Σάββατο 4 Αυγούστου 2001
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 11
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
ΣΑΛΑΜΙΝΑ
Νέο εργατικό δυστύχημα

Νεκρός ένας εργάτης και τρεις τραυματίες, από έκρηξη σε έργα διάνοιξης αγωγού λυμάτων στην Κυνοσούρα Σαλαμίνας

Ενας νεκρός εργάτης και άλλοι τρεις τραυματισμένοι είναι ο τραγικός απολογισμός ενός ακόμα δυστυχήματος που καταγράφτηκε χτες σε τόπο δουλιάς. Νεκρός είναι ο χειριστής σκαπτικού μηχανήματος Αργύρης Σμαρλαμάκης 30 ετών, ενώ οι τραυματίες είναι δύο αδέλφια, ο 23χρονος Αργύρης και ο 17χρονος Χρήστος Αλαμάγκος, και ο 54χρονος Χαράλαμπος Μπουφίδης. Οι 4 ήταν μέλη του συνεργείου «ΑΘΗΝΑ», το οποίο έχει αναλάβει τις εργασίες διάνοιξης αγωγού λυμάτων στην περιοχή της Κυνοσούρας Σαλαμίνας, προκειμένου να συνδεθεί το νησί με το εργοστάσιο του βιολογικού καθαρισμού της Ψυττάλειας. Το δυστύχημα έγινε από έκρηξη, που προκλήθηκε πιθανά από δυναμίτιδα.

Η έκρηξη σημειώθηκε στις 11 το πρωί σε βραχώδη περιοχή της Κυνοσούρας και λίγα μέτρα μακριά από τη θάλασσα. Σύμφωνα με τις πρώτες εκτιμήσεις, κατά τις εργασίες που εκτελούσε το σκαπτικό μηχάνημα με χειριστή τον Αργύρη Σμαρλαμάκη έπεσε πάνω σε χωμένη δυναμίτιδα που είχε παραμείνει σε εκείνο το σημείο από την εκτέλεση παλιότερων έργων. Ωστόσο, εξετάζεται το ενδεχόμενο η δυναμίτιδα να είχε τοποθετηθεί και από το ίδιο το συνεργείο. Από την έκρηξη εκτινάχτηκαν πέτρες, ορισμένες από τις οποίες έσπασαν το τζάμι της καμπίνας του μηχανήματος, με αποτέλεσμα να βρουν τον άτυχο εργαζόμενο στο κεφάλι. Το συνεργείο «ΑΘΗΝΑ» ανήκει στον πατέρα των δύο τραυματισμένων αδελφών, κ. Αλαμάγκο.

Ο Αργ. Σμαρλαμάκης και οι τρεις τραυματισμένοι μεταφέρθηκαν στο Κέντρο Υγείας Σαλαμίνας, όπου διαπιστώθηκε ο θάνατος του πρώτου. Οι τρεις τραυματίες έφεραν ελαφρά τραύματα και τους παρασχέθηκαν οι πρώτες βοήθειες.

Η χτεσινή έκρηξη, αλλά και η παρουσία ανηλίκου σε επικίνδυνες εργασίες, όπως σχολιάστηκε από εργαζόμενους, δημιουργεί σοβαρά ερωτήματα για τον τρόπο που ελέγχονται τα μέτρα ασφάλειας και υγιεινής σε τέτοιου είδους έργα. Λίγο πριν τις 2 το μεσημέρι, στον τόπο του δυστυχήματος στάλθηκαν πυροτεχνουργοί του Λιμενικού Σώματος, προκειμένου να ελέγξουν, αν στην περιοχή υπάρχουν και άλλες θαμμένες εκρηκτικές ύλες. Μέχρι χτες το βράδυ, δεν είχαν γίνει γνωστά τα αποτελέσματα των ελέγχων. Την προανάκριση για την έκρηξη έχει αναλάβει η Λιμενική Αρχή Σαλαμίνας, ενώ έχει ενημερωθεί ο αρμόδιος εισαγγελέας.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ