Σάββατο 23 Ιούλη 2016
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 5
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΠΑΣΟΚ
Ψάχνονται να... οριοθετηθούν και να συγκυβερνήσουν

Την αγωνία της να διατηρήσει το ΠΑΣΟΚ ρόλο και χώρο στο αστικό πολιτικό σκηνικό και τη διαχείριση της αστικής εξουσίας, εξέπεμψε η πρόεδρος του κόμματος, Φώφη Γεννηματά, μιλώντας χτες στον «Real FM».

Οπως είπε, «έχουμε χαράξει μια αυτόνομη πορεία, μια αυτόνομη στρατηγική με πολύ καθαρό λόγο, με θέσεις για όλα τα ζητήματα (...) Εχουμε οριοθετηθεί και από τη ΝΔ και από τον ΣΥΡΙΖΑ. Με το Ποτάμι βεβαίως, ολοκληρώθηκε μόλις ο διάλογος που είχαμε μέσω της Επιτροπής. Υπάρχουν κοινές θέσεις και συγκλίσεις και το αμέσως επόμενο διάστημα θα καθορίσουμε τα επόμενα βήματα και τον οδικό χάρτη προκειμένου να ξαναδυναμώσουμε την κεντροαριστερά και τη μεγάλη Δημοκρατική Συμπαράταξη». Σε αυτό το πλαίσιο προανήγγειλε συνάντηση το επόμενο διάστημα με τον Στ. Θεοδωράκη«γιατί θα πρέπει να συμφωνηθεί ο οδικός χάρτης, τα επόμενα βήματα, προκειμένου να προχωρήσουμε».

Συνέχισε ξαναβάζοντας την πρότασή της για το πώς να κυβερνηθεί η χώρα, με μια κυβέρνηση ευρείας αστικής συνεννόησης, όπου θα μετέχουν και οι ΣΥΡΙΖΑ - ΝΔ: «Αυτή τη στιγμή είναι τα δυο πρώτα κόμματα και θα έπρεπε να έχουν αναλάβει την ευθύνη διακυβέρνησης του τόπου. Μόνο έτσι καλλιεργείται η κουλτούρα της συνεργασίας, όταν τα δύο πρώτα κόμματα στη Βουλή αναλαμβάνουν τις ευθύνες τους».

Διαβεβαίωσε: «Εάν τα δύο κόμματα αναλάβουν τις ευθύνες τους, εμείς δεν έχουμε αντίρρηση να στηρίξουμε μια εθνική προσπάθεια(...) Εγώ ζητάω εθνική συνεννόηση (...) γιατί πρέπει να προχωρήσουμε σε προοδευτικές μεταρρυθμίσεις στην οικονομία και στο κράτος, να κερδίσουμε αξιοπιστία απέναντι στους εταίρους μας, για να μπορέσουμε να διαπραγματευτούμε άλλους στόχους στα πρωτογενή πλεονάσματα (...) Και γιατί πρέπει ταυτόχρονα να ανοίξει η συζήτηση εγκαίρως για το χρέος, για να δώσουμε ένα μήνυμα και στις αγορές και στους επενδυτές, ότι η Ελλάδα έχει αφήσει την αβεβαιότητα και την αστάθεια στο παρελθόν».

Να καταγραφεί και η παρέμβαση του Ευ. Βενιζέλου, στον τηλεοπτικό «ΣΚΑΪ», όπου εστιάζοντας στα της αναμόρφωσης και επιμένοντας να μιλά για «μεσαίο χώρο», είπε: «Αν ο προοδευτικός μεσαίος χώρος δεν εγγυάται τη στρατηγική της χώρας και τη διακυβέρνηση της χώρας, με πρόσημο που είναι μεταρρυθμιστικό, σοβαρό, αξιόπιστο, τότε δίνει τη δυνατότητα στον κ. Μητσοτάκη να λέει "ψηφίστε με εμένα να με κάνετε αυτοδύναμο για να έχει κυβέρνηση η χώρα", και στον κ. Τσίπρα να λέει "ψηφίστε με εμένα για να μην έρθει η Δεξιά". Εμείς συμπιεζόμαστε μεταξύ δύο τεχνητών πόλων, άρα έχει πολύ μεγάλη σημασία εμείς να έχουμε την πρωτοβουλία των κινήσεων και η πρωτοβουλία των κινήσεων συνίσταται στην επικαιροποίηση της πάγιας θέσης του ΠΑΣΟΚ (...) ότι η χώρα χρειάζεται κυβέρνηση συνεργασίας όλων των δημοκρατικών ευρωπαϊκών δυνάμεων».

ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΘΕΜΑΤΑ
Με «όχημα» τον εκλογικό νόμο επιδιώκει «ευρύτερη συνεννόηση» (2016-07-05 00:00:00.0)
Διεργασίες με στόχο την καλύτερη εξυπηρέτηση των συμφερόντων του κεφαλαίου (2016-01-31 00:00:00.0)
Διαφοροποιήσεις και αναζήτηση σημαντικότερου ρόλου στις διεργασίες (2016-01-26 00:00:00.0)
Διεργασίες στους άξονες «συνεννόησης» και αναμόρφωσης (2015-07-12 00:00:00.0)
Προανήγγειλαν λήψη αντιλαϊκών μέτρων με ...συναίνεση (2015-07-07 00:00:00.0)
Ανατροπή της εξουσίας των μονοπωλίων (2011-05-14 00:00:00.0)

Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ