Παρασκευή 22 Ιούλη 2016
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 6
ΒΟΥΛΗ
Ν. ΜΙΧΑΛΟΛΙΑΚΟΣ
Δημαγωγία... εκ των υστέρων και ρατσιστικό δηλητήριο

Η δημαγωγία και το ρατσιστικό δηλητήριο ήταν τα χαρακτηριστικά της ομιλίας του αρχηγού της ναζιστικής Χρυσής Αυγής, Ν. Μιχαλολιάκου. Χαρακτήρισε τη συζήτηση για τον εκλογικό νόμο ως «ανατολίτικο παζάρι», στο οποίο ισχυρίστηκε ότι δεν συμμετέχει η Χρυσή Αυγή, γιατί δεν είναι ουρά «ούτε της ΝΔ ούτε και του ΣΥΡΙΖΑ».

Βέβαια, αξίζει να σημειωθεί ότι η ΧΑ, από τη στιγμή που ανακίνησε το θέμα η κυβέρνηση και μέχρι που ολοκληρώθηκε η συζήτηση στην αρμόδια Επιτροπή της Βουλής, κρατούσε «κρυφά τα χαρτιά της» και δήλωνε επιφύλαξη για την Ολομέλεια, οπότε και «ξαφνικά» αποφάσισε ότι... δεν μπαίνει τάχα στα παζάρια.

Αναπαράγοντας, εξάλλου, την επικίνδυνη ρητορική άλλων αστικών επιτελείων, ο Ν. Μιχαλολιάκος τάχθηκε κατά του «ενδεχόμενου κατάργησης του πλαφόν του 3%», χαρακτηρίζοντας κάτι τέτοιο ως «εθνικά επικίνδυνο». Ταυτόχρονα, μη χάνοντας την ευκαιρία να σπείρει το ρατσιστικό δηλητήριο του κόμματός του, κατηγόρησε την κυβέρνηση ότι δεν νομοθέτησε την ψήφο στους ομογενείς, «τη στιγμή που αναγνωρίζετε δικαίωμα ψήφου σε κάποιους που φέρατε εδώ και ονομάσατε Ελληνες, με τον αντισυνταγματικό νόμο Ραγκούση (σ.σ. αφορά την ιθαγένεια)».

Μετά την ομιλία του αρχηγού τους, οι χρυσαυγίτες βουλευτές αποχώρησαν από την υπόλοιπη διαδικασία και την ψηφοφορία.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ