Παρασκευή 22 Ιούλη 2016
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 15
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΔΙΚΗ ΤΗΣ ΧΡΥΣΗΣ ΑΥΓΗΣ
Ολοκληρώθηκε η κατάθεση της αδερφής του Ρουπακιά

Την... αδυναμία της να καταλάβει τη διαφορά ανάμεσα σε μέλη και ψηφοφόρους της ναζιστικής εγκληματικής οργάνωσης Χρυσή Αυγή κατέθεσε για ακόμη μια φορά χτες στο δικαστήριο η Χρ. Ρουπακιά, αδερφή του χρυσαυγίτη δολοφόνου Γ. Ρουπακιά. Παρά τις ατράνταχτες αποδείξεις που της επιδείχθηκαν από την Πολιτική Αγωγή και στην προηγούμενη δικάσιμο, με πάνω από 30 φωτογραφίες του Γ. Ρουπακιά με στολή παραλλαγής σε διαφορετικές εκδηλώσεις της ναζιστικής Χρυσής Αυγής, με τα τάγματα εφόδου, όπως στον ποταμό Νέδα, στον Αγιο Παντελεήμονα, σε ναζιστικούς χαιρετισμούς, σε δράσεις της Χρυσής Αυγής δίπλα σε χρυσαυγίτες βουλευτές που αναγνώρισε, τη θέση του Ρουπακιά ως ταμία στην οργάνωση, η ίδια επέμενε πως αυτή και ο αδερφός της είναι απλοί ψηφοφόροι...

Μάλιστα χτες, ρωτήθηκε από την Πολιτική Αγωγή για την κατάθεσή της στην ανακρίτρια, που απαντά πως από τη στιγμή που δεν είναι μέλος της Χρυσής Αυγής ο Ρουπακιάς, αλλά απλά ψηφοφόρος, δεν θα μπορούσε να τον καλύψει. «Εκεί ξέρετε την διαφορά ανάμεσα σε μέλος και απλό ψηφοφόρο;», ρωτήθηκε χαρακτηριστικά (...)

Επίσης, η μάρτυς εκτός της «αποστροφής» που είχε για το μάθημα της Ιστορίας και το 9 στη βαθμολογία, πρόσθεσε στο δικαστήριο, ερωτώμενη σχετικά, πως δεν θυμάται καν για το ναζισμό και ότι στις δράσεις της ναζιστικής Χρυσής Αυγής που συμμετείχε π.χ. στο Μελιγαλά πήγαινε σαν εκδρομή, όπως πάει για μπάνιο. Τελικά... θυμήθηκε πως στον Μελιγαλά πήγε με τους χρυσαυγίτες για να τιμήσει τους ανθρώπους που σφαγιάστηκαν από τους κομμουνιστές, όπως είπε.

Η Χρ. Ρουπακιά με την βοήθεια των υπερασπιστών χρυσαυγιτών προκλητικά είπε χτες, για την εκπαίδευση των ταγμάτων εφόδου της Χρυσής Αυγής στη Νέδα, ότι «έχω δει μια φωτογραφία, νόμιζα ότι ήταν για πλάκα...». Αξίζει να σημειωθεί, τέλος, ότι οι συνήγοροι υπερασπιστές των χρυσαυγιτών σε μια προσπάθεια να κάνουν «δίκη προθέσεων» για τον τρόπο της ανακριτικής διαδικασίας της εφέτη ανακρίτριας Ι. Κλάπα, προσπάθησαν να υποβάλουν στη μάρτυρα σχετικές απαντήσεις.

Στο δικαστήριο χτες κατέθεσε και ο Χ. Χρηστίδης, γιος ιδιοκτήτη εργαστηρίου ζαχαροπλαστικής επί της Παναγή Τσαλδάρη, που έξω από το μαγαζί του είχε κάμερες, οι οποίες όμως ήταν ψεύτικες, οπότε δεν είχε να συνεισφέρει τίποτα στην υπόθεση. Η αναφορά του όμως ότι τις επόμενες μέρες πέρασε μαζί με την αστυνομία από τα μαγαζιά της περιοχής ρωτώντας για κάμερες ο τότε υπουργός Δημόσιας Τάξης, Ν. Δένδιας, έδωσε την αφορμή στους συνηγόρους των χρυσαυγιτών να ζητήσουν από το δικαστήριο να κληθεί για να καταθέσει ο Ν. Δένδιας, με το σκεπτικό ότι η επίσκεψη του υπουργού συνιστά παρέμβαση σε αστυνομική έρευνα.

Ανάλογες αναφορές έκαναν το βράδυ βουλευτές της Χρυσής Αυγής και στη συζήτηση στη Βουλή, με τον Ν. Δένδια να απαντά λέγοντας: «Καίτοι θα είχα κάθε δικαίωμα να επισκεφθώ τη σκηνή του εγκλήματος, ουδέποτε επιθεώρησα, ουδέποτε πήγα παρότι ως αρμόδιος υπουργός είχα το δικαίωμα. Τα όσα ισχυρίζεται η Χρυσή Αυγή είναι ψευδή και συνήθως συκοφαντικά».

Στην ουσία πρόκειται για άλλον ένα αποπροσανατολιστικό θόρυβο που προσπαθεί να προκαλέσει η Χρυσή Αυγή, που καμία σχέση δεν έχει με την ουσία της υπόθεσης της δίκης.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ