Τετάρτη 27 Ιούλη 2016
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 4
ΒΟΥΛΗ
ΘΑΝΑΣΗΣ ΠΑΦΙΛΗΣ
Συνηθισμένος δικομματικός καβγάς για να βγαίνει λάδι το σύστημα

Ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΚΚΕ Θανάσης Παφίλης, αναφερόμενος στα δισεκατομμύρια ευρώ που «πάνε κι έρχονται» όσον αφορά στο χρέος, στις ανακεφαλαιοποιήσεις κ.ο.κ., ρώτησε τους θιασώτες των εξεταστικών επιτροπών και των κοκορομαχιών: «Πόσα από αυτά πλήρωσαν οι βιομήχανοι, οι εφοπλιστές, οι πάντες μέσα στην κρίση; Πείτε μας, πόσα πληρώνουν τώρα; Πόσα δισ. έφαγαν από τα ασφαλιστικά ταμεία, αίμα και ιδρώτα των πατεράδων μας και δικό μας; Ο λαός είναι αυτός που τα πληρώνει. Οσο, όμως, συγκλίνετε, τόσο μεγαλώνει ο καβγάς».

Σχολιάζοντας την όλη συζήτηση, σημείωσε: «Εχουμε ένα συνηθισμένο σκηνικό, δικομματικό, με εναλλαγές ρόλων. Εχουμε έναν δικομματικό καβγά, με στόχο τον αποπροσανατολισμό του λαού, τον εγκλωβισμό στην αντιπαράθεση σε δευτερεύοντα θέματα, ώστε να αποκρύπτονται οι πραγματικές αιτίες, που οδηγούν σε αδιέξοδο το λαό (...) Η οξύτητα της αντιπαράθεσης αυτής προσπαθεί να κρύψει την κοινή στρατηγική των κομμάτων, που αφορά στον καπιταλιστικό δρόμο ανάπτυξης, ποιος θα τον υπηρετήσει καλύτερα και, φυσικά, τα "άγια των αγίων", που είναι η θέση της Ελλάδας μέσα στην ΕΕ, η οποία ΕΕ διασφαλίζει και οικονομικά και στρατιωτικά, με το ΝΑΤΟ, την καπιταλιστική κυριαρχία».

Ακριβώς το ίδιο, όπως τόνισε, γινόταν πριν με τη ΝΔ και το ΠΑΣΟΚ, με την περίοδο από το 2009 έως σήμερα να προσφέρει στο λαό πλούσια πείρα για να βγάλει συμπεράσματα για το ρόλο των αστικών κομμάτων, που κατηγορώντας το ένα το άλλο για το ποιος ευθύνεται για τα μνημόνια, απέκρυβαν ότι αυτά ήταν απαίτηση του κεφαλαίου, άφηναν στο απυρόβλητο το καπιταλιστικό σύστημα.

Ειδικά ο ΣΥΡΙΖΑ, πρόσθεσε, πρόσφερε την καλύτερη υπηρεσία, γιατί ενώ ήξερε τους σιδερένιους νόμους του καπιταλισμού και ενώ είχε αρχίσει να εμφανίζεται μία ριζοσπαστικοποίηση σε εργατικά - λαϊκά στρώματα, «έταξε στον κόσμο την ουτοπία, η οποία κατέρρευσε με πάταγο, με ρυθμό ατομικής βόμβας, ότι θα μπορέσουν, όταν μπουν αυτοί, μέσα στην ΕΕ, με τον καπιταλιστικό δρόμο ανάπτυξης, να φέρουν μια φιλολαϊκή πολιτική».

Ο Θ. Παφίλης κάλεσε «τον κόσμο να βγει στο δρόμο, να οργανωθεί, να χτίσει μια μεγάλη λαϊκή συμμαχία, η οποία θα κατευθύνεται στην ανατροπή αυτού του βάρβαρου συστήματος που δεν έχει γιατρειά».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ