Σάββατο 23 Ιούλη 2016
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 8
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
Στην Αθήνα μεταφέρθηκαν οι 8 Τούρκοι στρατιωτικοί

Χωρίς καμία προειδοποίηση και χωρίς να έχουν ενημερωθεί οι δικηγόροι τους, όπως οι ίδιοι κατήγγειλαν, οι 8 Τούρκοι στρατιωτικοί, που προσγειώθηκαν στον Εβρο και καταδικάστηκαν την Πέμπτη για παράνομη είσοδο στη χώρα, μεταφέρθηκαν χτες στην Αθήνα, από την Καβάλα όπου και κρατούνταν. Θα κρατηθούν, σύμφωνα με πληροφορίες, σε ειδικά κελιά της Ασφάλειας Αττικής σε περιφερειακό κτίριο. Οι αιτήσεις ασύλου, σύμφωνα με όσα ισχύουν, θα αρχίσουν να εξετάζονται στις 27 Ιούλη. Σύμφωνα με τις συνηγόρους τους, σε περίπτωση απόρριψης από την υπηρεσία ασύλου της αίτησης, οι αιτούντες έχουν και θα αξιοποιήσουν το δικαίωμα προσφυγής σε δευτεροβάθμια επιτροπή που εδρεύει στην Αθήνα, ενώ αν χρειαστεί θα καταφύγουν και στα διοικητικά δικαστήρια. Θυμίζουμε ότι οι 8 τιμωρήθηκαν προχτές με φυλάκιση δύο μηνών με τριετή αναστολή, από το αυτόφωρο τριμελές Πλημμελειοδικείο Αλεξανδρούπολης για την παράνομη είσοδό τους στην Ελλάδα.

Σύμφωνα με όσα γίνονται γνωστά, η έκτακτη μεταφορά γίνεται για λόγους ασφαλείας των ίδιων των κρατουμένων, ενώ το αίτημα που έχουν καταθέσει για χορήγηση ασύλου θα κριθεί από την κεντρική υπηρεσία στην Αθήνα. Αξίζει να σημειωθεί ότι το τουρκικό κράτος έχει καταθέσει, από την πρώτη στιγμή, αίτημα έκδοσης των 8, ώστε να δικαστούν για συμμετοχή στο πραξικόπημα της περασμένης βδομάδας στην Τουρκία ενώ η πρεσβεία της Τουρκίας στην Ελλάδα σε πρόσφατη ανακοίνωση έκανε λόγο για «διαφανή και δίκαιη δίκη» που θα τύχουν στην πατρίδα τους οι 8 Τούρκοι αξιωματικοί.

Μία εκ των συνηγόρων που επιβεβαίωσε την πληροφορία ότι μεταφέρονται στην Αθήνα επισήμανε πως ενημερώθηκε το μεσημέρι, από τον αστυνομικό διευθυντή Αλεξανδρούπολης για τη συγκεκριμένη μεταγωγή, ενώ δεν είχε καταφέρει να επικοινωνήσει μαζί τους. Εξέφρασε επίσης την ανησυχία της για την κίνηση αυτή, καθώς, όπως τόνισε δεν γνωρίζει τα αίτια αυτής της μεταφοράς.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ