Σάββατο 30 Ιούλη 2016
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 6
ΚΟΜΜΑΤΙΚΗ ΖΩΗ ΚΑΙ ΔΡΑΣΗ
Συγκέντρωση στις Μέλαμπες στο Ρέθυμνο

Συζήτηση για τις συνολικότερες πολιτικές εξελίξεις, αλλά και ειδικότερα για τα ζητήματα των αγροτοκτηνοτρόφων

Από την ομιλία του Μ. Συντυχάκη στις Μέλαμπες
Από την ομιλία του Μ. Συντυχάκη στις Μέλαμπες
Πολιτική συγκέντρωση στις Μέλαμπες πραγματοποίησε την Κυριακή 24/7 η ΚΟ Αγίου Βασιλείου Ρεθύμνου για τις πολιτικές εξελίξεις, τη διεθνή επικαιρότητα και την πρόταση διεξόδου του ΚΚΕ.

Στην ομιλία του, ο Μανώλης Συντυχάκης, μέλος της ΕΠ της ΚΟ Κρήτης του ΚΚΕ και βουλευτής του Κόμματος, αναφέρθηκε αρχικά στις διεθνείς εξελίξεις σε Τουρκία, Γαλλία, Γερμανία, Βόρεια Αφρική κ.ο.κ. και ανέδειξε τις ευθύνες της συγκυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ - ΑΝΕΛ, αλλά και των υπόλοιπων αστικών κομμάτων που συμφωνούν για την όλο και μεγαλύτερη εμπλοκή της χώρας στα δολοφονικά σχέδια του ΝΑΤΟ, για λογαριασμό του κεφαλαίου.

Ιδιαίτερα στάθηκε στη νέα επίθεση σε μισθούς και συντάξεις που έρχεται να προστεθεί στους ήδη δυσβάσταχτους φόρους που καλείται να πληρώσει ο λαός, την ίδια στιγμή που η κυβέρνηση εξασφαλίζει σημαντικές φοροαπαλλαγές και επιδοτήσεις στο κεφάλαιο. Απέναντι σε όλα αυτά, τόνισε, χαρακτηριστική είναι η συμφωνία κυβέρνησης, εργοδοτών και πλειοψηφίας ΓΣΕΕ, που θέλουν τους εργαζόμενους να υπερασπίζονται τους μισθούς πείνας, τις ελαστικές μορφές απασχόλησης, τις ομαδικές απολύσεις.

Το στέλεχος του Κόμματος στάθηκε ιδιαίτερα σε ζητήματα που έχουν να κάνουν κυρίως με τους αγρότες και κτηνοτρόφους της περιοχής που βλέπουν με πολύ γοργούς ρυθμούς την παραπέρα συρρίκνωση του ήδη πενιχρού εισοδήματός τους. Αναφέρθηκε, επίσης, στον Τουρισμό, όπου τα κέρδη μιας σειράς μεγαλοξενοδόχων πολλαπλασιάζονται ακόμα και σε περιόδους παρατεταμένης οικονομικής κρίσης, ενώ η πλειοψηφία των εργαζομένων δεν μπορεί να πάει καθόλου διακοπές και ένα μεγάλο μέρος καταφεύγει σε λύσεις συγγενικών προσώπων.

Ακολούθησε συζήτηση, με ερωτήσεις και προβληματισμό ειδικά για τις ελλείψεις σε Υγεία και Πρόνοια στην περιοχή.

Κλείνοντας, ο Μ. Συντυχάκης κάλεσε τον κόσμο να μην εμπιστευτεί ξανά αυτούς που υπερασπίζονται το κεφάλαιο, να αγωνιστεί για τα δικαιώματά του και την ανάκτηση των απωλειών του, να συμπορευθεί με το ΚΚΕ στον αγώνα για μια άλλη κοινωνία όπου η εξουσία και η οικονομία θα είναι στα χέρια του λαού.

ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΘΕΜΑΤΑ
Περιοδεία στο ΤΕΙ Κρήτης (2018-05-08 00:00:00.0)
Επιτακτική ανάγκη ο συλλογικός, οργανωμένος αγώνας (2017-08-08 00:00:00.0)
Στο εργοστάσιο «Froneri» (2017-07-07 00:00:00.0)
Συγκέντρωση του ΚΚΕ στο Ηράκλειο (2017-01-12 00:00:00.0)
Δραστηριότητες ΚΟ του ΚΚΕ (2016-03-30 00:00:00.0)
ΣΤΗ ΜΝΗΜΗ ΑΓΩΝΙΣΤΩΝ (2012-11-30 00:00:00.0)

Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ