούν πλήρως όμως για τη ζωή των εργαζομένων (...) στην περιοχή του Μεσολογγίου πριν λίγα χρόνια έχασε τη ζωή του συνάδελφός μας».

«Τη ζωή μας και τις τύχες μας δεν τις αφήνουμε στις ορέξεις των κατασκευαστικών εταιρειών», τονίζουν και καλούν τους εργαζόμενους να συσπειρωθούν στα σωματεία τους και να οργανώσουν την πάλη τους για ανθρώπινες συνθήκες δουλειάς.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ