Σάββατο 23 Ιούλη 2016
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 5
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΝΕΑ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ
«Καθαρές εξηγήσεις»... πάνω στην αντιλαϊκή στρατηγική του κεφαλαίου

Στον απόηχο της προχτεσινής ψηφοφορίας στη Βουλή για τον εκλογικό νόμο, ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος της ΝΔ, Νίκος Δένδιας, σε συνέντευξή του στο «Ράδιο Θεσσαλονίκη», επανέφερε τους στόχους του κόμματός του για το ζήτημα και γενικότερα, αφήνοντας ανοικτό ακόμα κι ένα ενδεχόμενο «μεγάλου συνασπισμού», αν χρειαστεί για τα συμφέροντα του εγχώριου κεφαλαίου, πάνω στην τέτοια σύμπλευση των αστικών πολιτικών δυνάμεων κι εφόσον εξοβελιστούν οι «ακραίοι» από τον ΣΥΡΙΖΑ.

Είπε μεταξύ άλλων: «Εμείς ως ΝΔ έχουμε κάνει μια καθαρή εξήγηση. Θα υπάρξει μια ευρεία πρόσκληση στα κόμματα τα οποία θα συμμετέχουν στην επόμενη Βουλή και θα πετύχουμε, νομίζω, να έχουμε μια πλειοψηφία 200 εδρών, ώστε ο νόμος που ψηφίστηκε χτες να μην εφαρμοστεί ποτέ», καθώς κατά τη ΝΔ δεν εγγυάται το σχηματισμό σταθερών κυβερνήσεων ώστε να «τρέχει» απρόσκοπτα η διαχείριση της αστικής εξουσίας.

Ταυτόχρονα, διαβεβαίωσε τα επιτελεία του συστήματος που ζητούν συνεννόηση των αστικών πολιτικών δυνάμεων ώστε να «τρέξουν» γρηγορότερα οι στόχοι του κεφαλαίου, ότι «πάντα ζητάμε συναίνεση, όπως ζητήσαμε και τώρα. Απλά η κυβέρνηση δε θέλησε να συζητήσει σοβαρά».

Στο ίδιο φόντο, δίνοντας πρόσθετες διαβεβαιώσεις ότι η ΝΔ μπορεί να τα καταφέρει καλύτερα σε μια κυβέρνηση με κορμό την ίδια, υποστήριξε ότι «η συμφωνία ΣΥΡΙΖΑ - ΑΝΕΛ είναι μια συμφωνία νομής εξουσίας, όχι μια συμφωνία συνεργασίας», ενώ η ΝΔ θέλει «συμφωνία στη βάση μιας διαφανής προγραμματικής συμφωνίας και επί τη βάσει αρχών».

Σημείωσε, παράλληλα, ότι «με αυτόν τον ΣΥΡΙΖΑ δε γίνεται να συνεργαστούμε», ωστόσο, αφήνοντας ανοικτό το ενδεχόμενο αν χρειαστεί, για τα συμφέροντα του κεφαλαίου, να συνεργαστούν με έναν ...άλλον ΣΥΡΙΖΑ, πρόσθεσε: «Δεν υπάρχουν τείχη στην πολιτική ζωή. Σοβαροί άνθρωποι υπάρχουν και στον ΣΥΡΙΖΑ. Υπάρχουν, όμως, και ακραίοι, οι οποίοι το μόνο που κάνουν είναι να εκχέουν ύβρεις».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ