Τετάρτη 17 Αυγούστου 2016
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 14
ΔΙΕΘΝΗ
ΒΡΕΤΑΝΙΑ
Εκτιμήσεις για καθυστέρηση της διαδικασίας του Brexit

ΛΟΝΔΙΝΟ.--

Τουλάχιστον έως το φθινόπωρο του 2017 προβλέπεται να καθυστερήσει από τους Βρετανούς η ενεργοποίηση του άρθρου 50 της συνθήκης της Λισαβόνας για την (εάν τελικώς γίνει...) έναρξη της διαπραγμάτευσης αποχώρησης της Βρετανίας από την ΕΕ, που μπορεί να κρατήσει τουλάχιστον 2 χρόνια, υποστηρίζουν δημοσιεύματα των «Κυριακάτικων Τάιμς» του Λονδίνου και της «Ιντιπέντεντ».

Οι εφημερίδες, επικαλούμενες δηλώσεις Βρετανών αξιωματούχων, στηρίζουν την πρόβλεψη αφενός στις δυσκολίες του εγχειρήματος και αφετέρου στις επικείμενες γαλλικές και γερμανικές εκλογές, οι οποίες θα διεξαχθούν εντός του 2017.

Πάντως, εκπρόσωπος της πρωθυπουργού Τερέζα Μέι δήλωσε χτες πως για τη Βρετανίδα ηγέτιδα παραμένει «ξεκάθαρη η προτεραιότητα της κυβέρνησης για επιτυχή υλοποίηση της απόφασης του βρετανικού λαού για αποχώρηση από την ΕΕ» και πως «δεν θα επικαλεστούμε το άρθρο 50 πριν από το τέλος του 2016».

Η πρωθυπουργός Μέι απέστειλε επιστολή στον Κινέζο Πρόεδρο, Σι Τζινπίνγκ, και στον πρωθυπουργό, Λι Κεκιάνγκ, εκφράζοντας τη βούλησή της «για την προώθηση των εμπορικών σχέσεων και της συνεργασίας σε παγκόσμια ζητήματα ανάμεσα στη Βρετανία και την Κίνα».

Πριν μερικές μέρες, η Μέι είχε τηλεφωνήσει, με δική της πρωτοβουλία, στο Ρώσο Πρόεδρο, Βλαντιμίρ Πούτιν, εκφράζοντας την επιθυμία για βελτίωση των διμερών σχέσεων και στα επίπεδα της οικονομίας και του εμπορίου...


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ