Τρίτη 25 Γενάρη 2000
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 16
ΔΙΕΘΝΗ
KΡΟΑΤΙΑ
Προεδρικές εκλογές

ΖΑΓΚΡΕΜΠ.-

Παρά τις πυκνές χιονοπτώσεις, εκατοντάδες χιλιάδες Κροάτες εγγεγραμμένοι ψηφοφόροι προσήλθαν χτες στις κάλπες προκειμένου να εκλέξουν το νέο τους πρόεδρο, περίπου ενάμιση μήνα μετά το θάνατο του Φράνιο Τούτζμαν.

Οι πρώτοι από τους 4.200.000 εγγεγραμμένους ψηφοφόρους άρχισαν να προσέρχονται στις κάλπες, που στήθηκαν σε περίπου 6.900 εκλογικά τμήματα, γύρω στις 7.00 το πρωί (τοπική ώρα), ενώ έως τις 11.00 το πρωί είχε ψηφίσει το 22,44% του εκλογικού σώματος. Τα πρώτα αποτελέσματα αναμένεται να ανακοινωθούν νωρίς σήμερα το πρωί, εντούτοις, θεωρείται σχεδόν βέβαιο πως κανένας από τους υποψήφιους προέδρους δε θα καταφέρει να συγκεντρώσει το απαιτούμενο ποσοστό ψήφων για να εκλεγεί από τον πρώτο γύρο. Ετσι, θεωρείται πιθανό οι Κροάτες ψηφοφόροι να προσέλθουν ξανά στις κάλπες στις 7 Φλεβάρη.

Οι τρεις υποψήφιοι - φαβορί είναι ο «κεντρώος» Στίπε Μέσιτς, ο αρχηγός των «Φιλελεύθερων» Ντράζεν Μπούντισα και ο πρώην υπουργός Εξωτερικών Μάτε Γκράνιτς. Σύμφωνα με την τελευταία δημοσκόπηση που είχε δημοσιευτεί πριν από δέκα μέρες, ο Μέσιτς προπορευόταν των αντιπάλων του με ποσοστό 31%, ο Μπούντισα με 23%, ενώ ο Γκράνιτς καταλάμβανε την τρίτη θέση με ποσοστό 14%.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ