Παρασκευή 3 Αυγούστου 2001
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 9
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ
Πυρετώδεις προετοιμασίες ενόψει συνεδρίου

Από το προηγούμενο Συνέδριο του ΠΑΣΟΚ
Από το προηγούμενο Συνέδριο του ΠΑΣΟΚ
Στο νέο κύκλο επαφών του Κ. Σημίτη με κορυφαία στελέχη του κόμματος αμέσως μετά τις διακοπές παραπέμπεται η οριστικοποίηση των εσωκομματικών συμμαχιών μπροστά στο συνέδριο και η μοιρασιά της εξουσίας. Ταυτόχρονα, ο πρωθυπουργός με τις εξαγγελίες που θα κάνει στη ΔΕΘ, όσο και με την κατάθεση του προϋπολογισμού, που φέτος, σύμφωνα με το νέο σύνταγμα, θα γίνει την 1η Οκτώβρη, θα έχει ήδη ξεκαθαρίσει την οικονομική πολιτική για την επόμενη τριετία, την οποία το συνέδριο απλά θα κληθεί να επικυρώσει με «πανηγυρικό τρόπο», ώστε να μπορεί να δοθεί η εικόνα ενός «νέου ξεκινήματος».

Σύμφωνα με το σχεδιασμό που υπάρχει οι διακοπές των κυβερνητικών στελεχών έχουν ορίζοντα λήξης την 20ή Αυγούστου, αφού αμέσως μετά ξεκινούν πυρετώδεις προετοιμασίες για την επίτευξη των στόχων της κυβέρνησης. Στις 22 Αυγούστου αναμένεται να γίνει η συνεδρίαση του ΕΓ του ΠΑΣΟΚ για τις θέσεις του Συνέδριου, ενώ στις 23 θα συνεδριάσει το Υπουργικό Συμβούλιο με θέμα την Παιδεία. Ακολουθούν περιοδεία του πρωθυπουργού στις 25 του μήνα στην Αργολίδα, συνεδρίαση της Διυπουργικής Επιτροπής για τους Ολυμπιακούς Αγώνες στις 28 και της ΚΕ για τις θέσεις εν όψει του Συνεδρίου στις 31 Αυγούστου. Στη συνέχεια θα επικεντρώσει την προσοχή του στην προετοιμασία της παρουσίας του στη ΔΕΘ.

Στο μεταξύ, η ομάδα που πρόσκειται στον Α. Τσοχατζόπουλο έστειλε στον γραμματέα Κ. Σκανδαλίδη τις προτάσεις της για τις αλλαγές στο καταστατικό. Βασική επιδίωξη των συγγραφέων των προτάσεων είναι να εμφανιστούν ως οι γνήσιοι εκφραστές της κομματικής βάσης, την οποία «αναβαθμίζουν» στο πλαίσιο της διαχείρισης και του «ελέγχου» της εξουσίας. Στους στόχους των καταστατικών αλλαγών που προτείνουν περιλαμβάνεται η «μεγάλη συμμετοχή και συναπόφαση στη βάση» και γι' αυτό αναδεικνύουν ως νέα αντίληψη πως «στο ΠΑΣΟΚ αποφασίζουν οι συμμετέχοντες στην τακτική λειτουργία και δράση και όχι στις κατά καιρούς εκλογικές διαδικασίες». Τα κομματικά μέλη εξαντλούν τη «συμμετοχή» τους στον έλεγχο της εξουσίας, με τα κομματικά δημοψηφίσματα όταν αυτά γίνονται από το ΕΓ ή με την αξιολόγηση μέσω καθολικής ψηφοφορίας μια φορά το χρόνο, των τομέων του κυβερνητικού έργου! Επίσης πρότεινε το εθνικό συμβούλιο που θα συνέρχεται μια φορά το χρόνο να αποτελεί «θεσμό αξιολόγησης και ελέγχου του κυβερνητικού έργου». Την πρόταση που φέρει τον τίτλο «το συμμετοχικό ΠΑΣΟΚ» υπογράφουν οι Α. Κοτσακάς, Ν. Μαδεμλής και Γ. Αγραφιώτης.

ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΘΕΜΑΤΑ
Σε εξέλιξη η «βδομάδα δράσης» (2011-03-30 00:00:00.0)
Ανασχηματισμός ανά πάσα στιγμή (2003-07-02 00:00:00.0)
Ετοιμάζουν «αντεπίθεση» κατά του... λαού (2001-08-18 00:00:00.0)
Επανεμφάνιση της εσωκομματικής "αντιπολίτευσης" (1997-10-23 00:00:00.0)
Στην τροχιά του "εκσυγχρονισμού" (1996-07-05 00:00:00.0)
Επί τάπητος "συμφωνίες" για την εξουσία (1996-04-17 00:00:00.0)

Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ