Τετάρτη 13 Ιούλη 2016
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 16
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
ΕΝΩΤΙΚΗ ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ ΑΓΡΟΤΙΚΩΝ ΣΥΛΛΟΓΩΝ ΝΟΜΟΥ ΛΑΡΙΣΑΣ
Μαζική διαμαρτυρία σε ημερίδα με ομιλητή τον υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης

Με συνθήματα και πανό μετέφεραν μέσα στην αίθουσα τα δίκαια αιτήματά τους

Eurokinissi

Μαζική διαμαρτυρία στην αίθουσα του Χατζηγιάννειου Πνευματικού Κέντρου Λάρισας οργάνωσε χτες το πρωί η Ενωτική Ομοσπονδία Αγροτικών Συλλόγων του Νομού, την ώρα που βρισκόταν σε εξέλιξη ημερίδα με κεντρικό ομιλητή τον υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης Βαγγέλη Αποστόλου. Στην ημερίδα - φιέστα, συμμετείχαν μεταξύ άλλων ο περιφερειάρχης Θεσσαλίας, ο δήμαρχος Λάρισας και αγροτοστελέχη που πρωτοστάτησαν τα προηγούμενα χρόνια στην προσπάθεια χειραγώγησης των αγροτικών κινητοποιήσεων από τους μεγαλοαγρότες και τις εκάστοτε κυβερνήσεις.

Αρχικά, οι μικρομεσαίοι αγρότες, με το πανό της Ομοσπονδίας και των Συλλόγων τους, συγκεντρώθηκαν έξω από το χώρο της ημερίδας, όπου ήρθαν αντιμέτωποι με ισχυρές αστυνομικές δυνάμεις. Τελικά, κατάφεραν να σπάσουν τον αστυνομικό κλοιό και να διαμαρτυρηθούν μέσα στην αίθουσα που γινόταν η ημερίδα, την ώρα που στο βήμα βρισκόταν ο υπουργός.

Μεταξύ άλλων, κατήγγειλαν την πολιτική της κυβέρνησης που τους ξεκληρίζει με την εξαντλητική φορολογία και τις αιματηρές ασφαλιστικές εισφορές, όπως και την εφαρμογή της νέας ΚΑΠ, που στενεύει κι άλλο τα περιθώρια επιβίωσης για τα μικρομεσαία αγροτικά νοικοκυριά. Διαμαρτυρήθηκαν, επίσης, επειδή η κυβέρνηση δεν ικανοποίησε κανένα από τα αιτήματα των αγροτών, για τα οποία δεσμεύτηκε ο πρωθυπουργός σε συνάντηση που είχε με την Πανελλαδική Επιτροπή των Μπλόκων στη διάρκεια των μεγάλων κινητοποιήσεων το Φλεβάρη.

Από τη διαμαρτυρία των αγροτών έξω και μέσα στην αίθουσα που γινόταν η ημερίδα

Eurokinissi

Από τη διαμαρτυρία των αγροτών έξω και μέσα στην αίθουσα που γινόταν η ημερίδα
Ζήτησαν, τέλος, από την κυβέρνηση να σταματήσει τον εμπαιγμό των αγροτών και να δώσει εντολή στον ΕΛΓΑ να αποζημιώσει γρήγορα και πλήρως όσους πλήγηκαν φέτος από την κακοκαιρία. Λίγο αργότερα, οι συγκεντρωμένοι αποχώρησαν, φωνάζοντας συνθήματα. Να σημειωθεί ότι σύμφωνα με καταγγελίες τους, το κέντρο της Λάρισας ήταν από νωρίς το πρωί ζωσμένο από δυνάμεις των ΜΑΤ και διάσπαρτους αστυνομικούς, δυνάμεις της ΟΠΚΕ και της ασφάλειας, ενώ και ο υπουργός μπήκε ...αξημέρωτα στην αίθουσα της ημερίδας, για να αποφύγει τη δίκαιη αγανάκτηση των αγροτών.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ