Παρασκευή 29 Ιούλη 2016
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 20
ΔΙΕΘΝΗ
ΒΕΝΕΖΟΥΕΛΑ
Μεγαλώνει η πίεση για το λαό της

Ανοιχτή συζήτηση με θέμα «Οι προκλήσεις της μπολιβαριανής επανάστασης» οργάνωσε χτες η πρεσβεία της Βενεζουέλας στην Αθήνα, με αφορμή και την 62η επέτειο από τη γέννηση του Ούγκο Τσάβες.

Στη διάρκεια της συζήτησης, ο πρέσβης Φαρίντ Φερνάντες αναφέρθηκε στον «οικονομικό πόλεμο», αλλά και τον «πόλεμο των ΜΜΕ», που αντιμετωπίζει η κυβέρνηση της Βενεζουέλας, περιγράφοντας πώς επιδρά η κυριαρχία μεγάλων καπιταλιστικών επιχειρήσεων σε κρίσιμους κλάδους όπως τα τρόφιμα. Αναφέρθηκε ακόμη στις δυσκολίες που αντιμετωπίζει η βενεζουελάνικη οικονομία, τις οποίες συνέδεσε και με χαρακτηριστικά της όπως η μεγάλη εξάρτησή της από την παραγωγή πετρελαίου. Ο Φ. Φερνάντες σημείωσε ότι η κυβέρνηση της Βενεζουέλας επιδιώκει να ελέγχει τις πολιτικές των ιδιωτικών εταιρειών και όπου διαπιστώνονται λάθη να εφαρμόζονται οι αντίστοιχοι νόμοι που προβλέπουν ποινές κ.τ.λ. Επίσης, στάθηκε στη σημασία που έχει η «οργανωμένη κοινότητα» και η συμμετοχή του βενεζουελάνικου λαού για τη δημιουργία «εναλλακτικών». Μεταξύ άλλων, ο πρέσβης επισήμανε ότι η φτώχεια στη Βενεζουέλα δεν έχει αυξηθεί και δεν έχουν μειωθεί τα ποσά που διατίθενται για την καταπολέμηση των πλέον εξαθλιωμένων.

Η πίεση που το τελευταίο διάστημα μεγαλώνει για το λαό της Βενεζουέλας είναι ενδεικτική των αδιεξόδων που γεννά ο καπιταλιστικός τρόπος παραγωγής, ενώ και οι όποιες κατακτήσεις έχει αποσπάσει απειλούνται όσο λείπει η ριζική επαναστατική ανατροπή της αστικής εξουσίας.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ