Τρίτη 12 Ιούλη 2016
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 23
ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
EURO 2016
Στην κορυφή και χωρίς Ρονάλντο

Associated Press

Μετά από 12 χρόνια, από το Euro του 2004, η Πορτογαλία πήρε την καλύτερη εκδίκησή της. Σήκωσε το βαρύτιμο ευρωπαϊκό τρόπαιο για πρώτη φορά στην ιστορία της, και μάλιστα στην έδρα των διοργανωτών Γάλλων και χωρίς τον Κριστιάνο Ρονάλντο. Μπορεί να μην εντυπωσίασε σε όλη τη διοργάνωση, μπορεί να έφτασε όπως έφτασε στον τελικό, κοίταξε όμως τους Γάλλους στα μάτια και με γκολ στην παράταση στέφθηκε Πρωταθλήτρια Ευρώπης.

Οι Γάλλοι ήταν σαφώς καλύτεροι και πιο δημιουργικοί στο μεγαλύτερο μέρος του αγώνα. Τόσο όμως η ατυχία (ιδιαίτερα με το δοκάρι του Ζινιάκ στις καθυστερήσεις της κανονικής διάρκειας) όσο και ο τερματοφύλακας της Πορτογαλίας Ρουί Πατρίτσιο, που «κατέβασε ρολά», τους στέρησαν το γκολ που κατά πάσα πιθανότητα θα τους επέτρεπε να πανηγυρίσουν τη νίκη και τον τίτλο μπροστά στο κοινό τους. Αυτός που βρήκε δίχτυα ήταν ο Εντερ με μακρινό συρτό σουτ στο 108', χρίζοντας την ομάδα του Φερνάντο Σάντος Πρωταθλήτρια Ευρώπης.

Είχε προηγηθεί από πολύ νωρίς η αλλαγή του Κριστιάνο Ρονάλντο (στο 25' του αγώνα) ο οποίος - όπως αποδείχθηκε - έχει υποστεί ζημιά στον έσω πλάγιο σύνδεσμο από τη σύγκρουση του με τον Ν. Παγέ και πιθανότατα θα χάσει την προετοιμασία και τον τελικό του ευρωπαϊκού Σούπερ Καπ κόντρα στη Σεβίλλη στις αρχές Αυγούστου. Μάλιστα, ο Παγέ μετά το τέλος του αγώνα, δήλωσε: «Πήγα να του κάνω τάκλιν, τελεία. Ηθελα να βρω την μπάλα. Δεν είχα πρόθεση να τον χτυπήσω εσκεμμένα. Δεν είναι στη φύση μου να είμαι βρώμικος παίκτης μέσα στον αγωνιστικό χώρο. Δεν υπάρχει καμία αμφιβολία γι' αυτό».

Παρά το γεγονός ότι δεν σκόραρε στον τελικό, ο Αντουάν Γκριεζμάν ψηφίστηκε ως ο MVP της διοργάνωσης. Παράλληλα αναδείχθηκε πρώτος σκόρερ με τα έξι τέρματα που πέτυχε, ενώ βρέθηκε και στην καλύτερη 11άδα του Euro. Μαζί του, σύμφωνα με την ΟΥΕΦΑ, οι: Ρουί Πατρίσιο (Πορτογαλία), Κίμιχ (Γερμανία), Πέπε (Πορτογαλία), Μπόατενγκ (Γερμανία), Γκερέιρο (Πορτογαλία), Κρόος (Γερμανία), Αλεν (Ουαλία), Ράμσεϊ (Ουαλία), Παγιέ (Γαλλία) και Κριστιάνο Ρονάλντο (Πορτογαλία). Από την 11άδα απουσιάζει ο Γκάρεθ Μπέιλ.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ