Σάββατο 23 Ιούλη 2016
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 23
ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
1ο ΕΡΓΑΤΙΚΟ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΙΚΟ ΤΟΥΡΝΟΥΑ ΤΟΥ ΠΑΜΕ
Χωρίς ΠΑΕ και «στημένα», με «χορηγό» την ταξική αλληλεγγύη

Ολοκληρώθηκε προχτές, Πέμπτη, το 1ο εργατικό ποδοσφαιρικό τουρνουά του ΠΑΜΕ. Στον τελικό βρέθηκαν αντιμέτωπες η ομάδα των προσφύγων και η ομάδα «Ούτε γουλιά» των απεργών στην «Coca Cola» και εργαζομένων στα Εμφιαλωμένα Ποτά. Ηταν ένας συναρπαστικός αγώνας, που κρίθηκε στα πέναλτι, αφού στην κανονική διάρκεια έληξε 1-1. Οι πρόσφυγες προηγήθηκαν στα μέσα του α' ημιχρόνου και ισοφαρίστηκαν στις αρχές του β' ημιχρόνου. Τελικά νικητές στην ψυχοφθόρα διαδικασία των πέναλτι ήταν η ομάδα «Ούτε γουλιά».

Να θυμίσουμε ότι συνολικά οι ομάδες που πήραν μέρος στο τουρνουά ήταν 28 σε 7 ομίλους. Το φετινό τουρνουά ήταν αφιερωμένο στους ανθρώπους του μόχθου που ξεριζώνονται απ' τον τόπο τους, στους πρόσφυγες και μετανάστες θύματα των ιμπεριαλιστικών επεμβάσεων σε Συρία, Ιράκ, Αφγανιστάν κ.α., εξαιτίας της βάρβαρης πολιτικής του ΝΑΤΟ, των ΗΠΑ και της ΕΕ. Στο τουρνουά συμμετείχαν και 2 ομάδες προσφύγων από τα Διαβατά, η «Αδελφοσύνη» και η «Αγάπη».

Στην ανακοίνωσή του για το τουρνουά, το ΠΑΜΕ ανέφερε ότι: «Με τη διεξαγωγή αυτού του τουρνουά αναδεικνύουμε το δικαίωμα, την ανάγκη στον αθλητισμό κι ότι αυτό δεν μπορεί να εξαρτάται απ' την τσέπη μας. Υπάρχει ανάγκη σήμερα από σύγχρονες υποδομές και εγκαταστάσεις όπου οργανωμένα θα έχουν όλοι πρόσβαση δωρεάν. Σε αυτό το τουρνουά παίζουμε χωρίς ΠΑΕ και στημένα παιχνίδια, κόντρα στη σαπίλα του εμπορευματοποιημένου αθλητισμού, του κέρδους και των αναβολικών. Προβάλλοντας την ανωτερότητα της ταξικής αλληλεγγύης και της συλλογικής δράσης».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ