Τετάρτη 13 Ιούλη 2016
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 20
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
Εξαρθρώθηκε σπείρα στα Εξάρχεια

Εξαρθρώθηκε από την Αστυνομία σπείρα, η οποία διακινούσε ναρκωτικά στην περιοχή των Εξαρχείων. Συνελήφθησαν δεκατέσσερα (14) μέλη της από τα οποία εννέα υπήκοοι Αλβανίας, υπήκοος Πολωνίας και τέσσερις ημεδαποί. Στο πλαίσιο της αστυνομικής επιχείρησης συνελήφθη ένας επιπλέον ημεδαπός για κατοχή ναρκωτικών και όπλων.

Σύμφωνα με τις αρχές, κατασχέθηκαν πάνω από 17 κιλά ακατέργαστης κάνναβης, από τα οποία περίπου τα 16 ήταν κατανεμημένα σε 3.722 μικροσυσκευασίες - δόσεις έτοιμες για πώληση και 155 γραμμάρια κοκαΐνης. Επίσης, κατασχέθηκαν 4.415 ευρώ, πιστόλι, 27 φυσίγγια, δύο αυτοκίνητα, δύο μοτοσικλέτες, 23.316 κενές νάιλον συσκευασίες κατάλληλες για τη συσκευασία - τυποποίηση των προς διάθεση ναρκωτικών ουσιών, 208 αποδείξεις πληρωμής κερδισμένων δελτίων τυχερών παιγνίων συνολικού ποσού 162.307,69 ευρώ, ζυγαριές ακριβείας, σιδερογροθιά, μαχαίρι κ.λπ. Η συμμορία είχε και τον αποκλειστικό έλεγχο στη διακίνηση ναρκωτικών.

Για το «ξέπλυμα» των παράνομων εσόδων, τα μέλη της σπείρας αγόραζαν πλήθος από κερδισμένα δελτία τυχερών παιγνίων. Σε βάρος τους σχηματίσθηκε ποινική δικογραφία, για τα κατά περίπτωση αδικήματα της ένταξης σε εγκληματική οργάνωση και παραβάσεις της Νομοθεσίας περί εξαρτησιογόνων ουσιών, περί πρόληψης και καταστολής της νομιμοποίησης εσόδων από εγκληματικές δραστηριότητες, περί όπλων και περί αλλοδαπών.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ