Σάββατο 4 Αυγούστου 2001
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 8
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
Επικρίνουν την παράδοση Μιλόσεβιτς

Με αγανάκτηση καταγγέλλει την πρωτοφανή ενέργεια παράδοσης - μέσω εξαγοράς - του πρώην προέδρου της Γιουγκοσλαβίας στο Διεθνές Ποινικό Δικαστήριο της Χάγης, το Δημοτικό Συμβούλιο Αιγάλεω σε ομόφωνο ψήφισμά του.

Το ΔΣ επισημαίνει πως η παράδοση υπήρξε προϊόν αφόρητων πιέσεων του ΝΑΤΟ και της Ευρωπαϊκής Ενωσης οι ηγέτες των οποίων θα έπρεπε να ήταν οι μόνοι κατηγορούμενοι, ακριβώς γιατί στο όνομα της Νέας Τάξης πραγμάτων έχουν διαπράξει τα πιο αποτρόπαια εγκλήματα κατά του ηρωικού λαού της Γιουγκοσλαβίας.

Υπογραμμίζει ακόμη πως «στο πρόσωπο του Σλ. Μιλόσεβιτς δικάζεται από τους εισβολείς η αντίσταση ενός ολόκληρου λαού μαζί και η αντίσταση του ελληνικού λαού και όσων σήκωσαν κεφάλι και αντιστάθηκαν στα δολοφονικά τους σχέδια. Με τις ενέργειες αυτές ποινικοποιείται η διεθνής πολιτική, επιχειρείται η πλήρης ανατροπή του διεθνούς δικαίου και διαμορφώνονται "κανόνες και θεσμοί" που θα δικάζουν και θα καταδικάζουν στο μέλλον ηγέτες και λαούς που έχουν την πρόθεση να αντισταθούν στη νέα παγκοσμιοποιημένη βαρβαρότητα των ΗΠΑ και της ΕΕ».

Το Δημοτικό Συμβούλιο καλεί «όσους αρνούνται να σιωπήσουν απέναντι στο δίκαιο του ισχυρού να συμπαραταχτούν και να κινητοποιηθούν για την απελευθέρωση του πρώην προέδρου της Γιουγκοσλαβίας, που θα σημαίνει τη δικαίωση της ηρωικής αντίστασης του γιουγκοσλαβικού λαού κατά τη ΝΑΤΟική επίθεση».

Με ψήφισμά του και ο Σύλλογος Εργαζομένων ΟΤΑ Ν. Καρδίτσας καταγγέλλει την προσαγωγή του Σλ. Μιλόσεβιτς στο λεγόμενο διεθνές δικαστήριο της Χάγης, αλλά και τη δίκη - παρωδία που έχει ήδη αρχίσει και διεξάγεται. Οπως τονίζεται στο ψήφισμα «με τις ενέργειες αυτές επιχειρείται η ποινικοποίηση της διεθνούς πολιτικής ζωής, η κατάλυση κάθε έννοιας εθνικής κυριαρχίας, η πλήρης ανατροπή του διεθνούς δικαίου». Εκφράζεται τέλος η αγανάκτηση, η διαμαρτυρία και η κατηγορηματική αντίθεση σε τέτοιες ενέργειες.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ