Πέμπτη 21 Ιούλη 2016
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 19
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
ΠΑΤΡΑ
Αναβλήθηκε η δίκη του δημάρχου

Eurokinissi

Για τις 27 Απρίλη του 2017 αναβλήθηκε η δίκη του δημάρχου Πάτρας, Κώστα Πελετίδη, που διώκεται επειδή αρνήθηκε να υπακούσει σε εντολές της κυβέρνησης που οδηγούσαν σε απόλυση εργαζομένων. Χτες, έξω από το δικαστικό μέγαρο της πόλης, τα εργατικά σωματεία της πόλης, τα Σωματεία Εργαζομένων του Δήμου αλλά και της Δημοτικής Επιχείρησης Υδρευσης Αποχέτευσης Πάτρας, πραγματοποίησαν συγκέντρωση συμπαράστασης στον κομμουνιστή δήμαρχο. Ο Κ. Πελετίδης, μιλώντας στους συγκεντρωμένους, υπογράμμισε πως «σήμερα δεν δικάζεται ο Πελετίδης, αλλά οι εργαζόμενοι. Αυτοί είναι στο στόχαστρο των κυβερνώντων. Ως δημοτική αρχή, δηλώνουμε πως θα συνεχίσουμε να υπερασπιζόμαστε το δίκαιο αγώνα των εργαζομένων, για μόνιμη δουλειά, με πλήρη εργασιακά δικαιώματα. Γι' αυτό, όσες δίκες και αν στήσουν, ας γνωρίζουν οι κυβερνώντες πως θα βρίσκουν κάθε φορά απέναντί τους εργαζόμενους. Αυτούς που παράγουν και χτίζουν το μέλλον του τόπου».

Συμπαράσταση στον Κ. Πελετίδη εξέφρασαν με την παρουσία τους στα δικαστήρια ο περιφερειάρχης Δυτικής Ελλάδας, Απόστολος Κατσιφάρας, και η πρόεδρος του Περιφερειακού Συμβουλίου, Αναστασία Τογιοπούλου.

Μετά τη συγκέντρωση έξω από το δικαστικό μέγαρο, ακολούθησε πορεία διαμαρτυρίας στους δρόμους της Πάτρας, που οργάνωσαν τα σωματεία εργαζομένων και στην οποία συμμετείχε σύσσωμη η δημοτική αρχή.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ