Σάββατο 4 Αυγούστου 2001
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 26
ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
8ο ΠΑΓΚΟΣΜΙΟ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ ΣΤΙΒΟΥ
Στη... μάχη της διάκρισης

Μια από τις ελπίδες της χώρας μας για διάκριση αποτελεί η Κατερίνα Θάνου

Sportidea

Μια από τις ελπίδες της χώρας μας για διάκριση αποτελεί η Κατερίνα Θάνου
Το πολυπόθητο, για τους φίλους του κλασικού αθλητισμού, έναυσμα για την εκκίνηση των αγώνων του Παγκόσμιου Πρωταθλήματος Στίβου ανδρών-γυναικών, αναμένεται να δοθεί σήμερα τα ξημερώματα στην πόλη Εντμοντον του Καναδά. Με τη διεξαγωγή του μαραθώνιου, στον οποίο θα πάρουν μέρος και δύο Ελληνες αθλητές, αρχίζει να ξεδιπλώνεται το... κουβάρι των αγώνων του 8ου Παγκόσμιου Πρωταθλήματος, το οποίο στολίζει με την παρουσία του, πλήθος «αστέρων».

Οι περισσότεροι αθλητές απ' όλο τον κόσμο που μετέχουν στη διοργάνωση, είναι έτοιμοι να ριχτούν στη μεγάλη πρόκληση. «Ποδαρικό» για την ελληνική αποστολή έκαναν οι Βασίλης Ζαμπέλης (40ός στην παγκόσμια κατάταξη) και Θοδωρής Ζάχος (49ος) οι οποίοι μάλλον έδωσαν μια σκληρή μάχη με δύσκολους αντιπάλους όπως τον Κενυάτη Γιόσεφατ Κιπρόνο, τον Ισπανό Αντόνιο Πέπα και τον Αιθίοπα Σιμρέτου Αλεμαγιέχου. Σήμερα, τη... σκυτάλη παίρνουν αρκετοί Ελληνες αθλητές διάφορων αγωνισμάτων. Στις 19.00 ξεκινούν οι προκριματικοί στη σφύρα ανδρών όπου οι Αλέξανδρος Παπαδημητρίου (17ος στον κόσμο) και Χρήστος Πολυχρονίου (20ός) καλούνται να αντιμετωπίσουν σπουδαία ονόματα μεταξύ των οποίων το φαβορί για την κατάκτηση της πρωτιάς, τον Ιάπωνα Κόζι Μουροφούσι. Οι προκριματικοί της σφύρας θα συνεχιστούν στις 20.45. Περίπου τρεις ώρες αργότερα (23.35) στη μάχη του παγκόσμιου ρίχνονται και οι πρώτες Ελληνίδες. Πρόκειται για τις ακοντίστριες Μιρέλλα Τζελίλη (2η στον κόσμο) και Αγγελική Τσιαλακούδη (12η) οι οποίες έως τις 2 το βράδυ θα μάχονται για την πρόκρισή τους στην επόμενη φάση. Σημαντικότερη αντίπαλός τους η Κουβανή Οσλέιντις Μενέντεζ. Παράλληλα, με το ακόντιο γυναικών θα διεξαχθεί και το τριπλούν ανδρών (01.30) στο οποίο μετέχουν οι αθλητές μας Χρήστος Μελέτογλου και Κώστας Ζαλαγκίτης, που καλούνται να ξεπεράσουν τον εαυτό τους, προκειμένου να αντιμετωπίσουν τον κορυφαίο για φέτος τριπλουνίστα Βρετανό Τζόναθαν Εντουαρντς.

Στην αυριανή, πάντως, αγωνιστική ημέρα το θερμόμετρο αναμένεται να ανέβει κι άλλο αφού θα πραγματοποιηθεί, μεταξύ άλλων, η μεγάλη τελική κούρσα των 100μ. ανδρών αλλά και οι προκριματικοί του αντίστοιχου αγωνίσματος στις γυναίκες. Στο συγκεκριμένο αγώνισμα, η Ολυμπιονίκης του Σίδνεϊ Κατερίνα Θάνου (8η καλύτερη επίδοση φέτος στον κόσμο) θα προσπαθήσει να κάνει ό,τι καλύτερο ώστε να κερδίσει το εισιτήριο για τα τελικά. Βασικότεροι αντίπαλοί της είναι η Αμερικανίδα Μάριον Τζόουνς και η Ουκρανή Ζάνα Πιντούσεβιτς. Εκτός από την Κατερίνα Θάνου, η Κυριακή θα φιλοξενήσει και την παρουσία της Νίκης Ξάνθου (8ης) στο μήκος γυναικών (23.30). Η Ξάνθου θα αγωνιστεί στα προκριματικά κόντρα σε σπουδαίες αθλήτριες όπως η Ρωσίδα Τατιάνα Κότοβα. Αξίζει να σημειωθεί πως αν οι Ελληνες αθλητές της σφύρας προκριθούν σήμερα στα τελικά, τότε αύριο στις 01.40 θα παλέψουν για ένα μετάλλιο. Οσον αφορά στα αγωνίσματα της Δευτέρας, το ελληνικό ενδιαφέρον «κρέμεται» από τα αποτελέσματα του Σαββατοκύριακού. Και αυτό γιατί μεθαύριο διεξάγεται ο ημιτελικός των 100μ.γυναικών (00.55) στον οποίο η Κατερίνα Θάνου-αν έχει προκριθεί- θα δώσει το «παρών» και αργότερα ο τελικός του αγωνίσματος (02.35). Την ίδια μέρα πραγματοποιείται και ο τελικός του ακοντισμού γυναικών.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ