Πέμπτη 14 Ιούλη 2016
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 15
ΝΕΟΛΑΙΑ
42ο ΦΕΣΤΙΒΑΛ ΚΝΕ - «ΟΔΗΓΗΤΗ»
Πλούτος προφεστιβαλικών εκδηλώσεων σε Δυτική και Βόρεια Ελλάδα

Το 42ο Φεστιβάλ ΚΝΕ - «Οδηγητή», που έχει ξεκινήσει από τον Ιούνη το καλοκαιρινό του ταξίδι με σύνθημα «Αγώνας, Γνώση, Τόλμη, Αντοχή - "Να προχωράς κι εσύ καθώς προβαίνει μπρος η Ιστορία" (Ναζίμ Χικμέτ)», απλώνει αυτό το διάστημα τις εκδηλώσεις του στη Δυτική Ελλάδα.

Συγκεκριμένα, προφεστιβαλική εκδήλωση διοργανώνεται το Σάββατο 16 Ιούλη, στην Πάτρα, στις 7.30 μ.μ., στην πλατεία Παπανδρέου, με ομιλητή τον Κώστα Πελετίδη, μέλος της Επιτροπής Περιοχής Δυτικής Ελλάδας του ΚΚΕ και δήμαρχο Πατρέων. Το θέμα της ομιλίας θα είναι «Πεντάμηνα - Οκτάμηνα - Προγράμματα Voucher. Ανακύκλωση της ανεργίας ή πάλη για τη ζωή που μας αξίζει;». Η εκδήλωση θα περιλαμβάνει ακόμα χορούς από το χορευτικό τμήμα του Δήμου Πάτρας, επίδειξη παρκούρ και λαϊκό γλέντι με το συγκρότημα της ΚΝΕ. Στο χώρο θα υπάρχουν: Περίπτερο του Εθνικού Συμβουλίου Κατά των Ναρκωτικών, βιβλιοπωλείο, χώροι για γκράφιτι και πινγκ πονγκ, έκθεση με θέμα «Τα πρώτα βήματα και οι πρώτες μάχες της εργατικής τάξης στην Ελλάδα», ενώ θα προβάλλεται και βίντεο - αφιέρωμα στην οδοιπορία του Δήμου Πατρέων.

Η προφεστιβαλική δραστηριότητα της Οργάνωσης Περιοχής Δυτικής Ελλάδας της ΚΝΕ απλώνεται όλο το καλοκαίρι και για τον Ιούλη έχουν προγραμματιστεί οι εξής εκδηλώσεις:

Στο Αγρίνιο, στις 28 Ιούλη, στο στέκι του Εργατικού Κέντρου, θα γίνει προβολή ταινίας.

Στην Κεφαλονιά, στις 17 Ιούλη, στο λιμάνι της Σάμης, εκδήλωση με ομιλία από τον Α. Βαλεντή, στέλεχος του ΚΚΕ, θεατρικό από ομάδα της ΚΝΕ και επίδειξη χορού από τοπικό χορευτικό σύλλογο.

Στην Αμφιλοχία Αιτωλοακαρνανίας, στις 22 και 23 Ιούλη, θα πραγματοποιηθεί τουρνουά ποδοσφαίρου 5x5.

Στη Σκακιέρα Αμαλιάδας, στις 23 Ιούλη, εκδήλωση με ομιλία από την Χριστίνα Κορδονούρη, μέλος του Γραφείου Περιοχής Δυτικής Ελλάδας της ΚΝΕ, θεατρικό από ομάδα της ΚΝΕ και συναυλία.

Στην Πάτρα, στην πλατεία Παναχαϊκής στην Αγυιά, στις 23 Ιούλη, εκδήλωση με λαϊκό γλέντι, επίδειξη από τοπικές πολιτιστικές και αθλητικές ομάδες. Θα μιλήσει η Ιφιγένεια Αθανασούλα, μέλος του Γραφείου Περιοχής Δυτικής Ελλάδας της ΚΝΕ.

Στο Βαθύ Ιθάκης, στις 23 Ιούλη, θα πραγματοποιηθεί τουρνουά ποδοσφαίρου 5x5 και επίδειξη από τοπικό χορευτικό σύνολο. Θα μιλήσει ο Σπύρος Καμπίτσης, μέλος του Συμβουλίου Περιοχής Δυτικής Ελλάδας της ΚΝΕ.

Στο Καινούριο Αιτωλοακαρνανίας εκδηλώσεις θα γίνουν στις 25 και 26 Ιούλη.

Στον Αγ. Κύρηκο Ζακύνθου, στις 24 Ιούλη, θα πραγματοποιηθεί εκδήλωση με ομιλία από στέλεχος του ΚΚΕ, θεατρικό από ομάδα της ΚΝΕ και λαϊκό γλέντι.

Στην Κεντρική Μακεδονία

Η Οργάνωση Περιοχής Κεντρικής Μακεδονίας της ΚΝΕ προγραμματίζει επίσης πλήθος εκδηλώσεων μέσα στον Ιούλη, στο πλαίσιο της προφεστιβαλικής δραστηριότητας που θα κορυφωθεί με τις κεντρικές εκδηλώσεις στη Θεσσαλονίκη, που θα γίνουν στις 15, 16 και 17 Σεπτέμβρη, στο πρώην στρατόπεδο Παύλου Μελά.

Το πρόγραμμα των εκδηλώσεων του Ιούλη αναλυτικά είναι:

  • Σήμερα, Πέμπτη 14 Ιούλη: Τούμπα - Πολιτιστικό Κέντρο, στις 18.00, τουρνουά μπάσκετ 3 on 3. Στις 20.30 συζήτηση με θέμα «Αθλητισμός και φασισμός δεν πάνε μαζί» με ομιλητή τον Αριστείδη Θάνο, μέλος της Επιτροπής Περιοχής Κεντρικής Μακεδονίας του ΚΚΕ.
  • Σάββατο 16 Ιούλη: Στην πανεπιστημιακή κατασκήνωση του ΑΠΘ στο Ποσείδι Χαλκιδικής, παρουσίαση του βιβλίου του Μ. Αναστασιάδη «Πολεμώντας για τη λευτεριά», από τον Σωκράτη Μπουντόλο, μέλος του ΚΣ της ΚΝΕ.
  • Δευτέρα 18 και Τρίτη 19 Ιούλη:

-- Διήμερο δράσης στην πλατεία Ευόσμου και στην πλατεία Επταλόφου με τίτλο «Κλώτσα την μπάλα και όχι τη ζωή σου, πες όχι σε όλα τα ναρκωτικά».

-- Διήμερο δράσης στο στρατόπεδο Στρεμπενιώτη με τίτλο «Αθλητισμός vs ναρκωτικά».

  • Τρίτη 19 Ιούλη: Καλαμαριά - Πεζόδρομος, στις 19.00, εκδήλωση - συζήτηση για το Προσφυγικό. Θα ακολουθήσει προβολή της ταινίας «Το λιμάνι της Χάβρης».
  • Τετάρτη 20 Ιούλη:

-- Ανω Πόλη - Πλατεία Τερψιθέας, στις 19.00, εκδήλωση - συζήτηση ενάντια σε όλα τα ναρκωτικά.

-- Πολίχνη - Πάρκο Κρύας Βρύσης, στις 19.00, εκδήλωση με θέμα «Οπλο του συστήματος είναι οι χρυσαυγίτες».

  • Πέμπτη 21 Ιούλη:

-- Ε' Διαμέρισμα - Πλατεία Νερού, στις 19.00, εκδήλωση - συζήτηση για την ανεργία.

-- Νεάπολη - Στρατόπεδο Στρεμπενιώτη, στις 19.00, τουρνουά ποδοσφαίρου ενάντια σε όλα τα ναρκωτικά.

-- Εύοσμος - Γήπεδα Αίαντα Ευόσμου, στις 19.00, τουρνουά ποδοσφαίρου και βόλεϊ.

-- Εξαπλάτανος Πέλλας, στις 19.00, εκδήλωση - συζήτηση ενάντια σε όλα τα ναρκωτικά.

ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΘΕΜΑΤΑ
Ποικίλες προφεστιβαλικές εκδηλώσεις ανά την Ελλάδα (2016-07-15 00:00:00.0)
Προφεστιβαλικές εκδηλώσεις (2014-07-27 00:00:00.0)
Το Φεστιβάλ της ΚΝΕ ταξιδεύει ανά την Ελλάδα (2014-07-26 00:00:00.0)
Ποικιλία και πολυμορφία στις εκδηλώσεις του (2014-07-23 00:00:00.0)
«Δίνε το χέρι σε όποιον σηκώνεται... Εσύ να πάρεις πρέπει την εξουσία»! (2012-07-26 00:00:00.0)
«Ταξιδεύει» στην Ελλάδα το μήνυμα της ανατροπής (2010-07-21 00:00:00.0)

Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ