Παρασκευή 12 Αυγούστου 2016
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 10
ΚΟΜΜΑΤΙΚΗ ΖΩΗ ΚΑΙ ΔΡΑΣΗ (ΤΕΤΡΑΣΕΛΙΔΟ)
ΚΟ ΣΑΜΟΥ ΤΟΥ ΚΚΕ
Στα χνάρια των μαχητών του ΔΣΕ στον Κέρκη

...Αυτών που δίδαξαν «τρόπο να πεθαίνεις χωρίς να αφανίζεσαι»!

Στα μονοπάτια του ΔΣ Σάμου
Στα μονοπάτια του ΔΣ Σάμου
Με τη συμμετοχή απογόνων, συγγενών των μαχητών και μαχητριών του Δημοκρατικού Στρατού Σάμου, φίλων και συντρόφων όλων των ηλικιών, πραγματοποιήθηκε η πολιτική εκδήλωση που διοργάνωσε η ΤΕ Σάμου του ΚΚΕ και η ΚΟΒ Μαραθοκάμπου στην κορφή του Κέρκη, εκεί που δόθηκαν οι μάχες του Δημοκρατικού Στρατού για δύο χρόνια. Στην πέτρινη πλάκα του λιτού μνημείου που έφτιαξε η τοπική Οργάνωση και είναι χαραγμένη η φράση «ΤΡΟΠΟΣ ΝΑ ΠΕΘΑΙΝΕΙΣ ΧΩΡΙΣ ΝΑ ΑΦΑΝΙΖΕΣΑΙ»...

Η εκδήλωση άνοιξε από τον Αλκη Καραμηνά με το προσκλητήριο νεκρών. 196 μαχητές και μαχήτριες έδωσαν τη ζωή τους για να σταματήσει η εκμετάλλευση ανθρώπου από άνθρωπο.

Η Ρίτα Καρβούνη, μέλος της ΤΕ Σάμου, στην κεντρική ομιλία είπε μεταξύ άλλων: «Το ΚΚΕ κοντεύοντας έναν αιώνα ζωής, σπαρμένο με θυσίες, αίμα χιλιάδων και χιλιάδων κομμουνιστών και φίλων, καλεί ξεκάθαρα το λαό να... επιλέξει στρατόπεδο και σημαία. Από τη μια είναι των αφεντικών ντόπιων και ξένων που μας ματοκυλίζουν και μαυρίζουν τη ζωή μας για την κερδοφορία τους και από την άλλη είναι το ΚΚΕ μαζί με το λαό ...που ποτέ δεν τον πρόδωσε, ποτέ δεν πήγε με τον ταξικό αντίπαλο. Που οι όποιες αδυναμίες του ήταν πάνω στη δράση. Βαδίζει πεντακάθαρο, ηρωικό, ανιδιοτελές, με τα μέλη, τα στελέχη, τους φίλους και συμμαχητές του με γνώμονα τις λαϊκές ανάγκες και μόνο...».

Το μνημείο για τους μαχητές του ΔΣ Σάμου
Το μνημείο για τους μαχητές του ΔΣ Σάμου
Στην εκδήλωση χαιρέτισαν εκ μέρους της ΚΝΕ η Μαρία Γκέβρου, μέλος του Τομεακού Συμβουλίου, η Κούλα Καραμηνά Πόθου (πρόεδρος του παραρτήματος ΠΕΑΕΑ - ΔΣΕ). Λουλούδια κατέθεσαν απόγονοι των μαχητών του ΔΣΣ, ενώ ο 11χρονος Ωρίων Αντωνίου συγκίνησε με το ποίημα που έγραψε ο ίδιος με τίτλο «τα λιοντάρια του Κέρκη».

Η εκδήλωση έκλεισε με το «Επέσατε θύματα» και τον Εθνικό Υμνο.

Στις παρυφές του Κέρκη κάτω από τον ίσκιο των πλατανιών, η ΚΟΒ Μαραθοκάμπου είχε ετοιμάσει κεράσματα στους παρευρισκόμενους.

Να σημειωθεί ότι την περασμένη Κυριακή, 7 Αυγούστου, η ΤΕ Σάμου τίμησε τους μαχητές του ΔΣΣ από τη Λέκα με εκδήλωση στο κοινοτάφιο του χωριού.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ