Σάββατο 23 Ιούλη 2016
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 23
ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΙ ΑΓΩΝΕΣ
Πληθαίνουν τα κρούσματα ντόπινγκ

Αλλοι 45 αθλητές, από επανέλεγχο δειγμάτων των προηγούμενων Ολυμπιακών Αγώνων, εντοπίστηκαν θετικοί σε χρήση απαγορευμένων ουσιών, όπως ανακοίνωσε η Διεθνής Ολυμπιακή Επιτροπή. Σύμφωνα με τα όσα έγιναν γνωστά, τα δείγματα από τους Ολυμπιακούς Αγώνες του Λονδίνου και του Πεκίνου ελέγχθηκαν ξανά και μέχρι στιγμής ο συνολικός αριθμός όσων έχουν κάνει χρήση ουσιών που ανήκουν στις λίστες του ντόπινγκ, φτάνουν τους 98. Μάλιστα, τα 30 δείγματα αθλητών είναι από αθλητές που συμμετείχαν στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Πεκίνου (2008) και 15 από αυτούς του Λονδίνου (2012).

Αν και μέχρι στιγμής δεν έχουν γίνει γνωστά τα ονόματα των εν λόγω αθλητών, οι πληροφορίες αναφέρουν πως πρόκειται για αθλητές οκτώ χωρών και τεσσάρων αθλημάτων από τους Αγώνες του Πεκίνου και εννέα χωρών από δύο αθλήματα στο Λονδίνο. Ο πρόεδρος της ΔΟΕ, Τόμας Μπαχ, μιλώντας για το θέμα σημείωσε πως αυτά τα αποτελέσματα αποδεικνύουν τη μάχη της Διεθνούς Ολυμπιακής Επιτροπής κατά της φαρμακοδιέγερσης, σε μια εμφανή προσπάθεια να «καθαρίσει» το αθλητικό «εμπόρευμα» από τη ρετσινιά του ντόπινγκ, ενόψει και των Ολυμπιακών που ξεκινάνε σε λίγες μέρες. Μέχρι στιγμής, έχουν ελεγχθεί συνολικά 1.243 με τις πιο πρόσφατες μεθόδους ανάλυσης.

Η νέα αυτή εξέλιξη έρχεται να προστεθεί στον αποκλεισμό της ομάδας στίβου Ρωσίας από τους Ολυμπιακούς Αγώνες του Ρίο, μετά από απόφαση της Παγκόσμιας Ομοσπονδίας Στίβου (IAAF), καθώς εμπλέκεται σε σκάνδαλα ντόπινγκ και εμφανίζει έξαρση των θετικών κρουσμάτων, γεγονός που προκάλεσε την έντονη αντίδραση αθλητών και παραγόντων της Ρωσίας. Τώρα, μετά τα πρόσφατα αποτελέσματα ντόπινγκ που εμπλέκουν και άλλους αθλητές, ο πονοκέφαλος της ΔΟΕ μεγαλώνει, μιας και υπάρχει πίεση να μην τιμωρηθούν μόνο οι αθλητές που βρέθηκαν θετικοί, αλλά όλοι οι αθλητές, όλων των αγωνισμάτων των χωρών που ανήκουν οι «ντοπέ» αθλητές.

Σύμφωνα με πληροφορίες, οι επανέλεγχοι των δειγμάτων από προηγούμενους Ολυμπιακούς Αγώνες θα συνεχιστούν και κατά τη διάρκεια των Ολυμπιακών Αγώνων του Ρίο, με επίκεντρο αυτούς που κατέκτησαν Ολυμπιακά μετάλλια στους προηγούμενους Αγώνες.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ